Απάντηση Προέδρου και Αντιδημάρχου Μαραθοκάμπου στην καταγγελίας της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με το τοπικό συμβούλιο στις 17/02/2021

Δημήτρης Βολακάκης: «Αυτά που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο στον Μαραθόκαμπο, είχαν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια»

Μετά από πολλές προσπάθειες για την εξεύρεση χώρου καθώς εξετάστηκαν όλα τα δημόσια κτήρια της κοινότητας όπως και ιδιόκτητοι χώροι κτηρίων ακόμη και ξενοδοχείων που να μπορούν να πάρουν καταλληλότητα και την έγκριση της ΚΤΥΠ καταλήξαμε, ότι ο μοναδικός χώρος που μπορεί να εξυπηρετήσει προσωρινά το Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου όπου στεγάζονται 65 παιδιά, που καλούνται καθημερινά αυτή την περίοδο να κάνουν μαθήματα απόγευμα στο Λύκειο Μαραθοκάμπου και όπου έχουν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία διότι έρχονται από Πλάτανο, Κουμέϊκα, ‘Ορμο Μαραθοκάμπου, Κάμπο Μαραθοκάμπου, Αγία Κυριακή, Καλλιθέα.

Αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απογευματινές τους δραστηριότητες και να επιστρέφουν νύχτα στα σπίτια τους. Καταλήξαμε ότι οι μοναδικοί χώροι που μπορούν να εξυπηρετήσουν είναι το γήπεδο 5×5 του δημοτικού σχολείου και ο αύλειος χώρος του Γυμνασίου.

Στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου δεν υπάρχει πρόσβαση λόγο του στενού δρόμου που δεν χωράνε να περάσουν τα κοντέινερ. Παρ’ όλα αυτά συζητάμε ακόμη με την εταιρεία για την εξεύρεση διαιρουμένων κοντέινερ και την τοποθέτησή τους στον αύλειο χώρο όπου είναι και ο φυσικός τους χώρος.

Στο πρώτο τοπικό συμβούλιο που δεν πάρθηκε απόφαση με πρωτοβουλία του προέδρου αποφασίστηκε δημοκρατικά να αναβληθεί με σκοπό να υπάρξει περισσότερος χρόνος και στην αντιπολίτευση για την υποβολή προτάσεων. Η πρόταση για το γήπεδο 5×5 υπήρχε από την αρχή και δεν ήταν παρέμβαση του Αντιδημάρχου όπως αναφέρετε.

Στο δεύτερο τοπικό συμβούλιο προσήλθαν απρόσκλητοι ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου αψηφώντας τα μέτρα για τον covid 19 και απαιτούσαν να προσέλθουν στη συνεδρίαση που γινόταν κεκλεισμένων των θυρών.

Εκεί κατέθεσαν την πρότασή τους η οποία είναι αρνητική για το γήπεδο 5×5 του Δημοτικού σχολείου Μαραθοκάμπου. Η πρόταση για τον χώρο που θα τοποθετηθούν τα κοντέινερ έπρεπε να κατατεθεί για να αξιολογηθεί από την ΚΤΥΠ όπως και έγινε και υποδείχθηκε εκτός από το γήπεδο 5×5 και ο αύλειος χώρος του Γυμνασίου, παρόλο τα τεχνικά προβλήματα και αφού δεν υπήρχε κάποια άλλη πρόταση από την αντιπολίτευση. Ο Δήμος Δυτικής Σάμου και ο Δήμαρχος από την αρχή έχει σκύψει πάνω στο πρόβλημα όπως και η τεχνική υπηρεσία που κάνει τα μέγιστα για την γρήγορη αποκατάσταση του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου. Οι διαδικασίες του σεισμού είναι χρονοβόρες διότι δεν επιτρέπεται στην περίοδο των μετασεισμών να εκτελούνται οικοδομικές εργασίες γιατί θέτουμε σε κίνδυνο το εργατικό δυναμικό.

Όπως όλοι γνωρίζουμε οι αιρετοί έχουν κάθε δικαίωμα να επισκέπτονται τις υπηρεσίες και να ενημερώνονται σχετικά με τις εξελίξεις έργων και μελετών, όπως και των ειδικών καταστάσεων. Ο Δήμος Δυτικής Σάμου και το τοπικό Συμβούλιο καλούνται να δώσουν την καλύτερη δυνατή λύση για το συγκεκριμένο θέμα και για την σωστή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Δημοτικής ενότητας Μαραθοκάμπου και την εξυπηρέτηση των μαθητών εκπαιδευτικών, γονέων και της τοπικής κοινωνίας.

Παρασκευάς Καλβίνος (Πρόεδρος Κοινότητας Μαραθοκάμπου)

Δημήτρης Βολακάκης (Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μαραθοκάμπου)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Επείγουσα ανακοίνωση κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Επείγουσα ανακοίνωση κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων

Πολίτες οι οποίοι διαθέτουν ιδιοκτησίες,εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ανατολικής Σάμου και οι οποίες (γεωτεμάχια ή οικοδομές εντός γεωτεμαχίων) βρίσκονται: Α. εκτός ορίων οικισμών,

Περισσότερα »