Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας.

Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Κόπηκε εδώ και ένα μήνα, ενώ συνήθως πάμε μέχρι τις 23 Οκτωβρίου έχουμε τις τελευταίες αναχωρήσεις, ενώ κάποιες φορές φτάνουμε μέχρι και τις 28. Προβλέπαμε ότι αν ήταν καλά τα πράγματα Σεπτέμβριος- Οκτώβριος θα ήταν σε πληρότητα τα ξενοδοχεία μας σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, καλύτερα και από τον Μάιο. Αλλά δυστυχώς βρισκόμαστε σε αυτόν τον πόλεμο του κορωνοϊού.

Εμείς σαν ιδιώτες δουλεύουμε, έχουμε τις επαφές μας, συνέχεια ενοχλούμε μην μας ξεχάσουν, κάνουμε προσφορές για να μπορέσουμε να τους κρατήσουμε σε ζεστή κατάσταση πριν μας ξεχάσουν, γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει είναι τα βασικά τουριστικά σημεία τα οποία έχουν κέρδος και τα δουλεύουν μαζικά.

Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς. Προσπαθούμε να κρατηθούμε και να μείνουμε σε αυτή την κατάσταση μέχρι που να έχουμε κάτι το νεότερο όσο αφορά τον κορωνοϊό και από εκεί και πέρα τους κινδύνους που αναλαμβάνουν οι tour operators, γιατί αυτοί αναλαμβάνουν να προπληρώσουν τα αεροπλάνα τους, να βγάζουν τα διαφημιστικά τους και όλα τα υπόλοιπα».

Για την επόμενη χρονιά υπάρχουν κρατήσεις γύρω στο 40-50%, χωρίς όμως να είναι τίποτα οριστικό. Αυτό που θέλουν είναι να κρατηθούν οι τιμές, αν και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ανεβάσει τις τιμές στις υπηρεσίες τους. Βρίσκονται σε επαφές με νέες χώρες, αλλά όλα είναι σε αναμονή μέχρι να βρεθούν οι λύσεις και τα μέτρα για την πανδημία. Η μείωση από 2019 κυμαίνεται γύρω στο 80-85% στον τομέα του τουρισμού στη Σάμο.

«Πρέπει από τώρα να δουλεύουμε και να έχουμε τις επαφές μας και να κάνουμε τις ανάλογες κινήσεις για να κρατούμε τη Σάμο ζωντανή ως τουριστικό προορισμό».

Όλος ο έλεγχος για τον κορωνοϊό θα πρέπει να υπάρχει στους μετανάστες, καθώς ο τοπικός πληθυσμός έχει καταφέρει και κρατά όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας, τόνισε ο κ. Έλληνας. Για το νέο ΚΥΤ πιστεύει πως θα πάει σε νέα παράταση καθώς υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, λόγω ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ ο υπουργός κ. Μηταράκης έχει χαρακτηριστεί ψεύτης καθώς βγάζει κάτι καινούργιο κάθε τόσο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ η ομιλία του εγκληματολόγου κ. Γιάννη Πανούση με θέμα  «Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες». Η εκδήλωση διοργανώθηκε

Περισσότερα »
ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Διημερίδα-συνάντηση εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων, ΔΥΕΠ και ΖΕΠ, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στις οποίες λειτουργούν ανάλογα τμήματα, Συμβούλων Εκπαίδευσης, Διευθυντών Εκπαίδευσης των Νομών

Περισσότερα »