Γιώργος Στάντζος: ««Η Σάμος, έχει σοβαρή θέση, όπως οφείλει κάθε κομμάτι της Ελληνικής επικράτειας, στα κέντρα που λαμβάνονται οι αποφάσεις»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ποιοί είναι οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε μαζί με τους Δημάρχους Μυτιλήνης και Χίου, Στρατή Κύτελη και Σταμάτη Κάρμαντζη, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, για κατάθεση αιτημάτων των Δήμων τους. Εκεί είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα, που απασχολούν τους Δήμους, με ειδική αναφορά σε όλα τα «ανοιχτά» θέματα που αφορούν ειδικά το νησί της Σάμου.

Οι Δήμαρχοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το μεταναστευτικό ζήτημα, λόγω των αυξημένων ροών, που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα και την κλιμάκωση, που επιχειρεί η Τουρκία βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και την ειρήνη στην περιοχή.

Αναφορικά με το θέμα, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος.

«Ήταν μία συνέχεια ιδιαίτερα παραγωγικών συναντήσεων, μπορεί να ήταν η Πέμπτη (5) τον αριθμό, στη διάρκεια της τριετούς έως τώρα θητείας μας. Σίγουρα, είναι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο κυβερνητικό, τέθηκαν τα ζητήματα, που απασχολούν και τους τρεις Δήμους με αρκετές αποκλειστικότητες και αποκλειστική θεματολογία.

Είχαμε περίπου μιάμιση ώρα συνάντηση, καταλαβαίνουμε όλοι και από τον χρόνο ότι μας άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή. Οφείλω να ευχαριστήσω και δημόσια και τον ίδιο και τον τρόπο με τον οποίο σέβεται και διαχειρίζεται τις τοπικές κοινωνίες».

Όσον αφορά το νησί της Σάμου, ο κ. Στάντζος, όπως είπε, ενημέρωσε και έθεσε κάποια θέματα, κατά προτεραιότητα της αποκατάστασης των σεισμών και ιδιαίτερα ό,τι αφορά τα ιδιωτικά νοικοκυριά, την άρση των συνεπειών και την επιτάχυνση των διαδικασιών, που αφορά τη μεταβίβαση του ΚΥΤ Βαθέος αλλά και τον καθαρισμό.

«Ελπίζω ότι, πολύ σύντομα, θα υπογράψουμε τα συμβόλαια, ώστε να αποκτήσει ο Δήμος τους τίτλους κυριότητας και βέβαια το Υπουργείο Μετανάστευσης επιμελείται τον καθαρισμό, με ενδιάμεσο τον Δήμο. Πιστεύω ότι και εκεί θα έχουμε απτά αποτελέσματα, απλά υπάρχουν διαδικαστικά και γραφειοκρατικά θέματα, που πρέπει να ξεπερνιούνται και εκεί είναι καθοριστική η συμβολή των ανθρώπων του μετανάστευσης, του συμπατριώτη μας κ. Λογοθέτη και του κ. Κωνσταντίνου, που έχει το συντονισμό».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Στάντζος, συζητήθηκαν και τα ζητήματα ασφαλείας και κλιμάκωσης των προσφυγικών ροών, καθώς μπήκαμε σε φθινοπωρινούς αλλά και χειμερινούς μήνες που είναι πρό των πυλών και υπάρχει και η γνωστή εργαλειοποίηση εκ μέρους της Τουρκίας, που θα φέρει σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές.

«Η Σάμος, έχει σοβαρή θέση, όπως οφείλει κάθε κομμάτι της Ελληνικής επικράτειας, στα κέντρα που λαμβάνονται οι αποφάσεις, η Σάμος είναι και θα είναι παρούσα και βέβαια αυτό πιστώνεται και κυβερνητικά».

 

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ