Γιώργος Διονυσίου: “Περίπου 300.000 ευρώ θα στοιχίσει η αγορά του πρώην ΚΥΤ από το ΤΕΘΑ, επ’ ωφελεία του Δήμου Αν. Σάμου”

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Επίσημη πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις των 200 ετών από τη Ναυμαχία της Μυκάλης

Επίσημη πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις των 200 ετών από τη Ναυμαχία της Μυκάλης

Στην Αθήνα βρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Σάμου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης και οι δύο Δήμαρχοι της Σάμου κ.κ.

Συμμετοχή Δημάρχου Δυτικής Σάμου στην αντιπροσωπεία Αυτοδιοικητών και Εκκλησιαστικών Αρχών με τον Αρχιεπίσκο κ. Ιερώνυμο

Συμμετοχή Δημάρχου Δυτικής Σάμου στην αντιπροσωπεία Αυτοδιοικητών και Εκκλησιαστικών Αρχών με τον Αρχιεπίσκο κ. Ιερώνυμο

Ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου συμμετείχε στην αντιπροσωπεία των Αυτοδιοικητικών και Εκκλησιαστικών αρχών του νησιού μας, που από κοινού με προσωπική τους παρουσία προσκάλεσαν τον αρχιεπίσκοπο

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δύο ατόμων

Από το Τμήμα Τροχαίας Σάμου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα την Πέμπτη (30/05), στο οδικό δίκτυο Βαθέος – Καρλοβάσου. Ειδικότερα και σύμφωνα

Γιώργος Διονυσίου: «Οι δυσκολότερες στιγμές στο Δήμο ήταν μετά τον σεισμό της 30/10, όπου έπρεπε άμεσα να εξυπηρετήσουμε τους δημότες μας»

Ένα «φλέγον» ζήτημα, που ταλανίζει την πόλη της Σάμου, είναι η παραχώρηση του παλιού ΚΥΤ Σάμου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου. Σχετικά με το θέμα φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιος Διονυσίου.

Για την υπόθεση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στην οποία ήταν παρών και ο κ. Διονυσίου.

«Ουσιαστικά στη συνάντηση, συζητήσαμε με τον Υπουργό, για το δεύτερο κομμάτι του ΚΥΤ, αυτό των 7.700 τετραγωνικών μέτρων, που έχει ένα νομικό μπλέξιμο, γιατί ανήκει στην ιδιοκτησία του ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας), αλλά είχε παραχωρηθεί στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), με σκοπό να χρησιμοποιηθεί από την πρώην Νομαρχία για να γίνει κέντρο υποδοχής μεταναστών.

Είχε παραχωρηθεί για κάποια συγκεκριμένα χρόνια, το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσαν νομικά να το ξεκαθαρίσουν, αν δηλαδή θα μπορέσει να γίνει η παραχώρηση απευθείας από την ΕΤΑΔ,  από το Υπουργείο Οικονομικών σε εμάς, στον Δήμο Ανατολικής Σάμου ή αυτό θα έπρεπε να το κάνει το ΤΕΘΑ. Είχαμε κολλήσει στα γραφειοκρατικά ουσιαστικά και ήταν αποκλειστικά θέμα συνεννόησης. Όταν συναντηθήκαμε με τον Υπουργό κ. Σταϊκούρα, κάλεσε εκεί και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και την αντιπροσωπεία του Δήμου μας δηλαδή ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κι εγώ.

Γιώργος Διονυσίου: "Περίπου 300.000 ευρώ θα στοιχίσει η αγορά του πρώην ΚΥΤ από το ΤΕΘΑ, επ’ ωφελεία του Δήμου Αν. Σάμου"

Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε και με το ΤΕΘΑ απευθείας και η λύση δόθηκε, λάβαμε ένα έγγραφο, στο οποίο τώρα αυτό που θα γίνει ουσιαστικά, είναι ότι το ΤΕΘΑ θα πάρει πίσω την ιδιοκτησία, δηλαδή θα άρει την παραχώρηση, που είχε δώσει προς το Υπουργείο Οικονομικών, οπότε θα πάρουμε στο σύνολό του το οικόπεδο στο πρώην ΚΥΤ.

Επειδή όμως για το ένα κομμάτι, το μεγάλο, το οποίο ξέραμε από την αρχή ότι ανήκει στο ΤΕΘΑ, είχαμε προχωρήσει τις διαδικασίες και το μόνο που έμενε ήταν να παρθεί η απόφαση του Δ.Σ. του ΤΕΘΑ, για να προχωρήσουμε τα συμβολαιογραφικά έγγραφα, για την αγορά του, τώρα θα το πραγματοποιήσουμε για το σύνολο του οικοπέδου.

Οπότε λύθηκε το θέμα, θα γίνει η συνολική αποτύπωση, έχουμε στείλει ήδη τα σχετικά έγγραφα στην εταιρεία η οποία είχε αναλάβει να κάνει την αγοραία αξία του ακινήτου, έχουμε ζητήσει τώρα να γίνει μία διόρθωση ούτως ώστε να μην αναφέρονται δύο κομμάτια, αλλά ένα ως σύνολο και το ποσό το οποίο χρειάζεται να αποδώσει ο Δήμος για την αγορά του. Αναμένουμε το ποσό, θα διαβιβαστεί στο ΤΕΘΑ η συγκεκριμένη έκθεση και στο Υπουργείο Μετανάστευσης απ’ όπου θα γίνει και χρηματοδότηση των αγορών για την αγορά του συνόλου».

Σύμφωνα με τη νομοθεσία του ΤΕΘΑ, δεν μπορεί να παραχωρεί δωρεάν ή με συμβολικό ποσό, αλλά σύμφωνα με συγκεκριμένες αξίες, όμως θα το χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με επιχορήγηση και από το Δήμο θα γίνει η αγορά του οικοπέδου. Το ποσό θα καθοριστεί και θα είναι περίπου γύρω στις 300.000€, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, όπως πρόσθεσε ο κ. Διονυσίου.

Για το θέμα της αποκατάστασης της περιοχής, έχει ληφθεί η έκθεση του πανεπιστημίου και προχωρά η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της διακήρυξης διαγωνισμού.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ