Γιώργος Διονυσίου: Ξεκινά, παρά τα προβλήματα, το έργο αποκάθαρσης του πρώην ΚΥΤ

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Γιώργος Διονυσίου: «Οι δυσκολότερες στιγμές στο Δήμο ήταν μετά τον σεισμό της 30/10, όπου έπρεπε άμεσα να εξυπηρετήσουμε τους δημότες μας»

Στο Radio Café 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Διονυσίου σχετικά με το έργο της αποκάθαρσης του πρώην ΚΥΤ και την παραχώρηση από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης στον Δήμο Ανατολικής Σάμου του πρώην πεδίου βολής προκειμένου να εναποτεθούν εκεί τα απομακρυνόμενα από το πρώην ΚΥΤ υλικά.

Το θέμα συζητήθηκε και λήφθηκε απόφαση αποδοχής της παραχώρησης του πρώην πεδίου βολής για έξι μήνες στον Δήμο Ανατολικής Σάμου.

«Εδώ και περίπου ένα χρόνο προσπαθούμε να ξεμπλέξουμε αρχικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ενός κομματιού του πρώην ΚΥΤ το οποίο είχε παραχωρηθεί στο δημόσιο και έπρεπε να γίνει άρση της παραχώρησης, να επιστρέψει στο ΤΕΘΑ και να εγγραφεί στο κτηματολόγιο στο όνομα του ΤΕΘΑ και πάλι» είπε ο κ. Διονυσίου σημειώνοντας ότι το θέμα είχε τεθεί και στον κ. Σταϊκούρα όταν είχε επισκεφθεί προ καιρού την Σάμο.

Ακολούθησε επίσκεψη στο γραφείο του κ. Σταϊκούρα στην Αθήνα και ο υπουργός υποσχέθηκε να παρέμβει για την επίλυση του θέματος, όπως και έγινε.

Γιώργος Διονυσίου: Ξεκινά, παρά τα προβλήματα,  το έργο αποκάθαρσης του πρώην ΚΥΤ

Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ανατολικής Σάμου είπε ότι η εγγραφή στο κτηματολόγιο έγινε μόλις προ μηνός αλλά προέκυψε εκ νέου πρόβλημα γιατί είχαν κλειδώσει οι συντεταγμένες του πρώην πεδίου βολής και για να γίνει το συμβόλαιο παραχώρησης στον Δήμο απαιτούνταν η εγγραφή αυτή. Παράλληλα για το δεύτερο κομμάτι υπήρξε λάθος δήλωση με αποτέλεσμα οι συντεταγμένες να περάσουν σε ιδιωτικές περιουσίες.

«Προσπαθούμε να βρούμε την λύση με το Υπουργείο Μετανάστευσης τον Ειδικό Γραμματέα, τον κ. Κωνσταντίνου και με το ΤΕΘΑ και υπάρχει μια προγραμματισμένη συνάντηση με το νομικό τμήμα του Κτηματολογίου στην Αθήνα και απ` ότι μας έχουν πει, θα βρεθεί λύση» είπε ο κ. Διονυσίου.

Επεσήμανε ότι πρόκειται για μια υπόσχεση του πρώην Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη που δεν μπορούσε να παρακαμφθεί και είπε ότι μέχρι να λυθεί το ζήτημα, ο Δήμος αποφάσισε να ζητήσει από το ΤΕΘΑ μια εξάμηνη παραχώρηση του πρώην ΚΥΤ για να προχωρήσει το έργο της αποκάθαρσης της περιοχής. Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την σύμβαση της δωρεάν παραχώρησης και την εξουσιοδότηση του Δημάρχου. Ανέφερε ότι με αυτό τον τρόπο ο Δήμος αποκτά το δικαίωμα πρόσβασης στον χώρο.

Γιώργος Διονυσίου: Ξεκινά, παρά τα προβλήματα,  το έργο αποκάθαρσης του πρώην ΚΥΤ

Σε ό,τι αφορά το ίδιο το έργο της αποκάθαρσης ο κ. Διονυσίου σημείωσε ότι αρχικά είχε γίνει μια μελέτη από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου η οποία κόστισε 37.000 ευρώ και στην οποία προβλεπόταν πώς θα γίνει η αποκάθαρση αλλά και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου  και του εδάφους με συνεχείς δειγματοληψίες κατά την διάρκεια του έργου ούτως ώστε εάν εντοπιστεί πρόβλημα, αυτό να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου είχε κοστολογήσει το έργο στα 3 εκ .ευρώ, ποσό που θεωρήθηκε εξαιρετικά υψηλό και αποφασίστηκε να γίνει το έργο τμηματικά. Τελικά από τις 690.000 που ήταν ο προϋπολογισμός του έργου για την πρώτη φάση ο ανάδοχος έδωσε έκπτωση 52% και έτσι εξασφαλίστηκαν τα μισά χρήματα από την πρώτη φάση.

Ο κ. Διονυσίου ανέφερε ότι σε αυτή την φάση θα γίνει η αποκάθαρση του χώρου, η εναπόθεση στο κεντρικό κτίριο του ΚΥΤ και εκεί θα γίνει η διαλογή των υλικών.

Γιώργος Διονυσίου: Ξεκινά, παρά τα προβλήματα,  το έργο αποκάθαρσης του πρώην ΚΥΤ

«Ό,τι είναι για ανακύκλωση θα φύγει εκτός Σάμου και αυτά τα οποία είναι μπάζα θα μείνουν εδώ και θα τα πάρει κάποιος που μπορεί να τα διαχειριστεί» είπε.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του χώρου από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, θα υπογραφεί και από το ΤΕΘΑ και κατόπιν θα πάει στον επίτροπο προκειμένου να δώσει έγκριση και να ξεκινήσει η διαδικασία.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ