Δήλωση ΛΑΣ Ανατολικής Σάμου σχετικά με το υπόμνημα του Δήμου για τον σεισμό

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Πλαίσιο αναγκαίων μέτρων και διεκδικήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον σεισμό της 30ης Οκτώβρη

Σχετικά με τη σύσκεψη των επικεφαλής των  δημοτικών παρατάξεων για τη σύνταξη υπομνήματος  προς τον πρωθυπουργό, για την καθυστέρηση αποκατάστασης των ζημιών από τους σεισμούς, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Η Λαϊκή  Συσπείρωση υποστηρίζει το διεκδικητικό πλαίσιο του Εργατικού Κέντρου Σάμου και των άλλων φορέων που συμμετείχαν στη διαδικασία σύνταξής του. Το πλαίσιο αυτό αποτέλεσε άλλωστε τη βάση για το υπόμνημα της “Γνωμοδοτικής Επιτροπής Για την Ανασυγκρότηση της Σάμου”. Στο υπόμνημα της Επιτροπής γίνεται επιπλέον αναλυτική και λεπτομερής προσέγγιση σε όλα τα αιτήματα που προβάλλονται από τους φορείς της Σάμου. Ταυτόχρονα επικαιροποιεί αιτήματα με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από κυβερνητικές εξαγγελίες για μετέπειτα καταστροφές που συνέβησαν όπως στην Εύβοια , τη Κρήτη κλπ.

Θα θέλαμε ωστόσο να προσθέσουμε την ανάγκη επαρκούς στελέχωσης των υπηρεσιών των σεισμόπληκτων δήμων με μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης,  μισθοδοτούμενο αποκλειστικά από το κράτος,  αίροντας -έστω κατ’ εξαίρεση- την απαγόρευση προσλήψεων.

Επομένως  αυτό το υπόμνημα μπορεί να συνυπογραφεί από τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο και να επιδοθεί στον πρωθυπουργό.

Απευθυνόμενοι στο Σαμιώτικο λαό και  ιδιαίτερα στους σεισμόπληκτους συνδημότες μας, θέλουμε να επισημάνουμε ότι τα προβλήματα δεν λύθηκαν ποτέ και δεν θα λυθούν με υπομνήματα, όταν μάλιστα είναι γνωστή  η κυβερνητική πολιτική που κόβει πιστώσεις από την κάλυψη των λαϊκών προβλημάτων και αναγκών για να δίνει απλόχερα επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις στους μεγαλοκαρχαρίες της οικονομίας. Ούτε περιμένει ο πρωθυπουργός το υπόμνημά μας για να μάθει τις ανάγκες μας. Τις γνωρίζει αλλά δεν θέλει να τις ικανοποιήσει.

Τα προβλήματα λύνονται με μαχητικούς, συνεπείς και ανυποχώρητους αγώνες. Μόνο όταν νοιώσουν την οργή και τον οργανωμένο αγώνα του λαού μπορούν να κερδηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Το τελευταίο παράδειγμα των ντελιβεράδων της e food και η νίκη τους, διαψεύδει πανηγυρικά το «τίποτα δεν γίνεται» και δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ