Γιώργος Διονυσίου: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου της Γάγκου»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Γιώργος Διονυσίου: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου της Γάγκου»

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του προφίλ στο Facebook, o Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Διονυσίου ενημερώνει για την κατεδάφιση κτιρίου στην πλάζ Γάγκου, κάτι που όπως αναφέρει γνώριζαν όλοι, επειδή υπήρχε στο τεχνικό πρόγραμμα του 2021 και 2022, άρα όπως αναφέρει «για το συγκεκριμένο υπήρχε γνώση και στον πρόεδρο της Κοινότητας (Σαμίων), ακριβώς για να μην υπάρχει η οποιαδήποτε «έκπληξη».

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Διονυσίου:

«Αρχικά, να ενημερώσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» υπήρχε στο τεχνικό πρόγραμμα του 2021 και του 2022. Αυτό σημαίνει ότι υπήρξε διαβούλευση πριν την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και εν συνεχεία με πρόσκληση που στάλθηκε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και στους Προέδρους των κοινοτήτων στις 10/12/2021 και 12/12/2021 το τεχνικό πρόγραμμα (μιας και αυτή η συνεδρίαση αφορά το σύνολο των κοινοτήτων για έργα που αφορούν το κοινοτικό διαμέρισμα του καθενός) με e-mail ,ως είθισται. Τα παραπάνω στάλθηκαν πριν τη συνεδρίαση για μελέτη, ενημέρωση του τοπικού συμβουλίου και τοποθέτηση επ’ αυτού στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15/12/2021.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα. Άρα, για το συγκεκριμένο υπήρχε γνώση και στον πρόεδρο της Κοινότητας, ακριβώς για να μην υπάρχει η οποιαδήποτε «έκπληξη». Όσον αφορά το καθεαυτού έργο της κατεδάφισης πρόκειται για ένα ακίνητο όπως όλοι το γνωρίζαμε από παλιά και πέραν των όποιων αναμνήσεων, υπήρχαν παρανομίες διότι χωρίς αρχιτεκτονική μελέτη είχαν γίνει προσθήκες ντισκοτέκ και εστιατόριο από πολιτικό μηχανικό της εποχής.

Γυρνώντας στο σήμερα, στάλθηκε αίτημα στην Αρχιτεκτονική Επιτροπή η οποία ως ανώτερο όργανο έκρινε ότι το κτίριο χρήζει κατεδάφισης!! Από την ανάληψη των καθηκόντων μας είχαμε βάλει ως σκοπό να αξιοποιήσουμε την πανέμορφη παραλία της Γάγκου ως τη μοναδική της πόλης.

Γι αυτό το σκοπό αιτηθήκαμε χρηματοδότησης 460.000€ μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης η οποία και εγκρίθηκε και θα διατεθεί (μετά την κατεδάφιση) για την ανάπλαση του συνόλου της παραλίας Γάγκου αλλά και της παραλίας στις Μαούνες, εκμεταλλευόμενοι μελέτη που υπήρχε στα συρτάρια του Δήμου αρκετά χρόνια. Ενδεικτικά για την παραλία Γάγκου θα γίνουν ανακατασκευή του κυλικείου, των αποδυτηρίων, πλακοστρώσεις, ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου κλπ. Πέραν όλων των παραπάνω και για αυτούς που υποστηρίζουν ότι το εν λόγω κτίριο είχε σπάνια αρχιτεκτονική κλπ να ενημερώσουμε ότι υπήρχε πρόγραμμα από την προηγούμενη δημοτική αρχή και συγκεκριμένα το INTEREG το οποίο αποτελείται από Αρχιτέκτονες και Μηχανικούς οι οποίοι αποτύπωσαν τα σπουδαιότερα από Αρχιτεκτονικής άποψης και Ιστορικότερα κτίρια της Σάμου. Μέσα σ αυτά δεν ήταν το συγκεκριμένο.

Η πόλη μας πρέπει να έχει όπως της αξίζει μια από τις ωραιότερες παραλίες της Σάμου!!! Δυστυχώς όμως, μια μερίδα, ενοχλείται από τέτοιου είδους παρεμβάσεις που θα κάνουν καλύτερο τον πολύπαθο Δήμο.

Εμείς προχωράμε!»

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ