Βασίλης Πανουράκης: «Λόγω της έκτακτης ανάγκης πρέπει να προχωρήσουν τα έργα στο νησί. Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούν να περιμένουν»

Βασίλης Πανουράκης: Οτιδήποτε συμβαίνει σήμερα εντός του ΚΥΤ Σάμου αρμοδιότητα διαχείρισης των θεμάτων φέρει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίσκεψη των τριών Γενικών Γραμματέων της κυβέρνησης στη Σάμο και στα γενικότερα θέματα που έχουν προκύψει μετά τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου.

«Στη συνέντευξη τύπου ρώτησα τον κ. Τριαντόπουλο αν έχει εικόνα για το χρονικό διάστημα για το οποίο πρόκειται να δώσουν το 20% σε ό,τι αφορά τις πληγείσες επιχειρήσεις και είπε ότι από τη στιγμή που βγήκε το ΦΕΚ υπολογίζουμε σε ένα δεκαήμερο να έχει δοθεί αυτό το 20%. Που σημειωτέον δυο-τρεις φορές παρακάλεσα το Γενικό Γραμματέα, εάν υπήρχε δυνατότητα η νομοθετική ρύθμιση ν’ αλλάξει αυτό το 20% και να δινόταν ένα 30 με 40% και μου είπε δυστυχώς δεν γίνεται.

Η πρώτη μας επίσκεψη ήταν στην κοινότητα Κοντεϊκων όπου έχει υποστεί μεγάλες ζημιές το χωριό, το είδαν και οι Γενικοί Γραμματείς. Μετά επισκεφθήκαμε το Καρλόβασι για να δούμε το λιμάνι, το οποίο έχει και αυτό μεγάλες φθορές. Στη συνάντηση παρούσα ήταν και η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου που είδαν και κάποιες αίθουσες εκεί, συζήτησαν με τον κ. Κυριαζόπουλο, το Γενικό Γραμματέα λιμένων, για να δουν τι μπορεί να γίνει εκεί.

Στη συνέχεια πήγαμε στο Κοκκάρι για να δούμε το λιμάνι το οποίο από την πρώτη στιγμή του σεισμού το είδε και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ο κ. Μουτζούρης ο οποίος μου είπε, «Βασίλη αυτό μάλλον το έχουμε χάσει πάμε για καινούργιο έργο». Θα δούμε βέβαια τι μπορεί να γίνει, σταματήσαμε γύρω στο πεντάλεπτο – δεκάλεπτο εκεί στην περιοχή των Αυλακίων, που γνωρίζει όλος ο κόσμος και ταλαιπωρήθηκε κάποιες μέρες, αλλά δυστυχώς δεν γινόταν αλλιώς. Είχε κλείσει ο δρόμος, προσπαθούμε να δούμε εκεί τι θα γίνει. Εκείνο που ζητάω εγώ, είναι γρήγορες διαδικασίες λόγω της έκτακτης ανάγκης για να προχωρήσουν αυτά τα έργα. Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούν να περιμένουν».

Η επίσκεψη τον φορέων συνεχίστηκε στο λιμάνι του Πυθαγορείου, στο αρχαίο λιμάνι και το Πυθαγόρειο που και αυτό έχει μεγάλο πρόβλημα, όπου συνομίλησαν με επιχειρηματίες εκεί, επαγγελματίες και κατοίκους, η οποίοι και αυτοί έχουν τις αγωνίες τους σχετικά με τα έργα. Για τα λιμάνια και γενικά τα έργα είναι καλύτερα να μην γίνονται πασαλείμματα αλλά να γίνουν σωστά όλα τα έργα, όπως είπε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας.

«Η επίσκεψη αυτή των Γενικών Γραμματέων ήταν κάτι καλό που ήρθαν και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι τι ακριβώς έχει συμβεί. Είναι βέβαιο ότι εντός 2-3 ημερών υπογράφονται τα έγγραφα για τα 10 εκατομμύρια που ζητάμε για υποδομές και λιμάνια».

Για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών ο κ. Πανουράκης ανέφερε ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση, αλλά για να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, θα πρέπει να γνωρίζει από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση ακριβώς τον αριθμό των μαθητών που ωφελούνται. Το ίδιο θα πρέπει να πράξει άμεσα και η Δευτεροβάθμια, διαφορετικά θα υπάρχουν καθυστερήσεις.

«Μέχρι να ομαλοποιηθεί η όλη κατάσταση και μιλάω για τη μεταφορά των μαθητών, η προσωρινή λύση είναι το γονικό επίδομα, αυτό το όπλο μου δίνει η ΚΥΑ το 0,35€ που αντιστοιχεί ανά χιλιόμετρο για κάθε μαθητή».

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήμος Αν. Σάμου: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2022

Δήμος Α. Σάμου: «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024»

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τον περιορισμό της όχλησης εξαιτίας των κουνουπιών, υλοποιεί «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024»

Περισσότερα »
Δήμος Ανατολικής Σάμου: Περισσότερες από 300 συμμετοχές στο Εργαστήρι Μικρομυθοπλασίας. Θα εκδοθεί ψηφιακό βιβλίο (ebook)

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Περισσότερες από 300 συμμετοχές στο Εργαστήρι Μικρομυθοπλασίας. Θα εκδοθεί ψηφιακό βιβλίο (ebook)

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Διαδικτυακό Εργαστήριο Μικρομυθοπλασίας που διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, με εισηγητή τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη. Περισσότεροι από 300

Περισσότερα »