Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 17:30 στο 1ο Δ.Σ. Σάμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 17:30 στο 1ο Δ.Σ. Σάμου

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Σάμου καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δώσουν το παρών στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ζούμε σε κρίσιμες μέρες. Καλούμαστε να ασκήσουμε το λειτούργημά μας σε συνθήκες που η αντιεκπαιδευική πολιτική των κυβερνήσεων κάνει το σχολείο χειρότερο και το έργο μας δυσκολότερο. Σε συνθήκες που το εισόδημά μας είναι λεηλατημένο.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Με τους μισθούς που δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας, αντίθετα δε μας φτάνουν ακόμα και για στοιχειώδη. Με την ακρίβεια να καλπάζει συνεχώς.
Με την υποχρηματοδότηση των σχολείων, που είναι η άλλη όψη των αυτονομημένων σχολικών μονάδων, που όλα ανάγονται στην ατομική ευθύνη με το κράτος να “σφυρίζει κλέφτικα”, έχοντας ως προσανατολισμό τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτή η πολιτική έχει οδυνηρές συνέπειες, πχ το περιστατικό στις Σέρρες είναι πρόσφατο.
Με το σχολείο που θέλουν να προσαρμόζεται συνεχώς για να βγάζει τον αυριανό φτηνό εργαζόμενο, που θα δέχεται αγόγγυστα τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης.
Την επίθεση στους εκπαιδευτικούς που τους θέλουν να είναι υποταγμένοι σε ένα σχολείο που θα παράγει μαθητές που θα είναι αύριο φτηνό εργατικό δυναμικό.
Με εκβιασμούς επιδιώκουν να περάσουν την πολιτική τους- Στη συλλογική δράση είναι η απάντηση.

Το νέο επεισόδιο είναι η ατομική αξιολόγηση. Στοχεύουν στους νεοδιόριστους συναδέλφους του 2020, συναδέλφους που πολλοί από αυτούς έχουν γυρίσει για χρόνια την Ελλάδα ως αναπληρωτές.

Δεν είναι μόνοι τους!

Μαζί με τα σωματεία, με αποφάσεις και των συλλόγων διδασκόντων αντιστεκόμαστε στην αξιολόγηση που θα κάνει το σχολείο πιο ταξικό. Με αποφάσεις για πολύμορφες κινητοποιήσεις:
απεργία κλαδική, στάσεις εργασίας, παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΠΕ για να ισχύσουν οι διαπιστωτικές που είχαν εκδοθεί, κάλεσμα για κήρυξη απεργίας αποχής απ’ τις Ομοσπονδίες, αλλά κι ό,τι άλλα όπλα έχουμε. Με το κυριότερο όλων το να παραμείνουμε συλλογικά απέναντι στην επιδίωξη το σχολείο να γίνει πιο ταξικό.
Πάλη για ζωή με αξιοπρέπεια τώρα! Καμία αναμονή για επίδοξους σωτήρες! Ο λαός είναι που μπορεί να σώσει το λαό!

Είναι ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση και η πρόταση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που καταθέτει η ΑΣΕ υπηρετεί την ανάγκη με επιθετικό τρόπο να γίνει υπόθεση του κλάδου η αποφασιστική βελτίωση των όρων ζωής και εργασίας, μετά από 15 περίπου χρόνια έντασης της αντιεκπαιδευτικής επίθεσης.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Με τη μαζική συμμετοχή μας στη Γενική Συνέλευση και με τη στήριξη αγωνιστικών πρωτοβουλιών από τα κάτω γίνεται βήμα για να οργανωθεί η πάλη, γίνεται βήμα για να στριμωχτούν οι ηγεσίες των ομοσπονδιών.
Είναι παρακαταθήκη ο συντονισμός 60 περίπου πρωτοβάθμιων σωματείων στον οποίο συμμετάσχει και ο σύλλογός μας. Σε αυτό το δρόμο να συνεχίσουμε.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ