Γιώργος Διονυσίου: «Οι δυσκολότερες στιγμές στο Δήμο ήταν μετά τον σεισμό της 30/10, όπου έπρεπε άμεσα να εξυπηρετήσουμε τους δημότες μας»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Γιώργος Διονυσίου: «Οι δυσκολότερες στιγμές στο Δήμο ήταν μετά τον σεισμό της 30/10, όπου έπρεπε άμεσα να εξυπηρετήσουμε τους δημότες μας»

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Διονυσίου, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Radio Café 102.4 και στην πρωινή εκπομπή, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη.

Ο κ. Διονυσίου αναφέρθηκε στην διάσπαση του Δήμου, στα θέματα που προέκυψαν και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν μετά τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, στον οικονομικό τομέα και στην ψηφιακή μετάβαση.

Αναφορικά με τη διάσπαση του Δήμου Σάμου, ο κ. Διονυσίου είπε: «Δυστυχώς ή ευτυχώς, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, μπήκαμε σε βαθιά νερά κατευθείαν, διότι είχαμε μπροστά μας τη διάσπαση των Δήμων, που είναι μία πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία, γιατί έπρεπε να μοιραστεί εκτός από το άϋλο υλικό που είχε ο Δήμος και το έμψυχο δυναμικό, έπρεπε να διαχωριστούν και τα υλικά μέσα που είχαμε, είτε αυτά ήταν αυτοκίνητα, ήταν τα κτίρια, όλο αυτό δημιούργησε ένα τεράστιο πρόβλημα διότι δεν μπορούσε ουσιαστικά ο Δήμος από το μηδέν, δηλαδή από τη μέρα που αναλάβαμε, να ξεκινήσουμε σε μία νορμάλ ας το πούμε εντός εισαγωγικών διαδικασία».

Προβλήματα, όπως εξήγησε ο κ. Διονυσίου, υπήρξαν και στο οικονομικό κομμάτι, μέχρι να γίνει ο διαχωρισμός των οφειλών, των διαθέσιμων οικονομικών που υπήρχαν με τα κληροδοτήματα, αλλά και η μετακίνηση των υπαλλήλων και τον πλήρη έλεγχο των έργων, των χρηματοδοτήσεων και των ακινήτων, ενώ πλέον προχωρά, με έγκριση της αποκεντρωμένης, η καταγραφή, η μίσθωση και κάποιες παρεμβάσεις στα ακίνητα του Δήμου. Δυστυχώς, όπως τόνισε ο κ. Διονυσίου, το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών παραμένει.

Γιώργος Διονυσίου: «Οι δυσκολότερες στιγμές στο Δήμο ήταν μετά τον σεισμό της 30/10, όπου έπρεπε άμεσα να εξυπηρετήσουμε τους δημότες μας»

Το μεγάλο χτύπημα, που δέχτηκε η Σάμος από τον σεισμό του 2020, ήταν μία κατάσταση, που όπως είπε ο κ. Διονυσίου, ήταν σαν να χτίζεις κάτι και να γκρεμίζεται όλο και πρέπει από την αρχή, μη έχοντας τα υλικά, να εξυπηρετήσεις τους δημότες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα.

«Όλη η Δημοτική αρχή παραμέρισε τα όποια προβλήματα είχαμε ως φυσικά πρόσωπα και ξεκινήσαμε μία τεράστια διαδικασία, για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους δημότες. Ήταν μία πρωτόγνωρη κατάσταση, όχι μόνο για εμάς, σαν νέα δημοτική αρχή, αλλά και για τους ίδιους τους υπαλλήλους».

Στήθηκαν σκηνές έξω από το Δημαρχείο, για να γίνονται οι συσκέψεις, οι διαδικασίες καταγραφής αλλά και το υλικοτεχνικό που χρειάστηκε, ενώ έγινε ένας «αγώνας ταχύτητας» στις διαδικασίες για να δοθεί το πρώτο βιοτικό επίδομα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η ΔΑΕΦΚ, που ως υπηρεσία δεν προχωρούσε γρήγορα, ενώ εξακολουθεί να είναι υποστελεχωμένη.

Παράλληλα, εξακολούθησαν να υπάρχουν τα θέματα του μεταναστευτικού, της ύδρευσης, της καθαριότητας, φωτιές, δυσκολεύοντας τον Δήμο, παρόλα αυτά, όπως είπε ο κ. Διονυσίου, ο Δήμος λειτούργησε σχετικά καλά. Στο θέμα των κατεδαφίσεων, υπάρχει μεγάλη διαδικασία, «δαιδαλώδη», όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Διονυσίου.

Γιώργος Διονυσίου: «Οι δυσκολότερες στιγμές στο Δήμο ήταν μετά τον σεισμό της 30/10, όπου έπρεπε άμεσα να εξυπηρετήσουμε τους δημότες μας»

Ως Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου, έχει ως αρμοδιότητα επίσης τον τομέα της πρόνοιας, πληροφορικής και ΚΕΠ. Ο τομέας της πρόνοιας περιλαμβάνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τη Βοήθεια στο σπίτι και εν γένει την κοινωνική πρόνοια την οποία ασκεί ο Δήμος Αν. Σάμου.

«Είναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο κομμάτι, έχουν ξεκινήσει κάποιες δράσεις, όπως είναι η συνεργασία με τη Unicef που υπέγραψε ο δήμος, ούτως ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε κάποια κομμάτια που έχουν να κάνουν κυρίως με τα παιδιά. Με τις υγιείς πόλεις και με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που είναι ένα κομμάτι το οποίο προσπαθούμε να το αναβαθμίσουμε και με το website, το οποίο φτιάχτηκε για να μπορέσουν να υπάρχουν δωρεές όχι μόνο από τη Σάμο αλλά και γενικότερα και εκτός Σάμου και διεθνώς, γενικά απ’ όπου υπάρχει θέληση για προσφορά και με νέες συνεργασίες που κάνουμε, ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε τα αγαθά τα οποία παρέχουμε προς τους ωφελούμενους».

Πρόσθεσε, ότι υπάρχουν επιδόματα, που πολλές φορές δε γνωρίζουν οι δημότες και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Κοινότητας. Σχετικά με τη Βοήθεια στο σπίτι και σε προβλήματα που είχαν προκύψει με την πληρωμή των εργαζόμενων, ο κ. Διονυσίου ανάφερε πως έχουν επιλυθεί και με απόφαση του Δήμου, δόθηκαν χρήματα για την πληρωμή τους, ενώ τώρα λειτουργεί κανονικά, με τις όποιες ελλείψεις υπάρχουν σε προσωπικό.

Στη συνέχεια, ο κ. Διονυσίου, αναφέρθηκε στις οφειλές που υπάρχουν προς τον Δήμο και την προσπάθεια που καταβάλλεται για να μην υπάρξουν αυξήσεις τελών με όλα όσα έχουν συμβεί στο νησί. Βέβαια, τα ανείσπρακτα σε σχέση με τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, αγγίζουν τα 8.000.000 €, ένα ποσό το οποίο διαιωνίζεται, το οποίο θα μπορούσε να διατεθεί στον Δήμο και να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των πολιτών. Αυτή τη στιγμή, ως προς αυτό το κομμάτι, γίνεται ξεκαθάρισμα από τη νομική και οικονομική υπηρεσία του δήμου. Μία νέα υπηρεσία δίνει πλέον τη δυνατότητα στον πολίτη, μπαίνοντας στο website του δήμου Αν. Σάμου www.islandofsamos.gr, να πραγματοποιήσει τις οφειλές προς τον δήμο και να δει το προφίλ του.

Γιώργος Διονυσίου: «Οι δυσκολότερες στιγμές στο Δήμο ήταν μετά τον σεισμό της 30/10, όπου έπρεπε άμεσα να εξυπηρετήσουμε τους δημότες μας»

Επίσης έχει ενεργοποιηθεί ο αριθμός καταγραφής προβλημάτων, το 15109, σε συνδυασμό με την εφαρμογή imcity η οποία παρέχει και τη δυνατότητα φόρτωσης φωτογραφιών και ακριβής θέσης. Επίσης γίνονται προσπάθειες απόσυρσης των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, που υπάρχουν διάσπαρτα στον δήμο.

«Θεωρώ ότι, είμαστε ένας δήμος που έχει ξεκινήσει σχετικά καλά, είναι σε ένα καλό επίπεδο και γίνονται και άλλα πράγματα εκτός αυτού. Υπογράψαμε να φτιάξουμε σε πιο επαγγελματικό επίπεδο ένα chatbot, στο οποίο θα μπορεί να μπαίνει ο δημότης και να στέλνει το μήνυμα του, να παίρνει αυτοματοποιημένες απαντήσεις και να βρίσκει πληροφορίες, για να αποφύγουμε όσο μπορούμε την τηλεφωνική επικοινωνία. Επίσης ξεκινά τηλεμετρία, που αφορά τις δεξαμενές ύδρευσης, από όπου θα παίρνουμε δεδομένα».

Γιώργος Διονυσίου: «Οι δυσκολότερες στιγμές στο Δήμο ήταν μετά τον σεισμό της 30/10, όπου έπρεπε άμεσα να εξυπηρετήσουμε τους δημότες μας»

Όπως πρόσθεσε ο κ. Διονυσίου, έχουν μπει και στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» κάποιες άλλες εφαρμογές για την κίνηση των οχημάτων, τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, ώστε να υπάρξει κέρδος σε κόστος και χρόνο, ενώ θα γίνουν προσλήψεις στον δήμο κατά προτεραιότητα ανάγκης.

Όσο για τον αν θα λάβει μέρος στις επόμενες εκλογές, ο κ. Διονυσίου απάντησε πως δε γνωρίζει ακόμα, αλλά στηρίζει την παράταξη στην οποία βρίσκεται.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ