Γιώργος Διονυσίου: «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις αποζημιώσεις των δημοτών λόγω μεταναστευτικού – προσφυγικού»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Τροχαίο ατύχημα στο Πυθαγόρειο με τραυματισμό αλλοδαπού

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δικυκλιστή

Από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου Σάμου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα την Κυριακή (19/05), στο οδικό δίκτυο Πυθαγορείου –  Ηραίου στη Σάμο.

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Γιώργος Διονυσίου: Κάνουμε άμεσες ενέργειες ώστε να εγκριθούν και οι υπόλοιπες αιτήσεις για το επίδομα βιοτικών αναγκών

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Διονυσίου.

«Όσον αφορά το θέμα των αποζημιώσεων για τα ενοίκια, υπάρχει όντως μία καθυστέρηση μεγάλη με την υπηρεσία του Υπουργείου, η οποία εξετάζει αυτές τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά. Δεν εμπλέκεται ο Δήμος, ίσα-ίσα ο Δήμος έχει παρέμβει για να λυθεί ακριβώς αυτό το ζήτημα και να το διεκπεραιώσουν πιο γρήγορα, γιατί έχουν καθυστερήσει και αυτές οι οποίες έχουν εγκριθεί, οι ελάχιστες και προσπαθούμε να δούμε, αν και το έχουμε επισημάνει πολλές φορές το θέμα αυτό και δεν ξέρω πώς θα λυθεί τελικά. Είναι έλλειψη προσωπικού και άλλες περιπτώσεις στις οποίες διαχειρίζονται τώρα και λόγω του σεισμού στη Θεσσαλία και πλημμυρών και λοιπά, έχουν πέσει πάρα πολλά και μάλλον δεν έχουν πάρει το απαραίτητο προσωπικό για να γίνονται γρήγορες διαδικασίες. Ελπίζουμε ότι θα πάει καλύτερα, μας έχουν πει ότι θα το επιλύσουν το θέμα».

Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν κάποιες εκκρεμότητες τις οποίες επικοινωνούν οι υπηρεσίες με τους εν δυνάμει ωφελούμενους για να τακτοποιηθεί το θέμα. Υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις που δεν μπορούν να καταλάβουν για ποιο ακριβώς λόγο κόπηκαν και μάλιστα, όπως είπε ο κ. Διονυσίου, έγινε ένσταση για μία συγκεκριμένη περίπτωση που είχε κοπεί λόγω του ότι δεν ήταν ικανοποιητική η κατανάλωση ρεύματος στο σπίτι το οποίο νοίκιαζε.

«Για το θέμα των δωρεών, που είχαμε πάρει απόφαση ότι αυτά τα χρήματα θα δοθούν στους σεισμόπληκτους, όπως ήταν και η βούληση των δωρητών, αυτό χρειάζεται να περάσει από την οικονομική επιτροπή και μετά από το δημοτικό συμβούλιο για να δοθεί έγκριση. Υπήρξε τώρα 10 μέρες περίπου, που δεν μπορούσαμε λόγω απουσίας μου να κάνουμε οικονομική επιτροπή».

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται μετά και από το Δ.Σ, να παρθούν οι δύο αποφάσεις αυτές που είναι αναγκαίες και μετά οι αρμόδιοι θα προχωρήσουν στην καταβολή του ποσού. Το ποσό έχει κλειδώσει και θα μοιραστεί στους 651 σεισμόπληκτους.

Για τις αποζημιώσεις των ανθρώπων που έχουν προβλήματα με το ΚΥΤ, έχει κολλήσει στο γεγονός με την ΚΥΑ που έχει βγει, δεσμεύει πάρα πολύ και ουσιαστικά, όπως τόνισε ο κ. Διονυσίου, δεν θα πάρει κανένας αποζημίωση με αυτά τα οποία ζητούν. Ο Δήμος Αν. Σάμου έχει κάνει και παρέμβαση στο υπουργείο και περιμένουν να δουν τις αλλαγές για να μπορέσουν να αποδεσμεύσουν τα χρήματα.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ