Ελικόπτερο Super Puma διέσωσε 63χρονο στον Αρμενιστή Ικαρίας

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Ελικόπτερο Super Puma διέσωσε 63χρονο στον Αρμενιστή Ικαρίας

Έναν 63χρονο Έλληνα ιδιοκτήτη φουσκωτού κανό, ο οποίος βρέθηκε σε δυσχερή θέση δυτικά του Αρμενιστή Ικαρίας, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, διέσωσε ελικόπτερο Super Puma.

Τη λιμενική Αρχή Ικαρίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενημέρωσε η σύζυγος του 63χρονου και άμεσα ξεκίνησαν προσπάθειες για τη διάσωσή του. Αρχικά έγιναν προσπάθειες ο 63χρονος να περισυλλεχθεί από πλωτό του Λιμενικού και ένα ρυμουλκό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ικαριακής Ραδιοφωνίας, ο 63χρονος είχε δέσει το κανό στο λιμανάκι της περιοχής και λόγω της θαλασσοταραχής έσπευσε με τη σύζυγο του να το ”τραβήξει” στη στεριά, ο πολύ έντονος κυματισμός όμως τον έριξε στη θάλασσα και τον παρέσυρε στα ανοιχτά. Μετά από μια περίπου ώρα πλοιάριο (ρυμουλκό έφτασε στο σημείο) για να επιχειρήσει την διάσωση του.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ωστόσο, με τους ανέμους που είχαν ένταση 7 μποφόρ, το πλωτό δεν κατάφερε να φθάσει στο σημείο, ενώ το ρυμουλκό που έφθασε, δεν μπόρεσε να τον περισυλλέξει με τη ρίψη σωστικού μέσου.

Τελικά, ο χειριστής του κανό παρελήφθη από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Ικαρίας. Για προληπτικούς λόγους, όχημα του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο του νησιού.

ikariaki.gr

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ