ΔΙΔΕ Σάμου – Στόχος μας για πληρότητα των Σχολείων μας κατά 100/%

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

ΔΙΔΕ Σάμου - Στόχος μας για πληρότητα των Σχολείων μας κατά 100/%

Με την πρόθεσή μας να καλύψουμε στο σύνολο τους τις θέσεις εκπαιδευτικών για τη νέα Σχολική χρονιά 2023-2024, εργαστήκαμε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στη ΔΙΔΕ Σάμου, συνεργαζόμενοι με τους Διευθυντές των Σχολείων.
Ελπίζουμε με τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που πρόκειται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες (ή και ώρες), ο στόχος μας για πληρότητα των Σχολείων μας κατά 100/% να γίνει πραγματικότητα.
Οι υπηρεσιακές μεταβολές, δηλαδή η κινητικότητα των εκπαιδευτικών, με μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις κλπ. ξεκίνησαν από το Μάρτιο και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Αν και πιστεύουμε ότι μέσα στη συγκυρία των γεγονότων, των συμβάντων, των προεκλογικών ζυμώσεων και των γενικότερων αλλαγών που συμβαίνουν γύρω μας, μπορεί να μην ενδιαφέρει πολλούς, θα παραθέσουμε ορισμένα στοιχεία που έχουν
να κάνουν με τους εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Δ.Ε. Σάμου.
Η επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στη ΔΙΔΕ Σάμου έγινε από το Τοπικό Συμβούλιο Επιλογής και η τοποθέτησή τους στα Σχολεία ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιουλίου. Εντούτοις παρέμειναν χωρίς Διευθυντή 4 Σχολεία της περιοχής. Η διαδικασία για την επιλογή Διευθυντών και για τις περιπτώσεις αυτές πραγματοποιείται αυτό το διάστημα.
Συνταξιοδοτήθηκαν 9 εκπαιδευτικοί και αποχώρησαν από την ενεργό δράση, ενώ μετατέθηκαν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας 32 εκπαιδευτικοί Γενικής και 9 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής, ενώ προς την περιοχή μας, μετατέθηκαν μόνο 7 εκπαιδευτικοί.
Με τις τελευταίες αποφάσεις, διορίστηκαν 47 εκπαιδευτικοί Γενικής Παιδείας, 2 Ειδικής Αγωγής και 2 μουσικοί.
Ακολούθως αποσπάστηκαν από τη ΔΙΔΕ Σάμου 14 εκπαιδευτικοί Γενικής και 1 Ειδικής Αγωγής, ενώ προς τη Σάμο αποσπάστηκαν 19 εκπαιδευτικοί Γενικής και 2 Ειδικής Αγωγής. Ταυτόχρονα αποσπάστηκαν από διάφορα Σχολεία σε άλλους φορείς του ΥΠΑΙΘΑ 15 εκπαιδευτικοί.
Πολλοί εκπαιδευτικοί όμως θα απουσιάσουν από τις Σχολικές Μονάδες που έχουν τοποθετηθεί, αφού έχουν ζητήσει προβλεπόμενες άδειες, είτε ανατροφής τέκνων, είτε άνευ αποδοχών κλπ.
Περιμένοντας λοιπόν την απόφαση πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα καλύψουν τα λειτουργικά κενά της ΔΙΔΕ Σάμου, ενημερώνουμε ότι έχουμε ζητήσει την πρόσληψη 86 εκπαιδευτικών Γενικής, 27 Ειδικής Αγωγής, 3
βασικών μουσικών ειδικεύσεων και 8 θέσεις Ειδικού Προσωπικού.
Ευχόμαστε, τέλος, σε όλους τους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές και στους γονείς τους, μια χαρούμενη νέα σχολική χρονιά, με υγεία .
Είμαστε κοντά τους για να επιλύσουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί.
Ελπίζουμε στην αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς, ώστε να φέρουμε σε πέρας το καθήκον μας, που είναι η παροχή στους μαθητές μας, ποιοτικής Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Σάμος 31-8-2023

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου
Μιχαήλ Καπιωτάς

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ