ΔΗΛΩΣΗ του Κώστα Τζίχα, δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Ανατολικής Σάμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

O Μητροπολίτης μας κοντά στα παιδιά μας

O Μητροπολίτης μας κοντά στα παιδιά μας

Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στά πλαίσια τῶν Ποιμαντικῶν του δράσεων ἐν ὂψει τῶν ἑορτῶν τοῦ Πάσχα, τήν Πέμπτη 25 Ἀπριλίου, Χοροστάτησε καί ὁμίλησε στόν Ἱερό

Δήλωση Κώστα Τζίχα για τη χθεσινοβραδινή φωτιά στο ΚΥΤ

Πρώτα απ’ όλα εκφράζουμε την οδύνη μας για τον χαμό 2 νέων παιδιών και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Επίσης εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες και στους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται από τις συνέπειες του σεισμού.

Άμεσο ζήτημα είναι να παρθούν τώρα χωρίς καθυστέρηση, μέτρα ανακούφισης των πληγέντων που δεν πρέπει να μείνουν σε επίπεδο ελεημοσύνης όπως έσπευσαν αμέσως να ανακοινώσουν τράπεζες και άλλα ευαγή ιδρύματα. Η κυβέρνηση πρέπει να αποζημιώσει τους πληγέντες στο 100% των ζημιών και να αποκαταστήσει γρήγορα τις ζημιές σε δημόσια κτίρια, δρόμους , ύδρευση και άλλες υποδομές.

Όμως ο σεισμός της 30ης Οκτώβρη στη Σάμο και την ευρύτερη εποχή αποκάλυψε τη απουσία ουσιαστικής  αντισεισμικής θωράκισης και ασφάλειας του λαού. Για παράδειγμα ο αντισεισμικός έλεγχος σχολικών και άλλων δημόσιων κτιρίων έχει μείνει χρόνια ολόκληρα στο πρώτο επίπεδο και δεν προχωρά σε έλεγχο στατικότητας και εδαφολογική μελέτη, ώστε να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα ενίσχυσης.

Ο σεισμός αποκάλυψε ακόμη ότι η Πολιτική Προστασία παρά τις άψογες στολές των στελεχών της, δεν έχει ούτε τα μέσα, ούτε την κρατική επιχορήγηση που απαιτείται για να παίξει το ρόλο της, Έτσι μοιραία εξαντλείται σε σχέδια χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα και σε οδηγίες προς τους πολίτες που καλούνται με προσωπική ευθύνη να προστατευθούν.

Σ’ αυτά τα προβλήματα πρέπει να στραφούν οι διεκδικήσεις του οργανωμένου λαϊκού κινήματος την επόμενη μέρα. Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση θα πάρουν πρωτοβουλίες και θα παλέψουν μαζί με το λαό όπως πάντα.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ