Γυμνάσιο Πυθαγορείου: «Όταν τα Σχολεία είναι ανοικτά!»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Γυμνάσιο Πυθαγορείου: «Όταν τα Σχολεία είναι ανοικτά!»

Καθώς οι μαθητές έχουν επιστρέψει στο φυσικό τους χώρο – το σχολείο – οι μαθητές του Γυμνασίου Πυθαγορείου προχωρούν σε μία σειρά δράσεων σε μία προσπάθεια αλληλεπίδρασης με την τοπική κοινωνία αλλά και πρακτικής εφαρμογής των γνώσεων που αποκτούν στο σχολείο. Έτσι λοιπόν τη Δευτέρα 21/03/2022 σε συνεργασία με το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία η «Μέλισσα» και τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down στο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ωφελούμενων του συλλόγου με τους συνοδούς τους και πραγματοποιήθηκαν αγώνες σκυταλοδρομίας 4×25 και αγώνισμα ρίψης σε στόχο.

Σκοπός της δράσης είναι η συνεργασία αθλητών ανεξαρτήτως διαφορετικότητας ο υγιής ανταγωνισμός και η ανάπτυξη φιλίας ώστε όλοι να αντιληφθούν την ισότητα μέσα από την διαφορετικότητα.

Την ίδια ημέρα στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε από τους μικρούς μαθητές το «Πείραμα του Ερατοσθένη» αναβιώνοντας μία ιστορική μέθοδο για τον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης που πραγματοποιήθηκε τον 3ο Αιώνα Π.Χ. από ένα σπουδαίο μαθηματικό ο οποίος χρησιμοποίησε ως μόνα εργαλεία μία ράβδο «βηματιστές» της εποχής για μέτρηση αποστάσεων, βασικές αρχές της γεωμετρίας και της τριγωνομετρίας και μαθηματική σκέψη.

Γυμνάσιο Πυθαγορείου: «Όταν τα Σχολεία είναι ανοικτά!»

Οι μαθητές εκμεταλλευόμενοι την ισημερία της 21ης Μαρτίου και με την βοήθεια των Καθηγητών τους ολοκλήρωσαν το πείραμα.

Και επειδή στο σχολείο προωθείται η αρχή της διαθεματικότητας η σήμανση των θέσεων εργασίας κάθε τμήματος στηρίχθηκε πάνω σε δημιουργίες που ολοκλήρωσαν οι μικροί καλλιτέχνες και στηρίζονται πάνω στο έργο του Άγγλου pop καλλιτέχνη Sir Peter Thomas Blake.

Και δεν έμειναν εδώ.

Στα πλαίσια των δράσεων για τον σχολικό εκφοβισμό τα παιδιά έδωσαν με τον τρόπο τους το δικό τους «ηχηρό» μήνυμα γράφοντας και ζωγραφίζοντας μία ξεχωριστή αφίσα που κοσμεί πλέον το χώρο του σχολείου τους.

Γυμνάσιο Πυθαγορείου: «Όταν τα Σχολεία είναι ανοικτά!»

Και τέλος οι «εκκολαπτόμενοι» επιστήμονες προχωρούν στην προσπάθεια τους να κατανοήσουν τους μηχανισμούς δημιουργίας του σύμπαντος μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Εκπαιδευτικών Τηλεσκοπίων» – μ ΝΕΤ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ