Από τις 15 Απριλίου η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου με το Κουσάντασι

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Από τις 15 Απριλίου η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου με το Κουσάντασι

Ανοίγει, μετά από δύο χρόνια, η επιβατική κίνηση στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Το θέμα αυτό ανέδειξαν Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του πριν λίγο καιρό ανέφερε:

“Θα επιτρέψουμε τα ημερόπλοια να έρθουν σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο. Και θέλουμε 1,5 εκατομμύριο υψηλού επιπέδου τουρίστες να έρθουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και να αφήσουν το συνάλλαγμά τους”.

Επισημαίνεται ότι την τελευταία διετία, λόγω της πανδημίας, απαγορεύτηκε η είσοδος επιβατικών πλοίων, κρουαζιεροπλοίων και γιοτ να ταξιδέψουν μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Από τις 7 Φεβρουαρίου, όμως, η χώρα μας έχει άρει τους περιορισμούς στην είσοδο εμπορικών και ιδιωτικών πλοίων από τα λιμάνια της Τουρκίας.

Όλα τα πλοία, ανεξαρτήτως σημαίας ή χωρητικότητας, επιτρέπεται πλέον να εισέλθουν στα λιμάνια της Καβάλας, Λέσβου, Χίου, Βαθύ και Πυθαγορείου της Σάμου,  Μύρινας Λήμνου, Σύμης, Σκάλας Πάτμου καθώς και της Κω και της Ρόδου, ενώ σε λίγες μέρες αναμένεται ν΄ανοίξει και η πύλη του Καρλοβάσου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σίγιατζικ.

Σύμφωνα με το Τουρκικό Ναυτικό Εμπορικό Επιμελητήριο, οι ταξιδιώτες από την Τουρκία προς την Ελλάδα δια θαλάσσης, ανεξάρτητα από την υπηκοότητα και το εάν είναι εμβολιασμένοι, θα χρειαστούν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR όχι μεγαλύτερο των 72 ωρών ή rapid test έως 24 ωρών για να μπουν στη χώρα μας.

Πριν από την πανδημία, στους επιβάτες των οχηματαγωγών από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά χορηγούνταν “νησιωτική” βίζα βραχείας διάρκειας αξίας 35 ευρώ με απλουστευμένο καθεστώς, κάτι που αναμένεται να επανέλθει φέτος. Προφανώς, θα επιτρέπεται η είσοδος και σε όσους έχουν βίζα πολλαπλών εισόδων Σένγκεν που έχει εκδοθεί από οποιαδήποτε χώρα της ζώνης Σένγκεν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Meander Travel τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια σύνδεσης της Σάμου με το Κουσάντασι θα ξεκινήσουν από τις 15 Απριλίου, ενώ θ’ ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες (ημέρες και ώρες δρομολογίων – τιμές εισιτηρίων) την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ