Γιώργος Μιαούλης: «Μέσα στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε ότι μία σπίθα, μπορεί να δώσει μια πυρκαγιά»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Γιώργος Μιαούλης: 3.500 τα καμένα στρέμματα, από τα οποία τα 2.000 είναι δασικές εκτάσεις και τα υπόλοιπα αγροτικές και αγροτοδασικές»

Στo πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Αντιπύραρχος κ. Γιώργος Μιαούλης.

Τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα ταλανίζεται από πυρκαγιές, που έχουν κάψει πάνω από 1.000.000 στρέμματα. Τα φαινόμενα εξελίσσονται τάχιστα, ενώ όλοι οι αρμόδιοι φορείς και ο κρατικός μηχανισμός βρίσκονται επί ποδός.

«Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω, είναι ότι αρκεί μία στιγμή, μερικά λεπτά, για να έχουμε ένα ακραίο φαινόμενο, γιατί βλέπετε ότι πλέον τα περιστατικά δεν είναι σε ήπια μορφή, ότι εξελίσσονται ακραία. Δηλαδή, εκδηλώνονται με θεωρητικά ευνοϊκές συνθήκες, με χαμηλό άνεμο και παρόλα αυτά όλα τα περιστατικά εξελίσσονται πολύ τάχιστα. Οπότε αντιλαμβάνεστε η ετοιμότητα είναι διαρκή. Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι, τα πυροσβεστικά είναι στον δρόμο, δε βρίσκονται εντός της εγκατάστασης της υπηρεσίας μας. Έχουμε κάνει διασπορά των οχημάτων, των αξιωματικών μας, των μελών μας. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το επίπεδο σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, αλλά αυτό που θα ήθελα είναι και τη βοήθεια των συμπολιτών μας, γιατί σε κάθε περίπτωση η βοήθειά τους είναι πολύτιμη».

Όπως τόνισε ο κ. Μιαούλης, οι πληροφορίες και η πρόληψη μέτρων από τους πολίτες είναι πολύ σημαντική. Οι πολίτες πλέον τηλεφωνούν ακόμα και για καπνό από ψησταριά, αλλά υπήρξε και ένα περιστατικό στην Ικαρία στην περιοχή των Ραχών, όπου βεβαιώθηκε πρόστιμο για ρίψη αναμμένου τσιγάρου.

«Μέσα στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε ότι μία σπίθα, μπορεί να δώσει μια πυρκαγιά». Στη Σάμο υπάρχει ένα περίεργο μείγμα με δασική έκταση, αναγεννημένο δάσος, ενώ υπάρχει εγκατάλειψη της φύσης, σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια που υπήρχε καλλιέργεια και καθαρισμός. Άλλωστε πλέον όλα τα φαινόμενα είναι ακραία. Γίνονται μεικτές περιπολίες, με την Π.Υ, τον Ελληνικό Στρατό, την ΕΛΑΣ, τον δήμο, Λιμενικό, εθελοντές και γενικότερα υπάρχει μεγάλη ευαισθητοποίηση για πρόληψη.

Για το θέμα με το κρούσμα κορονοϊού, ο κ. Μιαούλης επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, αλλά πιθανόν να υπάρχουν και άλλα. Λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, η συγκεκριμένη βάρδια απομονώθηκε, έγιναν μοριακά τεστ, ενώ πραγματοποιήθηκε και απολύμανση στους χώρους και τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αυτό, που τόνισε ο κ. Μιαούλης είναι πως, θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι για την καλύτερη πρόληψη και λήψη αντισωμάτων για την προστασία όλων.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ