Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην εισαγωγή του ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, ευχαρίστησε τους άμεσους συνεργάτες του, τον κ. Γιώργο Βασιλείου προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας, καθώς και τους άμισθους συνεργάτες του, κα Άννα Ζέπου, η οποία ασχολείται με θέματα κοινωνικής πρόνοιας και τον κ. Νίκο Βασιλείου που ασχολείται με θέματα πολιτικής προστασίας και αθλητισμού και γενικά όπου αλλού του ζητηθεί.

«Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω κανέναν, από τα προηγούμενα χρόνια (Νομάρχες – Αντιπεριφερειάρχη) όλοι λίγο – πολύ έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας. Τώρα εάν κάποιοι και δεν θέλω να παρεξηγηθώ για αυτό που θα πω, εάν κάποιοι θέλουν να πορεύονται με αυταπάτες του παρελθόντος χωρίς να θέλουν να ατενίζουν το μέλλον με σιγουριά και αισιοδοξία, εγώ δεν έχω να πω κάτι άλλο παρά να έχουν καλή επιτυχία και εδώ το κλείνω το θέμα αυτό».

Στη συνέχεια ο κ. Βασίλης Πανουράκης και για αρκετή ώρα αναφέρθηκε στα έργα που συνεχίζονται από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, σ’ αυτά που βρίσκονται σε ώριμες μελέτες και σ’ αυτά που προγραμματίζονται για να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ.

«Η βοήθεια που δίνουμε στους 4 Δήμους μας είναι ίση και δίκαιη, γιατί είναι σαν να έχουμε τέσσερα παιδιά».

Επιγραμματικά ο κ. Βασίλης Πανουράκης αναφέρθηκε στην χορτοκοπή και στην κλαδοκοπή που γίνεται στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, πλην όμως χαρακτηριστικά ανέφερε η Αντιπεριφέρεια δεν έχει καμία αρμοδιότητα στην αγροτική οδοποϊια.

Γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας και η εκτέλεση των απαραιτήτων συντηρήσεων.

Σε λίγες μέρες ξεκινούν οι εργασίες για την αποπεράτωση της ράμπας στο λιμάνι Πυθαγορείου που χρησιμοποιεί ο Σύλλογος Αλιέων.

Η συνεργασία με την 79 ΑΔΤΕ είναι άριστη.

Κάνουμε παρεμβάσεις στην περιοχή του «Κότσικα» με τις απαραίτητες ασφαλτοστρώσεις.

Παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στα αλιευτικά καταφύγια Κοκκαρίου και Αγίου Κων/νου, ενώ το αλιευτικό καταφύγιο στο Ηραίο νομιμοποιείται και μέχρι τέλους του έτους, το έργο θα πάει για ένταξη.

Όσο αφορά τους οικίσκους της Αντιπεριφέρειας στη νότια πλευρά του ΚΥΤ για υγειονομική παροχή, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον 2 γιατροί και 1 νοσηλευτής.

Δόθηκε χώρος του ΚΕΓΕ για να φιλοξενείται το προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Λόγω του κορωνοϊού επειδή δεν έγιναν πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, τα χρήματα που θα δίνονταν για επιχορηγήσεις (περίπου 60.000 ευρώ) δόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Για την ταλαιπωρία των πολιτών στην περιοχή «Καλάμι» ειλικρινά θέλω να ζητήσω συγγνώμη, γιατί έπειτα από εργασίες βρέθηκε νερό στα 5 μέτρα. Είναι ένα δύσκολο έργο και γίνεται νέα μελέτη του έργου.

Το κωδωνοστάσιο του Ι.Ν. Αγίου Θεοδώρου, ένα έργο περίπου 140.000€ στο τέλος του έτους θα γίνει δημοπράτηση, θα πρέπει να σας πω ότι υπάρχει οικοδομική άδεια, ενώ δεν έχει γίνει καμία απένταξη εκκλησιαστικού έργου σε όλο το Νομό. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έγινε γνωστό ότι “Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπέγραψε σήμερα την προγραμματική σύμβαση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΩΝ ΣΑΜΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟ 1 : «ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΩΔΩΝΟΣΤΑΣΙΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ», προϋπολογισμού δαπάνης 106.000€”

Για το έργο του ταρτάν στο γήπεδο Σάμου, έχουν διατεθεί 140.000€ και επιπλέον άλλες 70.000€ για την ολοκλήρωσή του. Έχει μείνει μόνο ένα μικρό κομμάτι περίπου 10τ.μ. όπου κατά δήλωση των υπευθύνων θα τοποθετηθούν κάποιοι ιστοί σημαιών και δεν πρέπει να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Ας κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους και δεν χρειάζονται αντιπαραθέσεις.

Τέλος όπως είπε ο κ. Πανουράκης «Με χαρά σας ανακοινώνω ότι έχουμε 17 μελέτες έτοιμες για να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ.  Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι θα εγκριθούν όλες οι μελέτες, αλλά όσες εγκριθούν είναι «καταδικασμένες» να γίνουν.

Επίσης για το 2021 έχουν ήδη εξασφαλισθεί 4.700.000€ για συντήρηση οδοποιϊας Σάμου, 1.300.000€ για την Ικαρία και 500.000€ για τους Φούρνους και 160.000€ για τρία χρόνια για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Για το έργο «Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο» που θα είναι ένα διαμάντι για το Νομό, ο ανάδοχος θα συνδέσει το ρεύμα τις προσεχείς ημέρες, ενώ κάποιες εργασίες σε προμήθειες επίπλων θα ολοκληρωθούν σύντομα.

Για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο το οποίο στην ουσία είναι ένα συνεδριακό κέντρο θα γίνουν συζητήσεις με την Περιφέρεια για το πώς πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για όφελος όλων των πολιτών.

Επίσης στο τέλος της συνέντευξης ο κ. Βασίλης Πανουράκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη για την εμπιστοσύνη που το δείχνει και για την άριστη συνεργασία τους.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ η ομιλία του εγκληματολόγου κ. Γιάννη Πανούση με θέμα  «Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες». Η εκδήλωση διοργανώθηκε

Περισσότερα »
ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Διημερίδα-συνάντηση εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων, ΔΥΕΠ και ΖΕΠ, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στις οποίες λειτουργούν ανάλογα τμήματα, Συμβούλων Εκπαίδευσης, Διευθυντών Εκπαίδευσης των Νομών

Περισσότερα »