Απάντηση Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών και Ιδιοκτητών λεωφορείων στο έγγραφο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αναφορικά με την Διακήρυξη 07/2021 σχετικά με τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Ανακοίνωση από επαγγελματίες αυτοκινητιστές και ιδιοκτήτες λεωφορείων για τις σχολικές μεταφορές ΠΕ Σάμου

Απαντώντας στο ανωτέρω έγγραφο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σημειώνουμε ότι οι επιδιώξεις του κάθε διαγωνισμού οφείλουν να υπηρετούν την κατηγορία των πολιτών οι οποίοι είναι αποδέκτες των υπηρεσιών του κάθε διαγωνισμού με τον, πλέον ποιοτικά, άρτιο τρόπο σε συνδυασμό πάντα με την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος εφαρμόζοντας τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας οι οποίες εξειδικεύουν την εκάστοτε συνταγματική επιταγή.

Γνωρίζουμε ότι, σε ένα διαγωνισμό, προτάσσεται η, όσο το δυνατόν άρτια, παροχή υπηρεσιών προς το πολίτη και έπεται η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και αυτή η ανάγκη, υποχρέωση του Κράτους, οδήγησε τον νομοθέτη να ορίσει και ως κριτήριο κατακύρωσης αυτό της συμφερότερης προσφοράς δηλαδή αυτής που, εκτός από το οικονομικό κριτήριο, πρωτίστως, λαμβάνει υπόψη την ποιότητα παροχής των εν λόγω υπηρεσιών.

Η σημαντικότητα δε της παραπάνω επιταγής εκδήλως προκύπτει όταν οι υπηρεσίες του Δημοσίου καλούνται να υπηρετήσουν ομάδες συμπολιτών μας με ιδιαίτερα αλλά και άκρως επιβαρυμένα θέματα της υγείας τους.

Όμως, στο ανωτέρω έγγραφο της Περιφέρειας, γίνεται εκτενής αναφορά μόνο σε οικονομικά θέματα, σε βαθμό δε που να αναιρείται η όποια πρόθεση σχεδιασμού δρομολογίων με κύριο γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση της μεταφοράς των μαθητών. Διαφορετικά, η διασφάλιση της ποιότητας της εκτέλεσης του έργου της μεταφοράς μαθητών θα έπρεπε να είχε ήδη μελετηθεί, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες των μαθητών που ήδη μετακινούνται και όχι να προβλεφθεί σε ένα πρώτο επίπεδο από τους ίδιους τους όρους του Διεθνή Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού.

Επιπλέον δε, η θεώρηση πως το έργο της μεταφοράς μαθητών είναι μια δυναμική διαδικασία που κρίνεται καθημερινά και πως, η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, δύναται να εγγυηθεί ότι έχει τους μηχανισμούς σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους να επιλύσει άμεσα όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί προκειμένου το έργο της μεταφοράς μαθητών στη Σάμο και στην Ικαρία να εκτελείται άρτια και ποιοτικά, θα έπρεπε να λειτουργεί ως εγγύηση αθροιστικά με την ανάγκη ύπαρξης της προαναφερόμενης μελέτης. Με βάση τα προεκτεθέντα θεωρούμε ότι, η απαίτηση, που ορίζει ο εν λόγω διαγωνισμός, ώστε για την ομάδα Α των δρομολογίων και μάλιστα επί ποινή αποκλεισμού να συμμετάσχουν μόνο όσοι υποβάλλουν υποψηφιότητα για το σύνολο των δρομολογίων, σε αντίθεση με την ομάδα Β όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για ένα έως και το σύνολο των δρομολογίων, προσβάλλει την βασική αρχή του δικαίου σχετικά με την υποχρέωση διεύρυνσης των κατηγοριών των ενδιαφερομένων που θα μπορούσαν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς, αφού ουσιαστικά θεσπίζει απαγόρευση άσκησης του εν λόγω δικαιώματος και ως εκ τούτο συμβάλλει στη συρρίκνωση αυτών των κατηγοριών.

Πλέον δε αφαιρεί την δυνατότητα από το Ελληνικό Δημόσιο να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον επιτυγχάνοντας το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος διασφαλίζοντας κυρίως αλλά και παράλληλα την ποιοτική διάσταση του κάθε διαγωνισμού. Άλλωστε όλα τα παραπάνω αποτελούν βασικές αρχές τόσο της Κοινοτικής όσο και της Ελληνικής Νομοθεσίας βάσει των οποίων προκηρύχθηκε ο εν λόγω διαγωνισμός.

Στο σημείο αυτό σημειώνουμε ότι τα άγονα δρομολόγια, κατά την απάντηση της Περιφέρειας, δεν συμπεριελήφθησαν στην ομάδα Α των δρομολογίων ώστε να διασφαλισθεί οπωσδήποτε υποψηφιότητα, αλλά παρέμειναν στην ομάδα Β των δρομολογίων. Πλέον αν υπήρχαν όποια προβλήματα για τα εν λόγω δρομολόγια ήδη θα είχαν γνωστοποιηθεί κατά την διάρκεια της εφαρμογής των συμβάσεων των προηγούμενων χρόνων. Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι το ανωτέρω έγγραφο της Περιφέρειας δεν συνιστά απάντηση στα ήδη υποβληθέντα ερωτήματά μας και γι’ αυτό παρακαλούμε να έχουμε την σχετική αιτιολογία που να τεκμαίρει την θέσπιση της παραπάνω υποχρέωσης, πλέον δε διότι στον προηγούμενο σχετικό διαγωνισμό, δεν προβλέπονταν ανάλογη υποχρέωση αλλά ούτε και στις παρατάσεις του που ακολούθησαν.

Επαναλαμβάνουμε δε ότι κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών ουδένα πρόβλημα είχε προκύψει στο πλαίσιο εφαρμογής των σχετικών συμβάσεων που είχαν υπογραφεί, σε αντίθεση με τις καταγγελίες που ήδη έχουν υποβληθεί, στην παρούσα φάση, εκ μέρους των γονέων των παιδιών που είναι αποδέκτες των υπηρεσιών του άνω διαγωνισμού.

Έτσι λοιπόν θεωρούμε ως υποχρέωση της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου να βρίσκεται όλη τη σχολική χρονιά στο πλευρό των γονιών και των μαθητών προκειμένου να διασφαλίζει καθημερινά τη βελτίωση της ποιότητας ενός τόσο σημαντικού έργου όπως αυτό της μεταφοράς των παιδιών μας από και προς τις σχολικές τους μονάδες.

Οι Επαγγελματίες Αυτοκινητιστές Δεν είμαστε μόνο 18, είναι και τόσοι άλλοι Επαγγελματίες της Σάμου που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό καθώς και πολλοί γονείς που βλέπουν ότι σε ορισμένα τμήματα του διαγωνισμού το έργο δεν γίνεται έγκαιρα, με ασφάλεια και με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες.

*** Την απάντηση της ΠΕ Σάμου μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ