Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος προπονητής – «Δεν τη βίασα, την αγαπάω ακόμα»

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος προπονητής - «Δεν τη βίασα, την αγαπάω ακόμα»

Στις φυλακές οδηγήθηκε ο 38χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας μετά την απολογία του στη 16η τακτική ανακρίτρια για τον βιασμό που κατήγγειλε αθλήτριά του ότι υπέστη πριν από δέκα χρόνια.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να επέμεινε στα όσα έχει πει δημόσια σε συνεντεύξεις του πριν από τη σύλληψή του, ότι δηλαδή είχε ερωτικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια και πως υπήρχε συναίνεση από πλευράς της.

Πρόκειται για έναν ισχυρισμό που έχει διαψεύσει κατηγορηματικά η νεαρή αθλήτρια ιστιοπλοΐας στην κατάθεσή της στον εισαγγελέα, κάνοντας λόγο για βιασμό.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και φέρεται να υποστήριξε πως ό,τι συνέβη μεταξύ τους έγινε όταν η αθλήτρια συμπλήρωνε τα 13 έτη, ισχυρισμός που δεν αλλάζει κάτι στην ποινική του αντιμετώπιση.

Στην απολογία του φέρεται να είπε: «Να με στείλετε στη φυλακή, όμως να ξέρετε πως όταν κάναμε σχέση δεν ήταν 11 ετών. Είχε συμπληρώσει τα 13 της χρόνια».

Ο προπονητής επέμεινε ότι δεν είναι βιαστής και δήλωσε πως είναι ακόμα ερωτευμένος με την αθλήτρια και πως θέλει να την παντρευτεί.

«Δεν τη βίασα, το αρνούμαι κατηγορηματικά. Την αγαπάω ακόμα. Ξέρω ότι θα τιμωρηθώ, πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό που έγινε. Να κάνει λίγο υπομονή, όταν βγω από τη φυλακή, θα την παντρευτώ», είπε στην ανακρίτρια και στον εισαγγελέα.

Κατά την μεταγωγή του στις φυλακές ο 38χρονος φώναξε: «βιαστής δεν είμαι, ούτε με το πιστόλι στο κεφάλι».

Πώς ερμηνεύονται νομικά οι δηλώσεις του για την ηλικία του θύματος

Ο κατηγορούμενος είναι πλέον αντιμέτωπος με τρεις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις, εκ των οποίων οι δύο, σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του, αφορούν ανήλικο θύμα. Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε εις βάρος του αφορά βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια, πράξεις που αποτελούν βαριά εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνεντεύξεις του τις προηγούμενες ημέρες επέμενε ότι δεν είχε ερωτική σχέση με την αθλήτρια, όταν εκείνη ήταν 11 χρόνων, αλλά κάποια χρόνια αργότερα. Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται, επίσης, προκαλώντας την κοινή λογική, πως δεν υφίσταται θέμα βιασμού, καθώς σχετίστηκε ερωτικά με τη θέληση της αθλήτριας, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ήθελε να την παντρευτεί.

Οι ισχυρισμοί που προβάλλει θα αξιολογηθούν από τη Δικαιοσύνη. Από τις δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, νομικοί εκτιμούν πως η υπεράσπισή του, με πρώτο στοιχείο την άρνηση του βιασμού, θα δομηθεί στη βάση πως η όποια συμπεριφορά του αφορούσε μεν ανήλικο αλλά άνω των 12 ή και 14 ετών.

Να σημειωθεί πως σε περιπτώσεις που η σεξουαλική βία στρέφεται σε βάρος ανηλίκων, ο νόμος προβλέπει διαφορετική αντιμετώπιση στις περιπτώσεις που το θύμα είναι κάτω των 12 ετών, πιο ήπια για εκείνες που το θύμα είναι μεταξύ 12 και 14 ετών και εντελώς άλλη όταν το θύμα έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του. Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση ανήλικου έως 12 ετών προβλέπεται κάθειρξη που μπορεί να φθάσει μέχρι τα 15 έτη, στην περίπτωση που το θύμα είναι μεταξύ 12 και 14 ετών κάθειρξη μέχρι 10 ετών και στην περίπτωση που έχει συμπληρωθεί το 14ο έτος, ο δράστης τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών. Σύμφωνα με νομικούς, «η συναίνεση ή και η πρωτοβουλία του ανηλίκου» δεν αποτελεί λόγο για την άρση του άδικου χαρακτήρα της πράξης.

i-efimerida.gr

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών σε σειρά επαφών στην Αθήνα για ζητήματα της Ιεράς Μητροπόλεως

Ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών σε σειρά επαφών στην Αθήνα για ζητήματα της Ιεράς Μητροπόλεως

Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κατά τήν ὁλιγοήμερη παραμονή του στήν Ἀθήνα ἐπισκέφθηκε καί συναντήθηκε γιά θέματα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας καί Κοινοῦ ἐνδιαφέροντος γιά τά νησιά

Περισσότερα »