Εγκαίνια για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Εγκαίνια για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

Εγκαινιάστηκε, παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρη, το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο, ένα εμβληματικό κτίριο το οποίο ιστορικά έχει μια διαδρομή αξιομνημόνευτη ως προς τη χρήση του.
Χτίστηκε και λειτούργησε ως παραγωγική μονάδα, στέγασε στην πορεία κρατικές υπηρεσίες, όπως η Υποδιεύθυνση Χωροφυλακής Σάμου, αλλά βρήκαν στέγη, για πολλά χρόνια, φορείς όπως η Θεατρική Ομάδα Σάμου, η Κινηματογραφική Λέσχη, το Λύκειο Ελληνίδων κ.ά.

Εγκαίνια για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

Οι διαδικασίες ανακαίνισής του ξεκίνησαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενώ έγινε μήλον της έριδος, για τη χρήση του, από φορείς και τοπικούς συλλόγους. Με την πλήρη παράδοση του κτιρίου σε χρήση, θα διερευνηθούν από την Περιφερειακή Αρχή τρόποι βιωσιμότητας των λειτουργικών χρήσεών του, επ΄ ωφελεία της Σαμιακής Κοινωνίας που άλλωστε είναι και επιθυμία του Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη.

Εγκαίνια για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

Και όπως ανέφερε και ο ίδιος στο χαιρετισμό του μετά τον αγιασμό, σε λίγες μέρες θα γίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο στη Σάμου, όπου εκεί και ειδικά οι σύμβουλοι της ΠΕ Σάμου, θα πουν τη γνώμη τους για το πως θέλουν να λειτουργήσει και σε ποιο πλαίσιο.

Εγκαίνια για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2021, έγινε παρέμβαση εννέα (9) πολιτιστικών συλλόγων της Σάμου για το «Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο», ως προς το θέμα λειτουργίας του και παραχώρησης σε ιδιώτη.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ