Βαγγέλης Καρράς: «Η ενότητα, η αγαστή συνεργασία και ο αποτελεσματικός συντονισμός είναι οι βάσεις για την προστασία του νησιού μας»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Βαγγέλης Καρράς: «Η ενότητα, η αγαστή συνεργασία και ο αποτελεσματικός συντονισμός είναι οι βάσεις για την προστασία του νησιού μας»

Με αφορμή την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης 29 Μαρτίου στην Κοινότητα Βουρλιωτών και η οποία στο πέρασμα της προκάλεσε σοβαρές καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή θα ήθελα να εκφράσω και δημοσίως τις θερμές ευχαριστίες μου προς όλους τους φορείς και πολίτες που συνέβαλαν στο έργο της πυρόσβεσης και της επιτυχούς αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, για τον ζήλο, την αποφασιστικότητα, την ετοιμότητα και την αυταπάρνηση που επέδειξαν,.

Συγκεκριμένα

Το Πυροσβεστικό Σώμα και ιδιαίτερα τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης υποστράτηγο Δημοσθένη Μπουντουράκη, την Πύραρχο Σταυρούλα Μπονέ, τον Αντιπύραρχο Γεώργιο Μιαούλη, όλους τους υπόλοιπους αξιωματικούς που από την πρώτη στιγμή ήταν στο μέτωπο της πυρκαγιάς και δεν το εγκατέλειψαν δύο ολόκληρες ημέρες ,καθώς επίσης το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού που συμμετείχε στην επιχείρηση και κατέβαλαν υπεράνθρωπη προσπάθεια, όπως και τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροπλάνων, η συμβολή των οποίων υπήρξε καθοριστική στο έργο της πυρόσβεσης.

Το Δήμο Δυτικής Σάμου που συνέδραμε ενεργά στο έργο της πυρόσβεσης με την αποστολή υδροφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων και εξοπλισμού με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Λυμπέρη.

Την Ελληνική Αστυνομία και τον Ταξίαρχο Αντρέα Τσαπικούνη για τα μέτρα και την βοήθεια στην εκκένωση της Κοινότητας Βουρλιωτών.

Βαγγέλης Καρράς: «Η ενότητα, η αγαστή συνεργασία και ο αποτελεσματικός συντονισμός είναι οι βάσεις για την προστασία του νησιού μας»

Την 79 ΑΔΤΕ για την αποστολή χωματουργικών, πυροσβεστικών οχημάτων και προσωπικού.

Την Διεύθυνση Δασών Ν. Σάμου και το προσωπικό της.

Τη ΔΕΔΔΗΕ Σάμου η οποία διέθεσε άμεσα συνεργείο για τη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά και την επαναηλεκτροδότηση της περιοχής.

Τις εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας Ανατολικής και Δυτικής Σάμου οι οποίοι με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας ήταν παρόντες, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι όχι μόνο τιμούν την αποστολή τους αλλά αποτελούν πρότυπα και παραδείγματα ανιδιοτέλειας και προσφοράς στο νησί μας.

Την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τον Ερυθρό Σταυρό και το ΕΚΑΒ Σάμου

Τους υπαλλήλους του Δήμου, από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, την Διεύθυνση Πρόνοιας, οδηγούς και χειριστές μηχανημάτων που επιχειρούσαν σε δύσκολες συνθήκες

Τον πρόεδρο και τα μέλη της Κοινότητας Βουρλιωτών

Όλους τους κατοίκους και εθελοντές, της ευρύτερης περιοχής που συνέδραμαν με κάθε διαθέσιμο μέσο, το έργο της κατάσβεσης.

Να αναφέρουμε επίσης ότι μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε επιτόπιο Σ.Τ.Ο αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά στο νησί οργανωμένη εκκένωση της Κοινότητας Βουρλιωτών και μεταφορά ευπαθών και ανήμπορων ατόμων σε ξενοδοχείο της πόλεως Σάμου.

Όλοι οι ανωτέρω φορείς, ο καθένας από τη θέση και τον ρόλο που του αντιστοιχεί και ενεργώντας συντονισμένα, ανταποκρίθηκαν με ετοιμότητα, άμεσα και ακούραστα στο καθήκον τους και κατάφεραν αρχικά να περιορίσουν την φωτιά και στη συνέχεια να την κατασβέσουν αποτρέποντας έτσι την επέκτασή της.

Σύντομα θα αρχίσει η αντιπυρική περίοδος.

Απευθύνω έκκληση σε όλους να είμαστε προσεκτικοί, να μην ξαναζήσουμε ποτέ ξανά τις στιγμές των προηγούμενων ημερών και να μην κινδυνέψουν πάλι περιουσίες και ανθρώπινες ζωές.

Η ενότητα, η αγαστή συνεργασία και ο αποτελεσματικός συντονισμός είναι οι βάσεις για την προστασία του νησιού μας.

Σας ευχαριστώ όλους.

Καρράς Τ. Ευάγγελος

Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ανατολικής Σάμου

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ