Γιώργος Στάντζος: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όλοι ότι πιθανόν με την ιχνηλάτηση να ανακοινωθούν και άλλα κρούσματα. Δεν ξέρω κάτι αλλά το θεωρώ πολύ πιθανό»

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιος Στάντζος.

Δύο κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάστηκαν στο ΚΥΤ Σάμου και άμεσα οι υπεύθυνοι κίνησαν όλες τις απαραίτητες διεργασίες για την ασφάλεια των διαμενόντων σε αυτό αλλά και των πολιτών της πόλως Σάμου. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχιακό μέγαρο Δήμου Ανατολικής Σάμου με τους αρμόδιους φορείς.

«Με τα κρούσματα ενεργοποιούνται κάποια σχέδια. Και για την προστασία του πληθυσμού συγκαλέσαμε σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας. Βγήκαν κάποια συμπεράσματα και ο καθένας φορέας είτε λέγεται κρατική αρχή, είτε ο Δήμος, θα κάνουν κάποιες ενέργειες. Ο κόσμος να είναι ήρεμος, να νιώθει σίγουρος, υπάρχει αλληλογραφία και με τα Υπουργεία προκειμένου να υπάρχει ανταπόκριση θετική για την υγεία, γιατί όλο αυτό είναι το ζητούμενο του πληθυσμού και αυτό είναι και που μας ανησυχεί».

Υπάρχει και επικοινωνία με τον κ. Μηταράκη, «υπάρχει αλληλογραφία στα συναρμόδια υπουργεία με συγκεκριμένα αιτήματα του δήμου που θεωρούμε ότι διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία και των προσφύγων-μεταναστών, είναι ένας ευάλωτος πληθυσμός που δεν θέλουμε με τίποτα να δούμε να καλπάζουν τα κρούσματα. Πάντως από το πρωί η Αστυνομία έχει ενεργοποιήσει τα μέτρα που προβλέπονται. Θα υπάρξει δημοσίευση ότι η δομή μπαίνει σε καραντίνα-αποκλεισμό μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου. Είμαστε σε αναμονή και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιώσουμε τα δεδομένα προκειμένου οτιδήποτε είναι να υπάρχει παροχή υγείας και για αυτό έχουμε συνεργασία με το Διοικητή του Νοσοκομείου Σάμου, ώστε ό,τι χρειαστεί να υπάρχει παροχή εντός της άτυπης κατασκήνωσης και του επίσημου ΚΥΤ».

Προς το παρόν έχει κλείσει στο σημείο του ΚΥΤ ο δρόμος αλλά αναμένονται όλες οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όλοι ότι πιθανόν με την ιχνηλάτηση να ανακοινωθούν και άλλα κρούσματα. Δεν ξέρω κάτι αλλά το θεωρώ πολύ πιθανό».

Όσο για τις μάσκες, συνεχίζεται το μοίρασμα στα σχολεία και ό,τι προκύψει θα καλυφθεί έστω με τις μιας χρήσης μάσκας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Στις 23:59 το βράδυ της Τρίτης 23/4 θα αναχωρήσει το BLUE STAR DELOS από το λιμάνι του Πειραιά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών - Τροποποίηση δρομολογίου

Στις 23:59 το βράδυ της Τρίτης 23/4 θα αναχωρήσει το BLUE STAR DELOS από το λιμάνι του Πειραιά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών – Τροποποίηση δρομολογίου

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με δελτίο της Ε.Μ.Υ, ισχύει απαγόρευση απόπλου. Ως εκ τούτου, τα δρομολόγια των πλοίων μας θα διαμορφωθούν, ως ακολούθως : F/B

Περισσότερα »