Δήμος Δυτικής Σάμου: «Να αποσυρθεί η τροπολογία από τη συζήτηση στη Βουλή για την μεταφορά της έδρας του Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Υποψήφιος δήμαρχος δήμου Δυτικής Σάμου ο Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους με το νέο συνδυασμό «Για τον Δήμο που αξίζουμε»

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ότι συζητείται στη Βουλή των Ελλήνων τροπολογία για την μεταφορά της έδρας του Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου – Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τη πόλη της Σάμου στο Ηράκλειο Κρήτης .

Η Σάμος ταλαιπωρείται εδώ και πολλά χρόνια από μεγάλες πυρκαγιές , οι οποίες έχουν επιφέρει ανεπανόρθωτες οικονομικές , οικολογικές και περιβαλλοντικές ζημιές..

Σ’ όλες αυτές τις πυρκαγιές προστέθηκε και ο μεγάλος σεισμός του 2020 προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές , οι οποίες ακόμη και σήμερα ταλαιπωρούν τους κατοίκους του Νησιού . Όπως καταλαβαίνετε η Σάμος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα των καιρικών φαινομένων.

Η εγκατάσταση στη Σάμο του Συντονιστή Βορείου – Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης της πυροσβεστικής Υπηρεσίας δημιουργεί ένα αίσθημα ασφαλείας στους κατοίκους της .

Υπόψη δε ότι η Σάμος έχει κεντρική θέση στο ανατολικό Αιγαίο και η επέμβαση του Συντονιστή είναι σχεδόν άμεση . Μετά βεβαιότητας θα απαιτείται περισσότερος χρόνος για να επέμβει ο Συντονιστής σε εκδήλωση καιρικού φαινομένου από το Ηράκλειο της Κρήτης στη Λήμνο ή Μυτιλήνη .

Πιστεύουμε ότι η έγκριση της εγκατάστασης της έδρας του Συντονιστή στη Σάμου ήταν η ενδεδειγμένη .
Υπόψη δε ότι μέχρι το 2018 κατά την αντιπυρική περίοδο είχαν τη βάση τους δύο (2) πυροσβεστικά αεροσκάφη ( CANADA AIR ) στο αεροδρόμιο Σάμου.

Από τότε και μέχρι σήμερα κατά την ανωτέρω περίοδο εδρεύουν στο αεροδρόμιο δύο (2) πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Θα θέλαμε να αποσυρθεί η τροπολογία από τη συζήτηση στη Βουλή , να υπάρξει μια νηφάλια και επιχειρησιακά τεκμηριωμένη απόφαση και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου – Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να παραμείνει στη Σάμο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ