Γιώργος Μιαούλης: «Πολλά τα περιστατικά πυρκαγιών που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες και θα διερευνηθούν από την υπηρεσία μας»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Γιώργος Μιαούλης: 3.500 τα καμένα στρέμματα, από τα οποία τα 2.000 είναι δασικές εκτάσεις και τα υπόλοιπα αγροτικές και αγροτοδασικές»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τοn Μάνο Στεφανάκη φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο διοικητής της Π.Υ. Σάμου, Aντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης, αναφορικά με την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή Γκιώνηδες Μαυρατζαίων, το μεσημέρι της Τρίτης (19/07/2022).

«Ευτυχώς, πλησίον του δρόμου ήταν το περιστατικό, πολύ γρήγορα με την άφιξη δέκα πυροσβεστικών οχημάτων στο σημείο και πλήθος εθελοντών κατεστάλη εν τη γενέσει της η πυρκαγιά. Υψηλός ο δείκτης της επικινδυνότητας και σήμερα, ισχυροί άνεμοι πνέουν στο νησί μας περιμετρικά, οπότε εφιστούμε την προσοχή όλων μας, όσον αφορά τις κινήσεις τους σε ευαίσθητες περιοχές, όσο και για οποιαδήποτε ενέργεια σκεφτούν να κάνουν στην ύπαιθρο.

Το περιστατικό κατέκαψε ξερά χόρτα σε ένα ελαιόκτημα, έκτασης περίπου ένα στρέμμα, 12:20 μ.μ. ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας για την πυρκαγιά. Η κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μας, για όλα τα περιστατικά στο επίπεδο του συναγερμού, έγκειται στην προσπάθεια να περιορίσουμε και να μπορέσουν να πέσουν όλες οι δυνάμεις πάνω, στην αρχή του περιστατικού. Για τη μεγάλη πυρκαγιά που είχαμε στο Μαραθόκαμπο, πλήθος των δυνάμεών μας σε γενική επιφυλακή, όπως και τα εναέρια, που ενισχυθήκαμε από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και την φυσική και πολιτική ηγεσία, για το νησί μας.

Εντός πρώτου εικοσιτετραώρου πρέπει όλα τα περιστατικά να έχουν αποτέλεσμα, διότι μετά αρχίζουν τα δεδομένα και αλλάζουν, δεν γίνονται ευνοϊκά, ενώ το πρώτο εικοσιτετράωρο και ισχυροί άνεμοι να είναι, αν έχεις πλήθος δυνάμεων, ανάλογα και το σημείο που επεμβαίνεις φυσικά, θα μπορέσεις να δώσεις τη μάχη σου. Τα αίτια ερευνώνται, απλά εμείς επισημαίνουμε τα πολλαπλά περιστατικά, που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες και θα διερευνηθούν από την υπηρεσία μας ».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ