Απαραίτητη η καταγγελία σε περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης σε παιδιά και εφήβους

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Δήμος Αν. Σάμου: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2022

Πρόγραμμα 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024 για τους Δήμους Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων

Σας ενημερώνουμε ότι οι  ψεκασμοί σε λιμνάζοντα ύδατα,  για   καταπολέμηση προνυμφών κουνουπιών θα ξεκινήσουν στις 21-5-2024 . Το πρόγραμμα των εφαρμογών έχει ως εξής :

Επίσκεψη στο Δήμο Αν. Σάμου Υφ. Εξωτερικών Γιώργου Κώτσηρα και πρώην Αν. Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Πέτσα

Επίσκεψη στο Δήμο Αν. Σάμου Υφ. Εξωτερικών Γιώργου Κώτσηρα και πρώην Αν. Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Πέτσα

Επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Πάρη Παπαγεωργίου είχαν σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου, ο Υφυπουργός  Εξωτερικών κ. Γεώργιος

Απαραίτητη η καταγγελία σε περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης σε παιδιά και εφήβους

Στην εκπομπή  «Άρωμα Γυναίκας» με την Αλεξάνδρα Χαροχέρη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο κ. Ευάγγελος Στεργιούλης ο οποίος είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ε.α. Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας. Προϊστάμενος των εθνικών υπηρεσιών- Interpol που εδρεύει στη Χάγη. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας και του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων.

Ο κ. Στεργιούλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα καταγγελίας στις Αστυνομικές αρχές αποτρόπαιων  γεγονότων που έχουν να κάνουν με σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση παιδιών και εφήβων τα οποία έχουν πέσει στην αντίληψη των πολιτών.

Δυστυχώς η παραδοσιακή κοινωνία έχει χάσει όλες τις αξίες της.

Λάθος μηνύματα προβάλλονται καθημερινά από τα ΜΜΕ κι όχι μόνο, παραμορφώνοντας μια κοινωνική πραγματικότητα, ενώ ένας από τους βασικούς παράγοντες που έχουν συμβάλει καθοριστικά στη ραγδαία αύξηση της παιδεραστίας, είναι οι σύγχρονες εφαρμογές επικοινωνίας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δυστυχώς, το διαδίκτυο σε συνδυασμό με το συνεχή αυξανόμενο αριθμό παιδιών και εφήβων που κατέχουν και χρησιμοποιούν σε 24ωρη βάση smartphones, διευκολύνουν την άμεση επικοινωνία και προσέλκυση των παιδεραστών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτιο.

Με αφορμή το πρόσφατο γεγονός που ήρθε ξανά στο φως της δημοσιότητας το  μείζον κοινωνικής σημασίας ζήτημα της παιδεραστίας και μαστροπείας επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι πρόκειται για μια πληγή της σύγχρονης κοινωνίας που δεν επουλώνεται, παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα από τις αρμόδιες αρχές, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών έχει καταλυτικές συνέπειες, ψυχολογικές και κοινωνικές, για τα ίδια τα θύματα όσο και για τις οικογένειές τους και μάλιστα εφ’ όρου ζωής.

Απαραίτητη η καταγγελία σε περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης σε παιδιά και εφήβους

Σε έρευνα της UNICEF εκτιμάται ότι περίπου 120 εκατομμύρια κορίτσια κάτω των 20 ετών, σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση σε κάποια στιγμή της ζωής τους.

Τα περισσότερα παιδιά και οι οικογένειές τους δεν αναφέρουν τις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης τους λόγω στίγματος, φόβου, αλλά και έλλειψης εμπιστοσύνης στις αρμόδιες κρατικές αρχές.

Οι γονείς επιβάλλεται να είναι κοντά στα παιδιά τους να αναπτύσσουν σχέσεις εμπιστοσύνης ώστε αυτά με την σειράς τους να μην διστάζουν να αναφέρουν πιθανές προσεγγίσεις σεξουαλικού ενδιαφέροντος ακόμη και από άτομα του ευρύτερου οικογενειακού η κοινωνικού περιβάλλοντος.

Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη και στην Ελλάδα να υπάρξει ένα αποτελεσματικό πλαίσιο πρόληψης και αποτελεσματικής καταπολέμησης αυτής της σύγχρονης μάστιγας, η οποία προσβάλει τις αρχές και τις αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού και στρεβλώνει τα θεμέλια της δημοκρατίας.

Αναμφίβολα  οι νόμοι του κράτους πρέπει να τηρούνται διότι όπως εύστοχα επισήμανε ο Δημοσθένης ο σημαντικότερος ρήτορας της αρχαιότητας ,αν οι νόμοι δεν τηρούνται, τότε η ανθρώπινη ύπαρξη δεν θα διέφερε καθόλου από αυτή των θηρίων.

Αλεξάνδρα Χαροχέρη

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ