Γιώργος Μιαούλης: 3.500 τα καμένα στρέμματα, από τα οποία τα 2.000 είναι δασικές εκτάσεις και τα υπόλοιπα αγροτικές και αγροτοδασικές»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Γιώργος Μιαούλης: 3.500 τα καμένα στρέμματα, από τα οποία τα 2.000 είναι δασικές εκτάσεις και τα υπόλοιπα αγροτικές και αγροτοδασικές»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Διοικητής της Π.Υ. Σάμου, Αντιπύραρχος κ. Γεώργιος Μιαούλης.

Ο κ. Μιαούλης έδωσε μία αποτίμηση της τελευταίας πυρκαγιάς που σημειώθηκε στη Σάμο, με σημείο έναρξης την περιοχή των Βουρλιωτών, στις 15/07/21. Ήδη αποχώρησαν και τα τελευταία πυροσβεστικά οχήματα που είχαν παραμείνει στη Σάμο, ενώ σε σύνολο ήρθαν 21 οχήματα για την πυρκαγιά.

«Ένα πολύ δύσκολο περιστατικό, διότι το σημείο έναρξης αυτού και εξέλιξη της προς το ορεινό τμήμα και το παλιό καμένο και αναδασωτέο στην περιοχή  και η περιοχή του Τρίστρατου από παλιά πυρκαγιά του 2010, όλο αυτό ήταν ένα μείγμα εκρηκτικό όσον αφορά την εξέλιξή της. Δύσκολο περιστατικό, το οποίο όμως εντός πρώτου 24ώρου είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα, δηλαδή είδατε ότι και η ενίσχυση στο νησί μας και επίγειες και εναέριες δυνάμεις μας βοήθησαν και ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Ήταν οι συγκυρίες ότι υπήρχαν αυτές οι δυνάμεις και ήταν άμεση η κινητοποίηση του μηχανισμού και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, δηλαδή το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες».

Όπως τόνισε ο κ. Μιαούλης, δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά την εμπλοκή πολλών ανθρώπων πολιτών, εθελοντών και πυροσβεστών, φορέων, στρατού.

Γιώργος Μιαούλης: 3.500 τα καμένα στρέμματα, από τα οποία τα 2.000 είναι δασικές εκτάσεις και τα υπόλοιπα αγροτικές και αγροτοδασικές»

«Ο σχεδιασμός με ταυτόχρονη επιχείρηση εναέριων και επίγειων δυνάμεων είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Υπάρχει σχεδιασμός και στρατηγική της υπηρεσίας μας όσον αφορά το κομμάτι αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών.

Το σημαντικότερο για εμένα είναι ότι υπήρξε ενεργοποίηση του μηχανισμού, με άμεσο αποτέλεσμα. Όσον αφορά τη χαρτογράφηση της καμένης έκτασης από το σύστημα «COPERNICUS», σε σύνολο καμένης έκτασης είναι τα 3.500 στρέμματα, από τα οποία τα 2.000 είναι δασικές εκτάσεις και τα υπόλοιπα αγροτικές και αγροτοδασικές».

Η έκταση της πυρκαγιάς ήταν μεγάλη, ενώ συνεχίζεται το ανακριτικό έργο για όλα τα αίτια της εν λόγω πυρκαγιάς, τα αποτελέσματα θα δώσουν και σημαντικά στοιχεία και για την πορεία μελλοντικών ενεργειών, συντονισμού και επιχειρησιακής δράσης.

«Έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα, οπότε θέλω ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες μας, ατομική ευθύνη, όταν βρίσκονται σε εξωτερικό περιβάλλον».

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ