Βασίλης Πανουράκης: «Πιστεύω ότι το έργο στο λιμάνι Πυθαγορείου θα προχωρήσει πιο γρήγορα από το χρονικό πλαίσιο του εργολάβου»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Βασίλης Πανουράκης: «Πιστεύω ότι το έργο στο λιμάνι Πυθαγορείου θα προχωρήσει πιο γρήγορα από το χρονικό πλαίσιο του εργολάβου»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης, για τα θέματα του έργου Λιμένα Πυθαγορείου, τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων, το έργο στα Αυλάκια, στον Αγ. Δημήτριο αλλά και το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου.

«Ήδη έχουμε φτάσει (Πυθαγόρειο), αν δεν απατώμαι, γύρω στα 30+ μέτρα, έχει γίνει αποκατάσταση του τοιχίου να το πω έτσι, προχωρούν οι εργασίες. Δε θέλω να πω κάτι παραπάνω και εννοώ για το χρονικό διάστημα που θα μας πάρει για να τελειώσει το έργο».

Το έργο προχωρά με γρήγορες εργασίες και ο στόχος του κ. Πανουράκη είναι ο τόπος να πάει μπροστά, ενώ ευελπιστεί πως το έργο θα προχωρήσει πιο γρήγορα από το χρονικό πλαίσιο του εργολάβου.

Βασίλης Πανουράκης: «Πιστεύω ότι το έργο στο λιμάνι Πυθαγορείου θα προχωρήσει πιο γρήγορα από το χρονικό πλαίσιο του εργολάβου»

Για τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων, μετά τον σεισμό και το τσουνάμι της 30ης Οκτωβρίου 2020, ο κ. Πανουράκης απαντά πως έχουν φύγει γύρω στους 300 φακέλους, με το ποσό να ανέρχεται στα 4.000.000 ευρώ, ενώ γίνονται προσπάθειες για μεγαλύτερο ποσό για το υπόλοιπο της αποζημίωσης.

Ο κ. Πανουράκης για το έργο αποκατάστασης στα Αυλάκια, τόνισε ότι έχει αναλάβει τη μελέτη ο ΕΑΓΜΕ, ο οποίος έχει δώσει ένα χρονοδιάγραμμα περίπου τεσσάρων μηνών. Βέβαια, θα γίνουν οι απαραίτητες πιέσεις, «Δε γίνεται νωρίτερα διότι εκεί, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι το πρόβλημα στο οδικό δίκτυο, είναι ένα γεωλογικό φαινόμενο και θα μας πουν πώς θα κινηθούμε. Υπάρχουν πολλές σκέψεις εκεί, αλλά θα εξαρτηθεί και με βάση τα αποτελέσματα του πορίσματος της μελέτης».

Το άλλο θέμα στον Άγιο Δημήτριο, έχει κολλήσει με το Δασαρχείο με μία αδειοδότηση, που όμως αναμένεται να τελειώσει άμεσα. Ταλαιπωρείτε όλη η περιοχή για τρία δέντρα, οπότε γίνονται οι απαραίτητες πιέσεις, το κατά δύναμη.

Πριν λίγες ημέρες επισκέφτηκε το νησί της Σάμου ο κ. Κουρσουμπάς, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Β.Αιγαίου, ο οποίος διένειμε αθλητικό εξοπλισμό στις ομάδες της Σάμου που συμμετέχουν σε εθνικές κατηγορίες. Υπάρχει φροντίδα και μέριμνα και για τις υπόλοιπες ομάδες, ώστε να υπάρχει μια συμμετοχή και σε αυτές στις όποιες ελλείψεις τους.

Βασίλης Πανουράκης: «Πιστεύω ότι το έργο στο λιμάνι Πυθαγορείου θα προχωρήσει πιο γρήγορα από το χρονικό πλαίσιο του εργολάβου»

Ο κύριος Μουτζούρης από την 1η έως τις 3 Απριλίου, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στη Σάμο, συνάντησε και τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων για το γνωστό θέμα του Επικούρειου.

«Από την πλευρά μας, έχει φύγει ήδη ο φάκελος για το Υπουργείο Ανάπτυξης, κατόπιν της αποφάσεως βέβαια του Περιφερειακού συμβουλίου. Όπως θυμάστε ήταν 30 υπέρ, 9 κατά, η απόφαση ήταν το αν είμαστε θετικοί του να παραχωρήσουμε ένα χώρο στο Επικούρειο, στο ερευνητικό κέντρο για το Ινστιτούτο Μακροζωίας. Το Υπουργείο, λοιπόν, θα αποφανθεί κατά πόσο είναι νόμιμο αυτό, με βάση όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία έχει ζητήσει και ήδη έχουν σταλεί από την πλευρά μας και από κει και πέρα είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο. Δεν έχουμε πάρει κάποια τελική απόφαση, είναι μία συζήτηση σε μία φάση διερεύνησης του όλου θέματος».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ