Γιώργος Κολλάρος: «Όλοι μαζί να ξεκινήσουμε για την αναμόρφωση της πόλης για ν’ αποκτήσει ζωή, οικονομική αυτοτέλεια και επισκεψιμότητα»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

00Kollaros

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Κολλάρος, σχετικά με το κλείσιμο του ΚΥΤ Σάμου.

«Εγώ προσωπικά ένιωσα μία ικανοποίηση, μία ανακούφιση, προσωπικά μιλάω, όχι θεσμικά, σκέφτηκα ότι έκλεισε αυτό το κεφάλαιο και εκείνο που σκέφτηκα αμέσως μετά από αυτό, ήταν τι θα κάνουμε για το αύριο, πως πρέπει να λειτουργήσουμε, πως πρέπει όλοι μαζί να ξεκινήσουμε για την αναμόρφωση της πόλης για ν’ αποκτήσει ζωή, οικονομική αυτοτέλεια και επισκεψιμότητα.

Περάσαμε πολλά, αρκετά χρόνια, ζήσαμε καταστάσεις ατέρμονες, με πόνο, δυστυχία, παραβατικότητα, όπως λέω μουσουλμανικό μεσαίωνα περάσαμε, αλλά φτάσαμε στο σημείο να πούμε ότι έκλεισε αυτό το κεφάλαιο. Ανοίγει βέβαια ένα άλλο, αυτό του Ζερβού, ας ελπίσουμε να είναι και αυτό ένα παροδικό στάδιο. Βέβαια, πρέπει να ξέρουμε ότι είμαστε στα σύνορα της Ευρώπης, είμαστε πρώτη πύλη εισόδου και είναι αναπόφευκτο και αναγκαίο κακό να έχουμε τέτοιες καταστάσεις, να έχουμε πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως έχω πει και παλαιότερα, εάν δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα, τουλάχιστον ελαχιστοποιείς τις συνέπειες. Εμείς, ως δημοτική αρχή αυτό κάναμε, ελαχιστοποιήσαμε τις συνέπειες, κάναμε έναν αγώνα, ευοδώθηκε αυτός ο αγώνας. Έχουμε κάτι άλλο μπροστά μας, θα το παλέψουμε και αυτό και νομίζω ότι θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το νησί».

Έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες καθαρισμού του χώρου, που ήταν εγκαταστημένο το ΚΥΤ Βαθέος, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο, καθώς έχουν δημιουργηθεί πολλά θέματα στην περιοχή.

«Είναι μεγάλη η ρύπανση του περιβάλλοντος και οικολογική καταστροφή δεν το συζητάμε, έχουμε βάλει τα εχέγγυα από το Υπουργείο Μετανάστευσης, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες,  ώστε να αποδοθεί ο χώρος στον δήμο Ανατολικής Σάμου, καθαρός εντός και εκτός εισαγωγικών, ούτως ώστε εμείς να τον χρησιμοποιήσουμε, αφού βέβαια επακολουθήσει η μεταβίβαση του κατά πλήρη νομική κυριότητα του από το ταμείο Εθνικής Άμυνας στον Δήμο.

Ήδη, κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες μέσω του Ταμείου της Εθνικής Άμυνας, ώστε να έρθει στη νομή και κυριότητα μας από το ΤΕΘΑ, για να δούμε πως θα το χρησιμοποιήσουμε κατά τον πιο πρόσφορο τρόπο».

Η όλη κατάσταση, απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις επιστήμης ούτως ώστε να καθαριστεί ο χώρος και να μην υπάρξει στο μέλλον ρύπανση. Ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για το κοινωνικό όφελος και θα επιλεχτεί η καλύτερη πρόταση.

Αυτό, που τόνισε ο κ. Κολλάρος, είναι ότι πρέπει να υπάρξει διεκδίκηση, ώστε να παραμείνει μία μικρή ελεγχόμενη δομή ταυτοποίησης και καταγραφής η νέα δομή.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ