Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης: Για το καλό μας;

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης: Για το καλό μας;

Στη διαδρομή, αν κάποιος διαθέτει την αρετή της υπομονής, όλα τα θέματα βρίσκουν τις απαντήσεις τους και λύνονται οι τυχόν απορίες που τα δημιούργησαν εξαρχής. Ο λόγος για το μεταναστευτικό ζήτημα που όχι μόνο μας απασχολεί, ειδικά εμάς τους νησιώτες του ανατολικού Αιγαίου, αλλά προβληματίζει έντονα με τις ολοένα δυσοίωνες εξελίξεις του που έχουν και θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις ζωές μας.

Όταν ανέλαβε πρωθυπουργός της Ισπανίας ο Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο (θητεία 2004-2011), μία από τις πρώτες δηλώσεις του, που δεν προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση στη χώρα μας, ήταν πως το μεταναστευτικό θα είναι το μεγαλύτερο και πλέον σοβαρότερο από τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα χρόνια «κύλησαν», φτάσαμε στο σήμερα, και απ’ ότι όλα δείχνουν, μια νέα μέρα ξημερώνει που θα φέρει το μεταναστευτικό ως «μόνιμο πελάτη» στα νησιά μας (τουλάχιστον σε αυτά που λειτουργούν τα περίφημα ΚΥΤ, παλαιά και νέα), διώχνοντας από τους «ώμους» των υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το «κακό»!

Αυτά μας έρχονται στο νου όταν βλέπουμε την ιδιαίτερη κινητικότητα που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες για το περίφημο «Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης» που με τόση επιμέλεια, τόσο ο ελληνικής καταγωγής αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, όσο και η σουηδικής καταγωγής επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Ίλβα Γιόχανσον, «λειάνουν» το έδαφος τους τελευταίους μήνες με συχνές επισκέψεις και επαφές σε πρωθυπουργικό και υπουργικό επίπεδο (με τους κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Νότη Μηταράκη).

Για να επανέλθουμε στην εισαγωγή του σχολίου μας, περί αρετής της υπομονής, τώρα διακρίνεται ολοκάθαρα γιατί ήταν τόσο συχνές οι επισκέψεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη στη Σάμο.

Από τις 15 Ιανουαρίου 2020, που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο ανασυσταθέν υπουργείο, μας επισκέπτονταν συχνά. Όταν όλα «τακτοποιήθηκαν» στη Ζερβού, επισκέφθηκε το χώρο στις 6 Φεβρουαρίου 2021, απουσία του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου. Δεν υπήρχε, πλέον, λόγος διαλόγου με τους δημοτικούς συμβούλους σε δημοτικά συμβούλια, ούτε ανάγκη συνεντεύξεων Τύπου.

Μη μας πει κάποιος, «λόγω κορωνοϊού», αφού η τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε επί σαμιακού εδάφους (στην 4η, τότε, κατά σειρά επίσκεψή του), στις 28 Απριλίου 2020, πραγματοποιήθηκε με μάσκες προστασίας και αποστάσεις ασφαλείας εντός της αίθουσας εκδηλώσεων του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου. Το ίδιο και ο σαμιακής καταγωγής γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Μάνος Λογοθέτης, πάει-έρχεται συνεχώς (ώστε να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες), χωρίς να προκαλεί ούτε μία συνέντευξη Τύπου για το που βρισκόμαστε, που βαδίζουμε (εξαιρούνται οι κατά καιρούς δηλώσεις τους σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και φυσικά στο facebook).

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης», στην τελική της μορφή, που συντάχθηκε στις Βρυξέλλες με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 2020, αποτελείται από 36 σελίδες. Για όσους δεν έχουν το χρόνο ή δεν θέλουν να τη διαβάσουν, υπάρχει η δήλωση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστα Μουτζούρη. Σε αυτή γίνεται άμεσα αντιληπτό τι σχεδιάζεται για το καλό μας. Για το καλό μας;

Τη δήλωση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ…

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ