Β. Πανουράκης: Ξεκινούν εργασίες σε Παράκαμψη Πυθαγορείου, Λιμάνι Καρλοβάσου, Αυλάκια, Στήνια, Αλιευτικά καταφύγια και Καλάμι. Πρόθεση του Περιφερειάρχη η δημιουργία σφαγείου σε Σάμο και Ικαρία»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Στο Radio Cafe 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών», ο  Αντιπεριφειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης μίλησε σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Κ. Μουτζούρη στην Ικαρία τον οποίο συνόδευσε ο κ. Πανουράκης, την έναρξη εργασιών σε σημαντικά έργα του νησιού και της πόλης αλλά και την σύσκεψη με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Σπαθαραίων και  Σκουραιίκων τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου  στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Για την διήμερη επίσκεψη στην Ικαρία που διήρκεσε από την Πέμπτη 27 έως το Σάββατο 29 Ιανουαρίου ο κ. Πανουράκης είπε:

«Κάναμε αυτή την επίσκεψη, είδαμε τα έργα που είναι σε εξέλιξη για το νησί της Ικαρίας, συζητήσαμε με φορείς και με το δήμαρχο του νησιού τον κ. Καλαμπόγια».

Ο κ. Πανουράκης αποκάλυψε μια σημαντική είδηση, ότι πρόθεση του  κ. Μουτζούρη είναι η δημιουργία «πάση θυσία» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σφαγείων τόσο στην Ικαρία όσο και στη Σάμο. Πρόσθεσε ότι έχει αποστείλει πρόσκληση για σύσκεψη στους δύο δημάρχους της Σάμου για την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, παρουσία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κουφέλου με αντικείμενο το θέμα της δημιουργίας των σφαγείων σημειώνοντας πως παρ`ότι το θέμα δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας ο κ. Μουτζούρης είναι αποφασισμένος να βρει τα κονδύλια που απαιτούνται.

Στην συνέχεια ο κ. Πανουράκης  γνωστοποίησε ότι έχει πλέον στα χέρια του την απόφαση από το Εφετείο της Σύρου για την παράκαμψη του Πυθαγορείου και πλέον προχωρά η συμβασιοποίηση και η ανάθεση εργασιών για το έργο.

Επίσης είπε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες και έχει εγκατασταθεί μηχάνημα στο τουριστικό λιμάνι του Βαθέος. «Έχουμε επίσης ανάδοχο  για το αλιευτικό του Μαλαγαρίου αλλά και για το αλιευτικό απέναντι από την Εθνική Τράπεζα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και στον δρόμο της Στήνιας, ένα έργο που ήταν αίτημα του προέδρου της Κοινότητας Βαθέος του κ. Σεϊρλή.

Β. Πανουράκης: Ξεκινούν εργασίες σε Παράκαμψη Πυθαγορείου, Λιμάνι Καρλοβάσου, Αυλάκια, Στήνια, Αλιευτικά καταφύγια και Καλάμι. Πρόθεση του Περιφερειάρχη η δημιουργία σφαγείου σε Σάμο και Ικαρία»

«Αν και δεν είναι δικό μας κομμάτι, το παρακάμπτουμε αυτό, εμάς μας ενδιαφέρει να εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας» ανέφερε. Επίσης είπε ότι ανάδοχος υπάρχει και στο Λιμάνι του Καρλοβάσου καθώς και στο έργο στα Αυλάκια όπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες αφού ολοκληρωθούν κάποιες εργασίες από την ΔΕΔΥΕ.

Ο κ. Πανουράκης διαβεβαίωσε ότι ο δρόμος, παρά τις εργασίες, δεν θα κλείσει ενώ επανέλαβε την υπόσχεση που έδωσε στον κ. Τριαντόπουλο ότι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο στις αρχές Μαΐου. Ακόμη ανέφερε ότι εντός των ημερών θα ξεκινήσει και το έργο που αφορά την κατάρρευση μέρους του δρόμου στο Καλάμι, αναφέροντας ότι καθυστέρησε λόγω καιρικών συνθηκών αλλά πλέον ξεκινά καθώς το απαιτούμενο μηχάνημα, ένα ειδικό τρυπάνι βρίσκεται ήδη στο νησί.

«Κάνουμε ένα μεγάλο αγώνα, και εγώ προσωπικά και οι τεχνικές υπηρεσίες και ο καλός μου συνεργάτης μου συνεργάτης ο Πολυκράτης Κωνστναντινίδης. Τρέχουμε όσο μπορούμε και ίσως και παραπάνω απ` όσο μπορούμε» είπε ο κ. Πανουράκης.

Τέλος, αναφέρθηκε στην συνάντηση που έγινε στο γραφείο του, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νίκου Τριανταφύλλου και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Σκουραιίκων κ. Χατζηχρήστου και Σπαθαραίων κ. Παπασταματίου με θέμα ένα πάγιο αίτημά τους στο οποίο συναίνεσε τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστόφας όσο και ο Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης  και είναι να ενταχθούν στο νέο τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας, εντός του Φεβρουαρίου, δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ που αφορούν την τσιμεντόστρωση του δρόμου που ενώνει τις δύο κοινότητες.  «Οι πρόεδροι είναι ικανοποιημένοι, έχουμε μια πολύ καλή σχέση και συνεργασία και με τον Νίκο Τριανταφύλλου» είπε.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ