Αντώνης Καραμηνάς: Κάθε μέρα θα πρέπει να είναι «η ημέρα των ζώων»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Αντώνης Καραμηνάς: Κάθε μέρα θα πρέπει να είναι «η ημέρα των ζώων»

Με αυτή τη φράση πέρασε το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα των ζώων μιλώντας στην εκπομπή «ΆΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» του Radio Café 102.4 o κτηνίατρος μικρών ζώων που δραστηριοποιείται στην πόλη της Σάμου κ. Αντώνης Καραμηνάς.

Ο κ. Καραμηνάς επεσήμανε για μια ακόμα φορά την ανάγκη η σκέψη μας, το ενδιαφέρον μας και η φροντίδα προς τα ζώα να είναι μια καθημερινή υπόθεση και όχι να ευαισθητοποιούμαστε μία φορά τον χρόνο.
Ένα ενδιαφέρον που θα έπρεπε να είναι στραμμένο όχι μόνο στα οικόσιτα και ιδιόκτητα ζώα που απολαμβάνουν προφανέστατα μια καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά και στα αδέσποτα που η ζωή τους κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή και δεν έχουν την δυνατότητα στοργής και φροντίδας.

Ο κ. Καραμηνάς παρότρυνε όλους τους πολίτες να έχουν το θάρρος και να καταγγέλλουν όσες περιπτώσεις κακοποίησης η κακομεταχείρισης ζώων υποπέσουν στην αντίληψή τους (έστω και με ανωνυμία) στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Αντώνης Καραμηνάς: Κάθε μέρα θα πρέπει να είναι «η ημέρα των ζώων»

Μην ξεχνάμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για την προστασία των ζώων έθεσε σε πλήρη λειτουργία τον πενταψήφιο αριθμό 10410. Εκεί οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν τυχόν κακοποιήσεις ζώων και γενικότερα θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των ζώων.

Ενώ βάση σχετικής νομοθεσίας θα πρέπει όλα τα ζώα συντροφιάς να λαμβάνουν μέσω του κτηνιάτρου τις σχετικές φροντίδες περιποίησης.

Επίσης σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις θα πρέπει να γίνονται απαραιτήτως στειρώσεις.
Η υιοθεσία αδέσποτων καλό θα ήταν να γίνει μια ευγενή συνήθεια ώστε να εκλείψει το φαινόμενο εγκαταλειμμένων και να μην ξεχνάμε ότι ο πολιτισμός ενός κράτους διακρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα αδέσποτα ζώα και την γενικότερη παιδεία και συμπεριφορά προς αυτά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΡΟΧΕΡΗ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ