Δημήτρης Βολακάκης: «Αυτά που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο στον Μαραθόκαμπο, είχαν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια»

Δημήτρης Βολακάκης: «Αυτά που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο στον Μαραθόκαμπο, είχαν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Aντιδήμαρχος Δήμου Δυτικής Σάμου με αρμοδιότητα στην περιοχή Μαραθοκάμπου, κ. Δημήτριος Βολακάκης.

Η περιοχή του Μαραθοκάμπου αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό στο νησί της Σάμου, καθώς αποτελείται από σμαραγδένιες παραλίες και άγρια ομορφιά, με αποτέλεσμα και πολλοί Σαμιώτες να τον επισκέπτονται για μίνι διακοπές.  Ο διαχωρισμός των Δήμων έφερε και νέα δεδομένα στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη τη Σάμο.

«Είχαμε τους προβληματισμούς μας για τους δύο δήμους, γνωρίζαμε ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολη η θητεία αυτή. Σε όλους έχουμε πει, δεν έχουμε κρυφτεί ποτέ πίσω από το δάχτυλο μας, ότι η τετραετία αυτή του δήμου θα είναι τετραετία δημιουργίας και όχι ανάπτυξης.

Φυσικά θα προσπαθήσουμε μέσω των έργων που έχουμε, μέσω των ΕΣΠΑ και όλα τα προγράμματα τα οποία τρέχουν, πάντα με τις τεχνικές υπηρεσίες και υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Λυμπέρη και τη βοήθεια τη δική μας, στους τομείς που μας έχει ζητηθεί, προσπαθούμε να τραβήξουμε το κάρο και να κάνουμε και κάποια βήματα προς την ανάπτυξη. Η αλήθεια είναι ότι ειδικά για την περιοχή του Μαραθοκάμπου, αυτά που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο, είχαν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια».

Ο κ. Βολακάκης είναι πολύ αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Μεγάλη βοήθεια δε, τα χρήματα που δόθηκαν στους νεοσύστατους δήμους, τα οποία θα δοθούν για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Και τα σχολεία και το γυμναστήριο είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές και τους αθλούμενους, καθώς ολοκληρώθηκε και η διαδικασία για τις καθαρίστριες. Με τις τελευταίες ανακοινώσεις ακύρωσης πτήσεων χειροτέρεψε το πρόβλημα του τουρισμού και ο κ. Βολακάκης θεωρεί πως θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα πληρωμής υποχρεώσεων επαγγελματιών και εργαζομένων. Το ποσοστό των ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων που άνοιξαν έφτασαν φέτος το 60%, ενώ μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες δεν άνοιξαν καν.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα