Γιάννης Αρχοντούλης: «Μόνο με ενότητα θα πάει μπροστά ο κλάδος μας»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Γιάννης Αρχοντούλης: «Πρέπει όλοι να τρέξουμε για το σωστό άνοιγμα των σχολείων στην Α΄θμια. Όχι στην ίδρυση των πειραματικών σχολείων μ’ αυτόν τον τρόπο»

Στο Radio Cafe 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Γιάννης Αρχοντούλης με αφορμή την συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου η οποία έγινε τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

Ο κ. Αρχοντούλης παραμένει στην θέση του Προέδρου του Συλλόγου για πέμπτη συνεχή θητεία. Ως πλειοψηφών σύμβουλος συγκάλεσε την συνεδρίαση του σώματος και όπως είπε η παράταξή του ζήτησε διαπαραταξιακό και αναλογικό προεδρείο. Έπειτα από διαβουλεύσεις έγινε η συγκρότηση του προεδρείου με την συμμετοχή και των τριών παρατάξεων, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια.

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό αυτό. Να τονίσω πως ακόμη και όταν είχαμε αυτοδυναμία ζητούσαμε από την δεύτερη παράταξη να συμμετέχει στο προεδρείο» είπε.

Στη νέα σύνθεση πρόεδρος είναι ο Γιάννης Αρχοντούλης, γραμματέας ο Μαρούπας Ευάγγελος από την παράταξη «Αγωνιστική Συσπείρωση – ΠΑΜΕ», αντιπρόεδρος η Μαρία Δάλλη από την παράταξη «Ανεξάρτητη Επικοινωνία», ταμίας η μέχρι πρότινος γραμματέας του Συλλόγου Ανδριανή Λαμπρινού από την «Ενωτική», και μέλη οι Συμεωνίδης Νίκος (Ενωτική), Πανούσος Χρήστος (Αγωνιστική Συσπείρωση) και Αντώνης Κακαγιάννης (Ανεξάρτητη Επικοινωνία).

Ο κ. Αρχοντούλης χαρακτήρισε ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο το πρώτο συμβούλιο. «Ελπίζουμε σε κοινούς αγώνες, σε ένα μέτωπο που είναι μεγάλο και δεν έχει να κάνει μόνο με το Υπουργείο, έχει να κάνει και με τοπικά θέματα, με τους εκπαιδευτικούς, με τα σχολεία και με πολλά ζητήματα. Θεωρούμε ότι κάτι καλό θα υπάρξει» είπε  και σημείωσε ότι πρόκειται για έναν μεγάλο σύλλογο με 400 μέλη που αφορά και τους δύο δήμους και έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα.

Ερωτηθείς για το ποια είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Σύλλογος ανέφερε τα θέματα που άπτονται της πανδημίας, την τηλεκπαίδευση, τον σεισμό, την αξιολόγηση για την οποία όπως σημείωσε ήδη έχει γίνει μια προεργασία για τις θέσεις του Συλλόγου, τα εργασιακά ωράρια και ειδικά την ελαστική εργασία. «Αυτό που λέμε χρόνια είναι ότι καλό θα είναι να διαβουλεύονται μαζί μας οι υπουργοί και να μην παίρνουν αποφάσεις χωρίς να ρωτούν τους εκπαιδευτικούς» είπε χαρακτηριστικά.

Γιάννης Αρχοντούλης: «Μόνο με ενότητα θα πάει μπροστά ο κλάδος μας»

Ειδική αναφορά έκανε στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με τρίμηνη σύμβαση τονίζοντας ότι αφενός δόθηκε η ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς να εργαστούν κάτι που δεν θα συνέβαινε εάν έμπαιναν σε ενιαίο πίνακα αλλά με όρους δύσκολους, και με τρίμηνη σύμβαση. Εξέφρασε τον φόβο ότι μπορεί αυτή η κατάσταση να παγιωθεί.

Ακόμα ο κ. Αρχοντούλης ανέφερε ότι άμεσα ο Σύλλογος θα έρθει σε επαφή με τους δύο δήμους και τις τεχνικές τους υπηρεσίες προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών στα σχολεία που επλήγησαν από τον σεισμό ενώ επαφή θα γίνει και με την Διδασκαλική Ομοσπονδία στην οποία θα τεθούν θέματα.

«Είναι ένα κρίσιμο χρονικό σημείο μέχρι Μάιο, αφού μέχρι Μάιο ή Ιούνιο θα τελειώσει και η αξιολόγηση και θα ξέρουμε ακριβώς τι θα γίνει και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε το Υπουργείο ότι αυτό που κάνει χωρίς την δική μας άποψη είναι σε λάθος κατεύθυνση» είπε και σημείωσε ότι υπάρχει διάθεση να λυθούν τα προβλήματα σε συνεργασία και με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Είπε ότι προτεραιότητα της παράταξής του είναι  ο εκπαιδευτικός, ο μαθητής και το σχολείο και οι όποιες πολιτικές θέσεις είναι για την ώρα των εκλογών.

«Από την στιγμή που είμαστε εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών θα πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με τα θέματα που αφορούν τον χώρο της εκπαίδευσης και της παιδείας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μιλώντας για την σχέση με το Υπουργείο είπε ότι δεν έχει υπάρξει ουσιαστική διαβούλευση και έκανε λόγο για ρήξη μεταξύ υπουργού και Ομοσπονδίας τονίζοντας όμως ότι ευθύνη έχουν και οι δύο πλευρές και σημειώνοντας ότι λόγω της ύπαρξης πολλών παρατάξεων στην Διδασκαλική Ομοσπονδία συχνά προκύπτει πρόβλημα κοινής και ενιαίας θέσης. Έκανε ακόμη λόγο για την ανάγκη ενότητας στα μείζονα ζητήματα.

Γιάννης Αρχοντούλης: «Μόνο με ενότητα θα πάει μπροστά ο κλάδος μας»

Ερωτηθείς για το θέμα της τηλεκπαίδευσης είπε:

«Τόσα χρόνια μόνοι μας έχουμε κρατήσει τα σχολεία οι εκπαιδευτικοί, βάλαμε πλάτη, ο ένας με τον άλλον». Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν στην αρχή της τηλεκπαίδευσης που συνέπεσε στην Σάμο με την περίοδο του σεισμού, τονίζοντας ότι δεν έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί τον απαιτούμενο εξοπλισμό ενώ συχνά δεν μπορούν να μεταβούν ούτε στην σχολική τους μονάδα μια που πολλές σχολικές μονάδες είναι κατεστραμμένες. Σε ό,τι αφορά τα έργα στο Δημοτικό Σχολείο Κοκκαρίου ο κ. Αρχοντούλης είπε ότι στον αγιασμό του σχολείου υπήρξε η δέσμευση από τον δήμαρχο κ. Στάντζο ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες το Πάσχα.  Τόνισε ότι στο Κοκκάρι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες μέχρι τον Σεπτέμβριο αφού είναι στην κατηγορία Γ΄ ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει  και στο Δημοτικό Σχολείο Κουμαιίκων.

«Το πρόβλημα είναι με τα σχολεία που είχαν χαρακτηριστεί κατηγορίας Δ΄και Ε’, δηλαδή τα Δημοτικό Σχολεία Βαθέος, Χώρας, Πυθαγορείου και του Παλαιοκάστρου στην Ανατολική Σάμο και στην Δυτική Σάμο τα δημοτικά Σχολεία Πλατάνου και Κοντακαιίκων».

Σε αυτές οι σχολικές μονάδες εκτίμησε ότι θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο οι εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες  ίσως να διαρκέσουν δύο με τρία χρόνια καθώς οι ζημιές ήταν μεγάλες.

Κλείνοντας ο κ. Αρχοντούλης ευχαρίστησε τους συναδέλφους του στην παράταξή του, την Ενωτική, για την εποικοδομητική συνεργασία και τόνισε ότι ο κλάδος θα πάει μπροστά μόνο με ενότητα.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ