Δημήτρης Ζάννης: «Πίστη στο όνειρο, σωστό διάβασμα, χωρίς ιδρώτα δεν κατάφερε κανείς τίποτα»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Δημήτρης Ζάννης: «Πίστη στο όνειρο, σωστό διάβασμα, χωρίς ιδρώτα δεν κατάφερε κανείς τίποτα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ένας εκ των επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις του Νομού Σάμου, ο Ζάννης Δημήτρης.

Ο Δημήτρης πέρασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΟΠΛΑ), μάλιστα σε υψηλή σειρά (5ος). Η συγκεκριμένη σχολή οδηγεί σε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και διασφαλισμένο μέλλον.

«Είναι πιο σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση και αυτό παίζει ένα σημαντικό ρόλο σε πολλούς μαθητές, για αυτό και επιλέγουν αυτή τη σχολή. Παρόλα αυτά η σχολή είναι δύσκολη και θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε και σε αυτές τις δυσκολίες».

Η πορεία του Δημήτρη και του κάθε μαθητή μέχρι την επίτευξη του στόχου περνά από διάφορα στάδια, γεμάτα εμπόδια, χαρές και λύπες.

«Τα μαθητικά χρόνια ήταν όμορφα, αλλά προς το τέλος της Γ΄Λυκείου ήταν αρκετά δύσκολα, φυσικά όχι μόνο για εμένα, για όλους τους μαθητές, το διάβασμα έπρεπε να είναι οργανωμένο, τα λάθη και οι παραλείψεις έπρεπε να μειωθούν, οπότε προς το τέλος ήταν ζόρικα. Είχε πολύ άγχος, για εμένα, τους γονείς μου, την οικογένειά μου γενικότερα, τους καθηγητές στο σχολείο και το φροντιστήριο. Οπότε πιστεύω ήταν ένα ωραίο ταξίδι, το οποίο όμως έκλεισε και πολύ αγχωτικά, ευτυχώς όμως πέρασα στη σχολή και είχε ένα πολύ καλό τελείωμα».

Όνειρο του Δημήτρη σε μικρότερη ηλικία, ήταν η Σχολή Ικάρων, λόγω κάποιων δυσκολιών δεν υπήρχε η δυνατότητα να περάσει σε αυτή τη σχολή, οπότε μπήκε στο μυαλό του και στόχος η Σχολή Ευελπίδων. Ο ίδιος ευχαριστεί του γονείς του για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για τον σεβασμό που έδειξαν στην επιλογή του. Ο συνδυασμός φροντιστηρίου και σχολείου έφερε το αποτέλεσμα που ήθελε ο Δημήτρης, με την προσήλωση και του ίδιου στον στόχο που είχε θέσει.

Για τα παιδιά που θα πάρουν απόφαση να ξαναδώσουν πανελλαδικές, ο Δημήτρης σέβεται την απόφαση τους «…και αφού είναι τόσο πεισμωμένοι να τα καταφέρουν, συγχαρητήρια, καλό κουράγιο, καλό διάβασμα, με οργάνωση και πίστη στο όνειρό τους και φυσικά την κατάλληλη υποστήριξη, εγώ πιστεύω πως, ο καθένας μπορεί να πετύχει».

Δημήτρης Ζάννης: «Πίστη στο όνειρο, σωστό διάβασμα, χωρίς ιδρώτα δεν κατάφερε κανείς τίποτα»

Κλείνοντας ο Δημήτρης Ζάννης πρόσθεσε πως πρέπει να έχουμε «Πίστη στο όνειρο, σωστό διάβασμα, χωρίς ιδρώτα δεν κατάφερε κανείς τίποτα, δεν είμαστε υπεράνθρωποι, όλοι κάνουμε λάθη, το θέμα είναι πως τα διορθώνουμε».

«Θα ήθελα επίσης να πω ότι η φετινή χρονιά ήταν αρκετή δύσκολη όχι μόνο εξαιτίας της καραντίνας αλλά κυρίως λόγω του σεισμού και της απώλειας των δύο παιδιών του Άρη και της Κλαίρης. Προσωπικά δεν γνώριζα την Κλαίρη αλλά με τον Άρη ήμουν μαζί στον παιδικό σταθμό μετά στο Γυμνάσιο, το Λύκειο καθώς και στην ίδια τάξη του φροντιστηρίου, οπότε η απώλεια τους όπως και σε όλο το νησί με πλήγωσε. Παρόλα αυτά προσπάθησα μέσα από τον πόνο για τον χαμό του συμμαθητή μου, να συνεχίσω την προσπάθειά μου καθώς πιστεύω ότι οι ίδιοι δεν θα ήθελαν να τα παρατήσουμε, αλλά να μας δουν να συνεχίζουμε να ζούμε με την ανάμνηση τους».

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ