Δύσκολες ώρες – Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δυτικής Σάμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Δύσκολες ώρες - Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δυτικής Σάμου

Δύσκολες ώρες, ακόμη μια φορά, για τη Σάμο και τους κατοίκους της, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου.

Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό έργο της σε ένα πανέμορφο κομμάτι της δυτικής Σάμου. Μνήμες από την πυρκαγιά στην περιοχή των Βουρλιωτών που είχε ξεσπάσει πέρυσι στις 15 Ιουλίου 2021. Νωρίς το απόγευμα η πορεία της φωτιάς ήταν προς τις περιοχές Μακριά Πούντα και Λιμνιώνα νοτιοδυτικά του νησιού.

Δύσκολες ώρες - Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δυτικής Σάμου

Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Σάμου
Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε εκτάκτως στις 19:35 ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, στην περιοχή διασταύρωσης Παλαιοχωρίου – Καλλιθέας Δημοτικής Ενότητας Μαραθοκάμπου λόγω της πολύ δύσκολης και κρίσιμης κατάστασης στο μέτωπο της πυρκαγιάς.
«Παρακαλούνται να μεταβούν όλα τα αρμόδια όργανα της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας καθώς και οι εθελοντές στο προαναφερόμενο σημείο», αναφέρονταν στη σχετική ανακοίνωση.

Προληπτική εκκένωση των 2 οικισμών

Αποφασίσθηκε η προληπτική εκκένωση με την απομάκρυνση κατοίκων και τουριστών που βρίσκονται στις περιοχές Μακριά Πούντα και Λιμνιώνα.
Σημειώνεται πως για την κατάσβεση επιχειρούν 49 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, 3 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Τα πτητικά μέσα έχουν προσγειωθεί λόγω της νύχτας και θα ξεκινήσουν και πάλι το έργο της κατάσβεσης με το πρώτο φως της ημέρας. Ευχή όλων να σταματήσει το συντομότερο ο εφιάλτης με τον έλεγχο της πυρκαγιάς.

ΣΑΜΙΑΚΟ ΒΗΜΑ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ