Βότανα & μπαχαρικά : Οι φυσικοί σας σύμμαχοι στη μάχη ενάντια στο περιττό βάρος

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Βότανα & μπαχαρικά : Οι φυσικοί σας σύμμαχοι στη μάχη ενάντια στο περιττό βάρος

Η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για την καύση λίπους και την απώλεια βάρους έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στη διερεύνηση των φυσικών ιδιοτήτων των μπαχαρικών και των βοτάνων. Πέρα από τη γεύση και την πλούσια αρωματική τους φύση, πολλά μπαχαρικά και βότανα έχουν αναδειχθεί ως χρήσιμοι σύμμαχοι στη μάχη ενάντια στο περιττό βάρος. Από τη βελτίωση του μεταβολισμού και των καύσεων έως την καταστολή της όρεξης και τη βελτίωση της πέψης.

Η καψαϊκίνη, ένα συστατικό που εμπεριέχεται στις καυτερές πιπεριές, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη θερμογένεση του σώματος, βοηθώντας έτσι στην καύση του λίπους. Επιπλέον, η καψαϊκίνη μπορεί να μειώσει την όρεξη και να αυξήσει τον μεταβολισμό, βοηθώντας στην επίτευξη των στόχων απώλειας βάρους.

Επιπλέον, η κανέλα είναι ένα άλλο δημοφιλές μπαχαρικό που έχει ενδείξεις να επηρεάζει θετικά τον μεταβολισμό των υδατανθράκων και την αντιμετώπιση της υπεργλυκαιμίας. Η κατανάλωση κανέλας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αύξησης του σακχάρου στο αίμα μετά από γεύματα πλούσια σε υδατάνθρακες, μειώνοντας έτσι την αποθήκευση λίπους. Επιπλέον, η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του χοληστερόλης και της τριγλυκεριδίων, προάγοντας έτσι την υγεία της καρδιάς και την απώλεια βάρους.

Επίσης, το γνωστό μας πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, γνωστές και ως κατεχίνες, όπως και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες που φαίνεται να συμβάλλουν στο αδυνάτισμα και τη μείωση του σπλαχνικού λίπους. Το πράσινο τσάι διεγείρει τον μεταβολισμό αυξάνοντας τον μεταβολικό ρυθμό τουλάχιστον κατά 4%. Επιπλέον, φαίνεται να δρα θετικά στην αντιμετώπιση και την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη, των καρδιαγγειακών παθήσεων και φυσικά της παχυσαρκίας.

Ένας ακόμα πολύτιμος σύμμαχος στο αδυνάτισμα είναι ο ιβίσκος. Αυτό το βότανο ενισχύει το μεταβολισμό των υδατανθράκων, των λιπών και της πρωτεΐνης και αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους στο αίμα, μειώνοντας τη χοληστερίνη. Η χρήση του είναι ιδιαίτερα δραστική σε υπέρβαρους με πρόβλημα δυσκοιλιότητας και αυξημένα λιπίδια. Είναι πολύ αποτελεσματικός στο αδυνάτισμα, ιδιαίτερα εάν συνδυαστεί με λουίζα και πράσινο ή λευκό τσάι και μπορεί να προστεθεί ως ευχάριστο ρόφημα, σε όλες τις δίαιτες.

Ίσως το πιο γνωστό βότανο για την ευεργετική του δράση στο αδυνάτισμα  είναι η λουίζα. Είναι πολύ αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας καθώς ενισχύει τον μεταβολισμό και καταστέλλει την όρεξη. Έχει διουρητικές ιδιότητες που βοηθούν την αποβολή τα περιττών υγρών, γι αυτό και η δράση της στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι ανεκτίμητη. Ρίχνει την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, καθώς και την υψηλή πίεση δρώντας ευεργετικά στη καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Επίσης είναι γνωστό πως ανακουφίζει από προβλήματα του στομαχιού, όπως στομαχόπονο, δυσπεψία και φούσκωμα.

Με την προσθήκη αυτών των μπαχαρικών και βοτάνων στην καθημερινή διατροφή, μπορεί να επιτευχθεί μια φυσική και αποτελεσματική προσέγγιση για την καύση λίπους και την απώλεια βάρους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ισορροπημένη διατροφή και ο συνδυασμός με άλλες υγιεινές συνήθειες ζωής είναι καίριοι παράγοντες για την επίτευξη μακροχρόνιων αποτελεσμάτων στην υγεία και την ευεξία.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ