Γ. Στάντζος: 3.832.556 ευρώ για τις αποκαταστάσεις των σχολείων – Η ΚΤΥΠ αναλαμβάνει τα έργα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Γιώργος Στάντζος: Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, όλοι πρέπει να κατανοήσουμε το έκτακτο της κατάστασης

Στο Radio Café 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος και αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση την μελετών για όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την έναρξη υλοποίησης των απαιτούμενων έργων αποκατάστασης των σχολείων που είχαν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020, έργα τα οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει η κρατική υπηρεσία ΚΤ.ΥΠ (Κτιριακές Υποδομές).

Ο κ. Στάντζος είπε ότι διανύουμε ένα ενδιάμεσο στάδιο που προαναγγέλλει μόνο θετικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις αποκαταστάσεις των σχολικών μονάδων που ανήκουν στον Δήμο Ανατολικής Σάμου.

«Είναι αποτέλεσμα της σύσκεψης με τον Βουλευτή τον κ. Στεφανάδη και τον Υφυπουργό που συντονίζει τις αποκαταστάσεις τον κ. Τριαντόπουλο» είπε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου και αναφέρθηκε στην ομόφωνη, προ μηνών, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ζητήσει υψηλότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά στις αποκαταστάσεις των σχολείων και σημείωσε ότι από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα μέσα στις σχολικές αίθουσες. Αναφέρθηκε στην συνεχή συνεργασία του Δήμου με τον καθηγητή κ. Λέκκα και την ομάδα του στο ΕΚΠΑ και προανήγγειλε ότι θα υπάρξει ειδική παρουσίαση της μελέτης που αφορά τη σεισμική επικινδυνότητα της νήσου Σάμου.

Γ. Στάντζος: 3.832.556 ευρώ για τις αποκαταστάσεις των σχολείων - Η ΚΤΥΠ αναλαμβάνει τα έργα

«Ο μεγάλος σεισμός μας επισκέπτεται κάθε 50 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ενισχύουμε ή ό,τι κατασκευάζουμε να είναι ιδιαίτερα στέρεο και εναρμονισμένο με τη σύγχρονη αντισεισμική επιστήμη και με τον ισχύοντα αντισεισμικό κανονισμό. Η κατεύθυνση λοιπόν που δόθηκε στους μελετητές από την υπηρεσία είναι τα σχολειά μας την μέρα που θα παραδοθούν αποκατεστημένα, να είναι εναρμονισμένα με τον σύγχρονο αντισεισμικό κανονισμό και όχι απλά αποκατεστημένα στην προτεραία του σεισμού κατάσταση» είπε.

Τόνισε ότι αυτό συνετέλεσε στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης των μελετών αλλά σημείωσε ότι πλέον έχουν παραδοθεί όλες οι μελέτες που αφορούν όλα τα σχολεία του Δήμου ενώ έχουν ξεκινήσει και προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό οι εργασίες στα Σχολεία του Παλαιοκάστρου και του Κοκκαρίου. Ο κ. Στάντζος είπε ότι, όπως προέκυψε από την σύσκεψη με τον κ. Τριαντόπουλο, πλέον όλα τα έργα θα τα αναλάβει η κρατική υπηρεσία, ΚΤ.ΥΠ, που είναι αρμόδια για τις σχολικές μονάδες στην οποία έχουν ήδη διαβιβαστεί οι μελέτες ενώ υπάρχει συνεχής συνεργασία μεταξύ της ΚΤΥΠ και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

«Εγώ είμαι χαρούμενος γιατί δουλεύουμε με την ταχύτητα που αρμόζει στο θέμα» είπε χαρακτηριστικά και δημόσια ευχαρίστησε τα πολιτικά στελέχη που συνέδραμαν την όλη προσπάθεια, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αλλά και την ΚΤ.ΥΠ και ειδικότερα τον κ. Γιάνναρη, διευθύνοντα σύμβουλό της. Είπε ότι σύντομα θα υπάρξουν οι δημοπρασίες και θα ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης των σχολικών μονάδων.

«Σε λίγο θα έχουμε την αρνητική επέτειο των δύο ετών από τον σεισμό. Δυστυχώς η φύση έχει τις δικές της δυνάμεις. Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Θα συνεχίσουμε να τον έχουμε στην σεισμογενή μας περιοχή αλλά πρέπει να φροντίσουμε όσο γίνεται με έργο πραγματικό  να θωρακίσουμε τις δημόσιες και τις ιδιωτικές υποδομές. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και πιστεύω ότι δουλεύουμε καλά» είπε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.

«Το δημόσιο δεν είναι μόνο για να το αναθεματίζουμε, έχει και ικανά στελέχη και ανθρώπους ευαίσθητους. Ας μην ξεχνάμε ότι η υποστελεχωμένη υπηρεσία του Δήμου, η οικονομική, η τεχνική, η κοινωνική, όλες οι υπηρεσίες μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους, φροντίζοντάς μας τους πρώτους μήνες της καταστροφής» σημείωσε.

Γ. Στάντζος: 3.832.556 ευρώ για τις αποκαταστάσεις των σχολείων - Η ΚΤΥΠ αναλαμβάνει τα έργα

Τέλος αναφέρθηκε στις σχολικές μονάδες στις οποίες θα προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης και τον προϋπολογισμό των εργασιών που είναι τα εξής:

Δημοτικό Σχολείο Βαθέος με προϋπολογισμό 1.062.000 ευρώ, το Γυμνάσιο Πύργου με προϋπολογισμό 324.000 ευρώ, η αποκατάσταση βλαβών Δημοτικού Σχολείου Παγώνδα (στατική επάρκεια και ενίσχυση), προϋπολογισμού 393.208 ευρώ, αποκατάσταση βλαβών Δημοτικού Σχολείου Πυθαγορείου προϋπολογισμού 398.000 ευρώ, αποκατάσταση βλαβών στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας, προϋπολογισμού 365.000 ευρώ, αποκατάσταση βλαβών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Σάμου προϋπολογισμού 422.000 ευρώ, αποκατάσταση βλαβών στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Κωνσταντίνου, προϋπολογισμού 248.000 ευρώ, έργο στατικής επάρκειας με μικρές παρεμβάσεις στα WC του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Σάμου, εργασίες στους κοινόχρηστους χώρους και τα WC στο Δημοτικό Σχολείο Βουρλιωτών και τέλος έργα αποκατάστασης στο Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνιών με προϋπολογισμό 460.000 ευρώ.

«Ο συνολικός προϋπολογισμός για τα σχολεία  είναι 3.832.556 ευρώ. Είναι πολύ σημαντικό ότι το ίδιο το κράτος κεντρικά μεριμνά. Είναι κάτι που το θέλουμε, κάτι το οποίο θετικά το προσυπέγραψα από την πρώτη στιγμή διότι η ποιότητα και τα στελέχη που διαθέτει η ΚΤ.ΥΠ σε συνεργασία με τα στελέχη των δικών μας τεχνικών υπηρεσιών θα δώσουν το καλύτερο και ποιοτικότερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να δοθεί στον Ελλαδικό χώρο» είπε καταλήγοντας ο κ. Στάντζος.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ