Γιάννης Αρχοντούλης: «Οι εκπαιδευτικοί με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, απέναντι στους μαθητές και την κοινωνία»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Γιάννης Αρχοντούλης: «Οι εκπαιδευτικοί με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, απέναντι στους μαθητές και την κοινωνία»

Το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, προκάλεσε ποικίλλες αντιδράσεις τόσο από τους γονείς, όσο και από τους εκπαιδευτικούς. Για το συγκεκριμένο θέμα, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νηπιαγωγών και Δασκάλων Σάμου, κ. Γιάννης Αρχοντούλης.

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Σάμου, όσο αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 21 δάσκαλοι – νηπιαγωγοί βρέθηκαν θετικοί, ενώ αρκετοί  μαθητές δεν προσήλθαν στα μαθήματά τους. Από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση 11 καθηγητές δεν προσήλθαν στα καθήκοντά τους καθώς είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

«Υπάρχει έκδηλη ανησυχία γενικά και από μας τους εκπαιδευτικούς τους γονείς και τα παιδιά. Σήμερα αρκετά παιδιά δεν ήρθαν, δεν ξέρω αν έχει να κάνει με νόσηση ή απλά οι γονείς τους επέλεξαν να μην τα φέρουν, δεν έχουμε πολλά στοιχεία».

Κατά κάποιο τρόπο, για το ξεκίνημα, το γεγονός απουσιών βολεύει ως προς τις αποστάσεις και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Κάτι που δεν κάνει χρόνια τώρα το Yπουργείο, το αποφάσισαν οι γονείς. Οι 21 εκπαιδευτικοί είναι από Σάμο, Ικαρία και Φούρνους και είναι εκπαιδευτικοί οι οποίοι νόσησαν κατά τις γιορτές και δεν έχουν επιστρέψει και σίγουρα ευχόμαστε περαστικά και να επιστρέψουν το συντομότερο γεροί.

«Οι συνάδελφοι έχουν δείξει και στην εξ αποστάσεως αλλά και σήμερα, τεράστιο  αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης απέναντι στους μαθητές και την κοινωνία,. Η προφορική εντολή του Υπουργείου ήταν να είμαστε στις 7π.μ στα σχολεία για να βοηθήσουμε». Όλοι οι συνάδελφοι μας ήταν εκεί και βοήθησαν γονείς και μαθητές, κάτι που όμως ήταν βιαστικό και ενάντια στο εργασιακό μας ωράριο αλλά έχουμε αποδείξει ότι πάντα βάζουμε πλάτη στα δύσκολα.

Γιάννης Αρχοντούλης: «Οι εκπαιδευτικοί με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, απέναντι στους μαθητές και την κοινωνία»

Υπήρξαν θέματα με γονείς που δεν βρήκαν self test στα φαρμακεία, οπότε τους δόθηκε η δυνατότητα να τα παραλάβουν στα σχολεία νωρίς το πρωί.

«Δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό θέμα, όλα τα παιδιά τήρησαν τα πρωτόκολλα, όπως και οι συνάδελφοι, θα δείξει όμως και η πορεία». Κλειστό τμήμα δεν υπήρξε, απλά έκλεισαν  κάποια ολοήμερα λόγω έλλειψης μαθητών. Σημαντική η συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων, ώστε, να μπορέσει να κυλήσει η όλη κατάσταση όσο πιο ομαλά γίνεται. Η Υπουργός Παιδείας, δεν έχει διαβουλευτεί σοβαρά ακόμα με την Ομοσπονδία ή με τις συλλογικότητες, οπότε η εκπαιδευτική κοινότητα είναι σε αναμονή, καθώς μόνο τα self test δεν αποτελούν λύση για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών στην πανδημία.

Να δημιουργηθούν νέα πρωτόκολλα, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών, να προσληφθούν καθαρίστριες, σχολικός νοσηλευτής που να μπορεί να αναλάβει τα τυχόν προβλήματα λόγω Covid-19, να γίνει μείωση του αριθμού των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, είναι μερικές από τις προτάσεις των εκπαιδευτικών.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ