Δήλωση Κώστα Τζίχα για τη χθεσινοβραδινή φωτιά στο ΚΥΤ

Δήλωση Κώστα Τζίχα για τη χθεσινοβραδινή φωτιά στο ΚΥΤ

Τα ημίμετρα με τα οποία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα  του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στον άθλιο καταυλισμό της  Σάμου, όχι μόνο δεν αποδίδουν αλλά επιδεινώνουν τη κατάσταση.

Η πρόσφατη – από τις πολλές – πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στο χώρο γύρω από το ΚΥΤ, ανέδειξε την επικινδυνότητα της κατάστασης που επικρατεί μετά και τα 2 κρούσματα που εντοπίστηκαν στον καταυλισμό.

Απαιτούνται τώρα, χωρίς καθυστέρηση, μαζικά τεστ σε πρόσφυγες και εργαζόμενους της δομής, φιλοξενία των νοσούντων σε δομή covid, μέτρα υγιεινής και προφύλαξης στο χώρο, ενίσχυση του ιατρείου του ΚΥΤ, του Νοσοκομείου και των αγροτικών περιφερειακών ιατρείων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων καθώς και με επαρκή αριθμό υγειονομικού υλικού.

Άμεσος απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων – μεταναστών από το νησί και τη χώρα για τις χώρες που επιθυμούν. Να ματαιωθεί η κατασκευή της γιγάντιας φυλακής στου Ζερβού.

Βαθύ, 16/9/29

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Σεισμική δόνηση έντασης 4,4R σημειώθηκε την Παρασκευή (19/04) στις 11:02 με επίκεντρο 7 χιλ. Ανατολικά Καρλοβάσου και εστιακό βάθος 12,4χιλ. σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιιτούτο

Περισσότερα »