Δημήτρης Φραγκάκης: «Θα βοηθήσουμε στον τουρισμό της Σάμου όσο μπορούμε και τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Δημήτρης Φραγκάκης: «Θα βοηθήσουμε στον τουρισμό της Σάμου όσο μπορούμε και τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει»

Με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη και των δύο Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου κ.κ. Γιώργου Στάντζου και Αλέξανδρου Λυμπέρη επικυρώθηκε τη Δευτέρα (09/01) η προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΕΟΤ και των δύο Δήμων Σάμου για την τουριστική προβολή του νησιού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μέσω των Υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου και Τουρισμού για τα νησιά που βρέθηκαν αντιμέτωπα με την μεταναστευτική κρίση όπως η Σάμος, η Κως, η Λέρος, η Χίος και η Λέσβος.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Φραγκάκης παρέστη σε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, όπου συμμετείχαν ο βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, οι δύο Δήμαρχοι, η θεματική Ατιπεριφερειάρχης κ. Άννη Ανδρεάδου, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου και Ικαρίας η Ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίας Ζώνης Βλαμαρής π. Αμφιλόχιος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γιώργος Κυριαζής, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Σάμου κ. Μάνος Βαλής και πολλοί θεσμικοί φορείς ειδικά με αντικείμενο τον τουρισμό.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Φραγκάκης είπε:

«Στην αρχή του νέου έτους και μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επέλεξα να κάνω την πρώτη μου επίσκεψη στη Σάμο. Ο λόγος είναι διπλός, ο ένας είναι γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η Σάμος τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει στον Ελληνικό τουρισμό, θα είναι ένα από τα δέκα (10) Ελληνικά νησιά, τα οποία θα κάνουν τη διαφορά στον τουρισμό και ο δεύτερος λόγος είναι ένας καθαρά πρακτικός και ουσιαστικός λόγος, είναι η επικύρωση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του ΕΟΤ και του Δήμου Αν. Σάμου, που αφορά όμως όλη τη Σάμο και τους δύο δήμους. Η Σάμος είναι ένας προορισμός.

Είναι η συνέχεια μιας προσπάθειας, η οποία έχει ξεκινήσει το 2021, με την πρώτη μεγάλη καμπάνια προβολής των νησιών που επλήγησαν από τη μεταναστευτική κρίση. Μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και προσωπικά του υπουργού κ. Μηταράκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή χρηματοδότησε με 2 εκατομμύρια την καμπάνια και τη δεύτερη καμπάνια την οποία κάνουμε τώρα με 500.000 να πηγαίνουν στο νησί της Σάμου. Νομίζω ότι είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε και μία ευρύτερη συζήτηση, για το τι έχει κάνει η κυβέρνηση συνολικά για τη Σάμο στον τομέα του τουρισμού και φυσικά να δούμε τα επόμενα βήματα για τον πανέμορφο αυτόν τόπο, που ήθελα πολλά χρόνια να επισκεφτώ.

Χαίρομαι που είστε όλοι εδώ, αυτό δείχνει πολλά, το πόσο ενδιαφέρεστε για τον τόπο σας και νομίζω είστε έτοιμοι να κάνετε αυτό που πρέπει, για την επόμενη μέρα.

Δημήτρης Φραγκάκης: «Θα βοηθήσουμε στον τουρισμό της Σάμου όσο μπορούμε και τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει»

Περάσαμε 2,5 χρόνια πολύ δύσκολα στην Ελλάδα, ο τουρισμός βίωσε τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του, τον Μάρτιο του 2020, με το ξέσπασμά της πανδημίας ο ελληνικός τουρισμός πήγε στο μηδέν. Μηδέν αφίξεις, μηδέν έσοδα, στα 2,5 αυτά χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, με ένα πολύ συγκεκριμένο και συνεκτικό σχέδιο, με την συνεργασία όλων των φορέων και με μια υπερπροσπάθεια, στην οποία όμως κατά μια ευτυχή συγκυρία όλοι ήταν μέρος αυτού του άθλου που καταφέραμε, φέτος είναι η χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό. Είναι η χρονιά, που μετά το μηδέν του 2020, φτάσαμε και ίσως ξεπεράσουμε το 2019.

Αυτό δεν έγινε τυχαία, έγινε με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο και ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο. Μέρος αυτού του σχεδίου είναι και η ανάδειξη κάποιων προορισμών που μέχρι σήμερα δεν ήταν στον χάρτη των πολύ γνωστών και πολύ δημοφιλών τουριστικών προορισμών. Τη Σάμο δεν την ξέρουν στο εξωτερικό, αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, όχι ως αρνητικό απαραίτητα, αλλά ως ένα εφαλτήριο για να δούμε πως μπορούμε, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να την πλασάρουμε ως ένα βιώσιμο τουριστικό προϊόν τα επόμενα χρόνια».

Αρκετοί φορείς πήραν το λόγο, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά το πόσο πολύ βοήθησε το Samos pass την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Σάμου κ. Μάνος Βαλής εστίασε ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στα λίγα δρομολόγια των αεροπλάνων και ειδικά στη χωρητικότητά τους. Όπως είπε «το καλοκαίρι που πέρασε, πολλοί ήθελαν να έρθουν στη Σάμο, αλλά δεν έβρισκαν θέσεις, ενώ το αεροδρόμιο που το είδατε κι εσείς κ. Γενικέ λειτουργεί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Δεν είναι δυνατόν ένα υπερσύγχρονο, νέο αεροδρόμιο να κλείνει τόσο γρήγορα»

Αναφέρθηκε το πρόβλημα των ακριβών εισιτηρίων για να έρθει κάποιος από την Αθήνα στη Σάμο, όταν με τα μισά χρήματα πηγαίνει κάποιος σε ευρωπαϊκό προορισμό.

Ο π. Αμφιλόχιος εστίασε στο ότι ενώ η Σάμος, έχει πολλά μοναστήρια, δυστυχώς δεν υπάρχει θρησκευτικός τουρισμός.

Σήμερα τρίτη 10 Ιανουαρίου ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης θα επισκεφθεί το Καρλόβασι, στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Σάμου και κ. κ. Ευσέβιο, ενώ στις 14:00, θα παρευρεθεί σε ανοικτή συγκέντρωση στο Ξενοδοχείο «Αιολίς» μελών της Δ.Ε.Ε.Π. και ΔΗΜ.Τ.Ο. αλλά και φίλων της ΝΔ.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ