Γιώργος Διονυσίου: Κάνουμε άμεσες ενέργειες ώστε να εγκριθούν και οι υπόλοιπες αιτήσεις για το επίδομα βιοτικών αναγκών

Γιώργος Διονυσίου: Κάνουμε άμεσες ενέργειες ώστε να εγκριθούν και οι υπόλοιπες αιτήσεις για το επίδομα βιοτικών αναγκών

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Aντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Διονυσίου.

Η Σάμος μετράει τις πληγές της μετά τον φονικό σεισμό της Παρασκευής 30ης Οκτωβρίου 2020, όμως εγκρίθηκαν τα πρώτα 293 επιδόματα βιοτικών αναγκών, ενώ η διαδικασία έγκρισης συνεχίζεται.

«Από την Παρασκευή έχουν γίνει ήδη οι πρώτες καταθέσεις στους δικαιούχους. Αυτό αφορά το βοήθημα των πρώτων βιοτικών αναγκών. Από την πρώτη στιγμή συστάθηκαν δύο επιτροπές στον δήμο μας και τρέξαμε τις διαδικασίες όσο γρηγορότερα γινόταν ούτος ώστε να ξεκινήσουμε να δίνουμε ταχύτερα τα ποσά στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και αφορούν δημότες οι οποίοι έχουν βγει τα σπίτια τους κίτρινα ή κόκκινα μαζί με κάποια άλλα δικαιολογητικά που δίνονται στα δύο γραφεί όπου έχουν συσταθεί, στην Υπηρεσία Πρόνοιας στο πρώτο όροφο της Π.Ε Σάμου και στο Πυθαγόρειο στο γυάλινο κτίριο στα ΚΕΠ.

Εκεί γίνεται μία διαδικασία παραλαβής των δικαιολογητικών και από εκεί και πέρα οι δύο επιτροπές που έχουν συσταθεί ελέγχουν τις αιτήσεις και έρχονται στην οικονομική επιτροπή, από την οποία μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα εγκρίθηκαν 293 αιτήσεις και ήδη πληρώθηκαν τα πρώτα βοηθήματα και συνεχίζει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι 30 Νοεμβρίου».

Οι αιτήσεις σε σύνολο ήταν γύρω στις 500 από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν θέματα. Στην αρμοδιότητα του Δήμου είναι και οι οικοσκευές όπου επιτροπές θα κρίνουν το μέγεθος της αποζημίωσης ανάλογα τα τετραγωνικά μέτρα και τους διαμένοντες. Οι επιχειρήσεις ανήκουν στην Περιφέρεια, ενώ ήδη η δευτεροβάθμια επιτροπή συνεχίζει τις καταγραφές.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα