Γιώργος Στάντζος: «Για την αξιοποίηση του χώρου του παλαιού ΚΥΤ, θα ανοίξει σύντομα, πλατφόρμα διαβούλευσης με τους πολίτες»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Τροχαίο ατύχημα στο Πυθαγόρειο με τραυματισμό αλλοδαπού

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δικυκλιστή

Από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου Σάμου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα την Κυριακή (19/05), στο οδικό δίκτυο Πυθαγορείου –  Ηραίου στη Σάμο.

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Γιώργος Στάντζος: «Για την αξιοποίηση του χώρου του παλαιού ΚΥΤ, θα ανοίξει σύντομα, πλατφόρμα διαβούλευσης με τους πολίτες»

Μία εποικοδομητική και σημαντική συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, που επισκέφτηκε τη Σάμο, το Σάββατο 30 Απριλίου και την Κυριακή 1η Μαΐου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι, στο δημαρχιακό Μέγαρο και εκτός του Δημάρχου Αν. Σάμου, το παρών έδωσαν και πρόεδροι κοινοτήτων του δήμου Ανατολικής Σάμου.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή του Radio Café 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών», όπου ανέφερε:

«Στην συνάντηση αυτή, κάλεσα και προέδρους κοινοτήτων, βέβαια η προσέλευση δε θα έλεγα ότι ήταν πλήρης, πάντως όσοι θέλησαν είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν απευθείας με τον υπουργό. Εμείς θέσαμε τρία μεγάλα θέματα στον κ. Υπουργό. Το ένα ήταν τα αιτήματα της Σάμου, όπως έχουν διαμορφωθεί από το δημοτικό συμβούλιο, για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μετά τον σεισμό και κύρια εστιάσαμε σε αυτά τα οποία δεν έχουν ληφθεί και ήταν φορολογικά, το δεύτερο, δώσαμε μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου το ψήφισμα του Συμβουλίου με ισχυρή πλειοψηφία, για τα ζητήματα της ακρίβειας των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης, μαζί με το θέμα των ακριβών εισιτηρίων, προκειμένου να έρθουν οι επισκέπτες και οι μόνιμοι κάτοικοι στα νησιά μας και το τρίτο βέβαια θέμα για το οποίο το είχαμε προετοιμάσει ανάλογα με την ανάλογη αλληλογραφία, το θέμα της μεταβίβασης του ΚΥΤ, που αφορά ιδιοκτησία η οποία δεν ανήκει στο ταμείο του στρατού.

Γιώργος Στάντζος: «Για την αξιοποίηση του χώρου του παλαιού ΚΥΤ, θα ανοίξει σύντομα, πλατφόρμα διαβούλευσης με τους πολίτες»

Εκείνη η διαδικασία προχωράει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης, υπάρχει μία εκκρεμότητα με μία έκταση, είναι δύο τα κομμάτια του παλιού ΚΥΤ, το καλό είναι ότι βγήκε επιτόπου η συνάντηση στην Αθήνα με συντονισμό του Υπουργού Οικονομικών, είναι ο άνθρωπος, που μαζί με το μετανάστευσης θα δώσουν τη λύση, τον κύριο βουλευτή, θα συνοδεύομαι και από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τον αντιδήμαρχο οικονομικών και από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων. Είναι ένα θέμα το οποίο θα κλείσει, δε θα το αφήσουμε να χρονίζει, δηλαδή είναι για το καλό της κοινωνίας μας , της πόλης και του δήμου και βέβαια είναι πρωθυπουργική εξαγγελία, που δε βλέπουμε τον λόγο να μην υλοποιηθεί και μάλιστα όσο πιο σύντομα γίνεται.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Στάντζος, παράλληλα, παραδίδεται η μελέτη από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την αποκάθαρση του ΚΥΤ και μάλιστα δεν υπάρχει καθυστέρηση, ως προς την αποκάθαρση και την απόδοση του ΚΥΤ με τρόπο που να υπηρετεί το περιβάλλον. Πρόσθεσε δε, ότι ο όγκος των σκηνών είναι τέτοιος, που αν μαζεύονταν και απλά πεταγόταν στη χωματερή, θα δημιουργούσαν τεράστιο θέμα, στον ήδη επιβαρυμένο χώρο υγειονομικής ταφής. Ο Δήμος υλοποιεί επέκταση της χωματερής, για να επεκταθεί και ο χρόνος, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο χώρος. Κλείνοντας πρόσθεσε ότι για την αξιοποίηση του χώρου του παλαιού ΚΥΤ, θα ανοίξει σύντομα, πλατφόρμα διαβούλευσης με τους πολίτες για να δεχτεί προτάσεις από τους πολίτες.

Να υπενθυμίζουμε ότι σήμερα αντιπροσωπεία από φορείς της Σάμου βρίσκονται στην Αθήνα, για διαβουλεύσεις με κυβερνητικά στελέχη, σχετικά με το πρώην ΚΥΤ της πόλεως Σάμου. Ο βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης ανέφερε:

Γιώργος Στάντζος: «Για την αξιοποίηση του χώρου του παλαιού ΚΥΤ, θα ανοίξει σύντομα, πλατφόρμα διαβούλευσης με τους πολίτες»

«Σήμερα το μεσημέρι θα έχουμε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, για τη διευθέτηση του φλέγοντος θέματος της παραχώρησης του παλιού ΚΥΤ της πόλης της Σάμου.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν και ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γ. Στάντζος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δ. Βογιατζής.

Με δεδομένη την εξαιρετική αποτελεσματικότητα του κ. Υπουργού, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το ζήτημα, πιστεύουμε θα δοθεί λύση σύντομα και θα υλοποιηθεί η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο χώρος θα αξιοποιηθεί επ’ αγαθώ των πολιτών της Σάμου».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ