Γιάννης Αρχοντούλης: Να μην μείνει εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας ούτε ένα παιδί !Το συντομότερο, ανοιχτά και ασφαλή σχολεία! (ηχητικό)

Γιάννης Αρχοντούλης: Ξέρω ότι προσπάθησα και έδωσα τα πάντα σε όλες τις ομάδες μου. Δεν θα χαθούμε

Στο πρωινό μαγκαζίνο  του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Νηπιαγωγών και Δασκάλων Σάμου, κ. Γιάννης Αρχοντούλης.

Δύσκολα είναι τα πράγματα και για τα σχολεία της Σάμου, ενώ ο Σύλλογος  Νηπιαγωγών και Δασκάλων Σάμου εξέφρασε την ανάγκη να ετοιμαστούν τα σχολεία ώστε να ξεκινήσουν δια ζώσης τα μαθήματα, όταν αυτό είναι εφικτό.

«Τα σχολεία που πρέπει να επισκευαστούν είναι 13, δεκατρείς σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αυτή την στιγμή έχουν πρόβλημα, δεν μπορούν να παραμείνουν στο ίδιο κτήριο που ήταν πριν, για τουλάχιστον αυτή την σχολική χρονιά για κάποια και ίσως για άλλα να χρειαστεί και περισσότερος χρόνος.

Το πρόβλημα αφορά και τους δύο Δήμους, στην ανατολική πλευρά το πρόβλημα το μεγάλο είναι το δημοτικό Χώρας, Πυθαγορείου, Βαθέος, το 3ο Νηπιαγωγείο Σάμου, το Νηπιαγωγείο Χώρας που με το έγγραφο που έχουμε, αποκλείονται οι γύρω δρόμοι και κτίρια, οπότε και εκεί είναι πάρα πολύ δύσκολη η πρόσβαση συν τον προαυλισμό, συν τα σημεία ελέγχου, Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου. Υπάρχουν και τα σχολεία που είναι στην κατηγορία Γ, αυτά δεν ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να γίνει, είναι ο Παγώνδας και το Κοκκάρι, το 3ο Δημοτικό, είναι πολλές οι σχολικές μονάδες. Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει πληγεί περισσότερο από αυτόν της Δυτικής.

Το θέμα είναι ότι και στον Δήμο Δυτικής Σάμου υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στα Κοντακαίϊκα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει το δημοτικό Κοντακαΐικων, είναι κατηγορία Ε, το οποίο σημαίνει ότι το ένα του κομμάτι, το παλιό σχολείο έχει πάρα πολύ μεγάλες βλάβες και προφανώς θα χρειαστεί και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποκατασταθεί.

Μεγάλο πρόβλημα έχει και το Δημοτικό των Κουμεΐκων και το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Λέκκας που είναι κατηγορία Γ, Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Πλατάνου, το 1ο Καρλοβάσου όπου έφυγε το αέτωμα αλλά με τους μετασεισμούς έπαθε περισσότερες ζημιές και πήγε στην κατηγορία Δ, ούτε η Πορφυριάδα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει στον ίδιο χώρο. Γενικά είναι 13 σχολικές μονάδες οι οποίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν στο ίδιο κτίριο τα σχολεία και υπάρχουν και πολλά τα οποία είναι στην κατηγορία Γ, το οποίο σημαίνει ότι και αυτά δεν είναι σίγουρο ότι θα μπουν στο ίδιο κτίριο».

Αναμένονται 83 κοντέινερ (αρχική εκτίμηση) για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αυτή ήταν και η πρόταση, αλλά αυτό θα έχει κάποια χρονική διάρκεια, για το πότε θα έρθουν και που θα τοποθετηθούν. Το σημαντικό είναι να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Περισσότερα μπορείτε ν’ ακούσετε στο παρακάτω ηχητικό..

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών σε σειρά επαφών στην Αθήνα για ζητήματα της Ιεράς Μητροπόλεως

Ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών σε σειρά επαφών στην Αθήνα για ζητήματα της Ιεράς Μητροπόλεως

Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κατά τήν ὁλιγοήμερη παραμονή του στήν Ἀθήνα ἐπισκέφθηκε καί συναντήθηκε γιά θέματα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας καί Κοινοῦ ἐνδιαφέροντος γιά τά νησιά

Περισσότερα »