Γιάννης Αρχοντούλης: «Πολλά τα λειτουργικά προβλήματα στα σχολεία. Ας ενεργοποιηθούν όλοι οι θεσμοί»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Γιάννης Αρχοντούλης: «Πρέπει όλοι να τρέξουμε για το σωστό άνοιγμα των σχολείων στην Α΄θμια. Όχι στην ίδρυση των πειραματικών σχολείων μ’ αυτόν τον τρόπο»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Γιάννης Αρχοντούλης, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου. Το θέμα που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία, σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων, τα κενά στις θέσεις, αλλά και την υποβάθμιση του Ειδικού Σχολείου, παραμένουν άλυτα από το Υπουργείο Παιδείας.

«Είναι μία γενικότερη τάση πανελλαδικά, να συγχωνεύονται τμήματα και να μην βγαίνουν τα λειτουργικά κενά και τελικά να μην καλύπτονται. Έχουμε πάρα πολλά κενά σε όλες τις σχολικές μονάδες και σε Νηπιαγωγεία και σε Δημοτικά Σχολεία, έχουμε και θέμα ειδικοτήτων.

Έχουμε μία πρωτοφανή υποβάθμιση του Ειδικού Σχολείου, αποψιλώνεται, δηλαδή φεύγουν εκπαιδευτικοί από εκεί και τους μεταφέρουν σε άλλα τμήματα που έχουν κενά, τα οποία κανονικά θα έπρεπε να έχουν ήδη καλυφθεί. Δηλαδή, δεν έχουν καλυφθεί καθόλου τα τμήματα ένταξης από την αρχή της χρονιάς, έχουν έρθει μόνο παράλληλης στήριξης και κάποιες -κάποιοι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων και επειδή θεωρούν στο Υπουργείο και στη ΔΙΠΕ Σάμου ότι είναι αρκετοί οι εκπαιδευτικοί στο Ειδικό Σχολεία, ουσιαστικά το υποβαθμίζουν, έχουν πάρει δύο εκπαιδευτικούς ΠΕ71, τώρα απόσπασαν συν άλλη μία συνάδελφο, έχουν πάρει ειδικό βοηθητικό προσωπικό, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων».

Υπάρχουν κενά, στα νηπιαγωγεία, στα ολοήμερα, σε φυσικής αγωγής και κενά δασκάλων, καθώς αν και η χρονιά ξεκίνησε καλά με διορισμούς, όπως τόνισε ο κ. Αρχοντούλης, δεν έφτασαν για την στελέχωση των σχολείων. Σημαντική κουβέντα γίνεται και για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ενώ θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των διδασκόντων για να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις.

«Η προϊσταμένη μας η κ. Εμμανουηλίδου να σταματήσει να φοβάται το κοκκίνισμα του my school που αναφέρει συνέχεια από την περιφέρεια και από το υπουργείο, να δούμε επιτέλους τη νησιωτικότητα, που είναι ένας βασικός παράγοντας ότι πρέπει να στηριχτούν κάποια σχολικές μονάδες, χωρίς να κοιτάμε το νομοθετικό πληθυσμό».

Όπως αναφέρει και σε σχετικό του δημοσίευμα ο κ. Αρχοντούλης, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

«Προσπάθεια διάλυσης του ειδικού σχολείου Σάμου αφού από πέρσι μέχρι τώρα έχουν αποδεσμευτεί επτά εκπαιδευτικοί μαζί με την σημερινή απόσπαση, προσπάθεια υποβιβασμού σχολικών μονάδων που βρίσκονται στο καθεστώς μεταστέγασης όπως το Δημοτικό Παλαιοκάστρου, κενά τα τμήματα ένταξης του 1ου Σάμου, 1ου Καρλοβάσου, Μυτιληνιών, 3ου Ν/Γ Καρλοβάσου, κενά τα ολοήμερα Ν/Γ Κουμείκων, Πύργου, κενά στο 3ο και 1ο Ν/Γ Σάμου, κενά φυσικής Αγωγής, Θεατρικής Αγωγής και άλλων ειδικοτήτων, παραμένουν τα κενά σε όλο το φάσμα της ειδικής αγωγής και τις παράλληλες στηρίξεις και το μόνο που νοιάζει το υπουργείο , την Δ/νση Αθμιας και την Περ/κη Δ/νση το αν κοκκινίζει το my school και πώς θα κόψουν θέσεις εκπαιδευτικών.

Δεν νοιάζει κανένα θεσμικό στην ακριτική Σάμο πώς λειτουργούν οι σχολικές μονάδες στα χωριά μας που παλεύουν να μείνουν ζωντανές, πώς στοιβάζονται στα νηπιαγωγεία τα νήπια μέσα σε μικρές αίθουσες όπως η κατεύθυνση να ενωθούν τα τμήματα του νηπιαγωγείου Μαραθοκάμπου σε ένα που θα αποτελείται από 24 νήπια και πώς λειτουργούν τα σχολεία στα κοντέινερ εκτός από εμάς τους εκπαιδευτικούς..

Αυτό που ενδιαφέρει μόνο η αξιολόγηση, τα εργαστήρια δεξιοτήτων και οι κόφτες. Ας ενεργοποιηθούν όλοι επιτέλους.

Κάλεσμα στον βουλευτή Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης – Βουλευτής Ν.Σάμου, γονείς, τους δύο δημάρχους, Γεώργιο Στάντζο και Αλέξανδρο Λυμπέρη, τους αντιδημάρχους παιδείας Αγγελική Γαλανού και Ευάγγελο Καρρά να ενδιαφερθούν και να σκύψουν πάνω στα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και των σχολικών μονάδων του νησιού μας.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου θα πρέπει η νησιωτικότητα να αποτελεί βασική αρχή της Πολιτείας για την άσκηση πολιτικής και επιτέλους να εφαρμοστεί και για τα σχολεία μας».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ