Αφροδίτη Αγγέλη: «Είναι συνεχής ο αγώνας για την καλυτέρευση των συνθηκών στο νοσοκομείο Σάμου»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Αφροδίτη Αγγέλη: «Είναι συνεχής ο αγώνας για την καλυτέρευση των συνθηκών στο νοσοκομείο Σάμου»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102,4 «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, η κοινή διοικήτρια του νοσοκομείου Σάμου και Ικαρίας, κ. Αφροδίτη Αγγέλη, αναφορικά με θέματα εξελίξεων, ειδικά στον οικονομικό τομέα, στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

«Θα έρθω και εγώ να επιβεβαιώσω τις φήμες, που υπάρχουν, για ένα πολύ μεγάλο ποσό (περίπου 1.000.000€) το οποίο καταφέραμε και πήραμε από την 2η ΥΠΕ συγκεκριμένα και μετά από πολύ έντονες οχλήσεις που κάναμε, ουσιαστικά γνωστοποιήσαμε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με τις κτιριακές δομές του νοσοκομείου όσον αφορά τα πατώματα».

Έγιναν τεράστιες προσπάθειες, όπως είπε η κ. Αγγέλη, με τον κ.Ροϊλό της 2ης ΥΠΕ, ώστε να εξασφαλίσουν ένα πολύ μεγάλο κονδύλι, για να γίνουν οι απαραίτητες ανανεώσεις και ανακαινίσεις, που απαιτούνται στο νοσοκομείο. Όπως πρόσθεσε η κ. Αγγέλη, ήρθε το ανέλπιστο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, πάρα πολύ μεγάλο ποσό αν αναλογιστεί κανείς ότι το ετήσιο μπάτζετ είναι 4,5 εκατομμύρια ευρώ, το μέγεθος του νοσοκομείου και την πληρότητα. Το έργο το έχει αναλάβει η 2η ΥΠΕ, οπότε οι διαδικασίες γίνονται με πιο γρήγορους ρυθμούς και με μία πρώτη εκτίμηση, αναμένεται οι εργασίες να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο. Η αντικατάσταση των δαπέδων θα γίνει σε όλους τους χώρους, πλην των ήδη ανακαινισμένων.

Τον Μάιο, η διοίκηση του νοσοκομείου είχε κάνει οικονομικές αναλύσεις και με αντίστοιχες κινήσεις, εξασφάλισαν έξτρα χρηματοδότηση, για υγειονομικό υλικό και φάρμακα. Ενώ από χρηματικό περίσσευμα ξεκίνησε η ανακαίνιση της Γυναικολογικής-Μαιευτικής κλινικής.

Αφροδίτη Αγγέλη: «Είναι συνεχής ο αγώνας για την καλυτέρευση των συνθηκών στο νοσοκομείο Σάμου»

Ως προς την κάλυψη ειδικοτήτων, πριν λίγες μέρες ορκίστηκε νέος ορθοπεδικός, ο οποίος ενισχύει την ομάδας της ορθοπεδικής, στο δυναμικό της Μαιευτικής- Γυναικολογικής κλινικής προστέθηκε επικουρικός ιατρός-μαιευτήρας, έχουν γίνει προσλήψεις στα εργαστήρια δύο ατόμων και ήδη έχουν παραλάβει τον διορισμό τους μία πνευμονολόγος και ένας καρδιολόγος.

Όπως τόνισε η κ. Αγγέλη, ναι μεν υπάρχουν ελλείψεις, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν εξυπηρετείτε ο κόσμος και είναι συνεχής ο αγώνας για την καλυτέρευση των συνθηκών στο νοσοκομείο Σάμου.

Αφροδίτη Αγγέλη: «Είναι συνεχής ο αγώνας για την καλυτέρευση των συνθηκών στο νοσοκομείο Σάμου»

«Από την προηγούμενη διοίκηση είχαν κατατεθεί στην περιφέρεια μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες θα γινόταν η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Αυτές οι μελέτες, αφορούν προγράμματα ΕΣΠΑ, είχε μπει και το δικό μας το νοσοκομείο μέσα σε αυτό, μέσω της περιφέρειας, υπήρχε μέχρι στιγμής μία μικρή καθυστέρηση, ωστόσο, με προσωπική όχληση του κ. Ελ. Μαυρατζώτη όσο και με εισηγήσεις του κ. Καλτάκη στον ίδιο τον περιφερειάρχη τον κ. Μουτζούρη, μας είπαν ότι προχωρούν και αυτά.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου».

Ένα άλλο σημαντικό έργο είναι το αιμοδυναμικό κέντρο, με τη βοήθεια του βουλευτή Σάμου κ. Χρ. Στεφανάδη, ένα έργο πνοής για το νησί και το Β. Αιγαίο, το οποίο σώζει ζωές.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ