Γιώργος Διονυσίου: «Σήμερα θα συζητηθεί ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου. Στο ΚΤΕΛ η αστική συγκοινωνία της πόλης»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Διονυσίου ενημερώνει για το σημερινό συμβάν στην Τράπεζα Πειραιώς που αφορά συμπολίτη μας

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Διονυσίου, καθώς σήμερα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Ένα από τα θέματα, που θα συζητηθεί, είναι ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, είναι ο τρόπος που λειτουργεί ο Δήμος και έρχεται το τελικό σχέδιο, όπως είπε ο κ. Διονυσίου, μετά και από τις επισημάνσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, όσο αφορά το προσοντολόγιο.

«Έγιναν οι αλλαγές αυτές, που έπρεπε να γίνουν και έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση, για να διαβιβαστεί στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, να κάνει και εκείνο τις επισημάνσεις και μετά να διαβιβαστεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και έπειτα να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου, αναφέρεται στο οργανόγραμμα του δήμου, δηλαδή πως είναι στημένος ο δήμος και από εκεί και πέρα τι δυνατότητες έχει για πρόσληψη προσωπικού, είναι απαραίτητος ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας για να μπορέσει να προσληφθεί το προσωπικό, σύμφωνα βέβαια και με τα οικονομικά και τις δυνατότητες του δήμου, να γίνουν οι προσλήψεις νέου προσωπικού. Έχει αλλάξει η νομοθεσία, μπορούμε να προχωρήσουμε σε προσλήψεις».

Ως προς την έγκριση των αστικών δρομολογίων στην πόλη της Σάμου, ένα από τα θέματα συζήτησης στο σημερινό Δ.Σ. ο κ. Διονυσίου τόνισε:

«Έγινε όλη η διαδικασία, που έπρεπε να γίνει γιατί υπήρχαν διάφορες ασάφειες στη νέα νομοθεσία της αστικής, για αυτό είχαμε και θέμα και το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές στο δημοτικό συμβούλιο. Τώρα, στείλαμε μια ερώτηση στο Υπουργείο Μεταφορών όσο αφορά αν το ΚΤΕΛ είναι ο μοναδικός συγκοινωνιακός φορέας ή μπορούν να μπουν τουριστικά λεωφορεία ή άλλες επιχειρήσεις.

Είχαμε την απάντηση από το Υπουργείο Μεταφορών ότι μοναδικός συγκοινωνιακός φορέας είναι το ΚΤΕΛ, οπότε συνεχίζουμε την διαδικασία με το ΚΤΕΛ, πατάμε στην ήδη υπάρχουσα λεωφορειακή γραμμή που υπήρχε και απλά για τους τυπικούς λόγους, πρέπει να περάσουν οι στάσεις αυτής της γραμμής από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και από το Δ.Σ. οπότε μετά θα είμαστε έτοιμοι να πάμε σε υπογραφή σύμβασης με τα ΚΤΕΛ».

Σκοπός, όπως πρόσθεσε ο κ. Διονυσίου, είναι να μπει σε λειτουργία η αστική μέσα στο καλοκαίρι. Η έγκριση για την μελέτη λεωφορειακής γραμμής Σάμος-Βλαμαρή-Παλαιόκαστρο-Σάμος, γίνεται για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ώστε να μπει λεωφορείο στην συγκεκριμένη γραμμή.

 

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ