Γιόρτασε το εκκλησάκι Ζωοδόχου Πηγής στις Σταυρινήδες Σάμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Γιόρτασε το εκκλησάκι Ζωοδόχου Πηγής στις Σταυρινήδες Σάμου

Η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής πέφτει κάθε χρόνο την Παρασκευή της Διακαινησίμου ή αλλιώς Λαμπροβδομάδας, δηλαδή την Παρασκευή μετά το Πάσχα. Πρόκειται για μια από τις πιο μεγάλες γιορτές της εκκλησίας μας.

Σε όλα τα μέρη του Νησιού μας υπάρχουν Μοναστήρια, εκκλησάκια, ή εικόνες της Ζωοδόχου Πηγής, που τιμούνται αναλόγως.

Γιόρτασε το εκκλησάκι Ζωοδόχου Πηγής στις Σταυρινήδες Σάμου

Η Παναγία μας προσφέρει την Πηγή της Ζωής, έτσι και φέτος επί 23 συναπτά έτη λειτούργησε και το εκκλησίδιο της Ζωοδόχου Πηγής στην είσοδο του ορεινού χωριού Σταυρινήδες, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρος Καρβούνη στην κεντρική Σάμο.

Τα παλαιότερα χρόνια η χάρη της Ζωοδόχου Πηγής γιορτάζονταν στο ομώνυμο εκκλησάκι, που βρίσκεται μεταξύ των βουνών Καρβούνη και Κέρκη στην περιοχή “Χατζημανώλιδες”.

Γιόρτασε το εκκλησάκι Ζωοδόχου Πηγής στις Σταυρινήδες Σάμου

Με το πέρασμα των χρόνων, η πανήγυρις της Παναγιάς την παραμονή και την  κυριώνυμη ημέρα εξασθένισε και εχάθη. Το εκκλησάκι λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, μια φορά το χρόνο σε τυχαία ημερομηνία από τις οικογένειες Α. Σπανού και Κ. Σούρμπη. Οι ίδιες οικογένειες λειτουργούν κάθε χρόνο το εκκλησάκι στο χωριό στην χάρη της Παναγίας, προσφέροντας στους πιστούς , πλούσια κεράσματα και ένα καζάνι με την πατροπαράδοτη γιορτή.

Γιόρτασε το εκκλησάκι Ζωοδόχου Πηγής στις Σταυρινήδες Σάμου

Φέτος, με το πέρας της Θείας λειτουργίας, ο π. Χριστόδουλος Κλεάνθης πραγματοποίησε περιφορά των εικόνων της Παναγιάς και της Αναστάσεως στο χωριό με τελική στάση στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, για δοξολογία.

Η Παναγία μας προτρέπει να μην αγωνιούμε, το νερό της Πηγής είναι παντού, είναι δίπλα μας. Φτάνει να μπορούμε να το αναζητήσουμε, να το δούμε. Από το νερό της ξεδιψάνε όλες οι ψυχές και γιατρεύονται πολλοί άνθρωποι.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Αλεξάνδρα Χαροχέρη

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ