Αντικαθίσταται από 07/06 το «Blue Star Myconos». Το «Διαγόρας» στις άγονες γραμμές του Βορείου Αιγαίου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Αντικαθίσταται από 07/06 το «Blue Star Myconos». Το «Διαγόρας» στις άγονες γραμμές του Βορείου Αιγαίου

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ενέκρινε την δρομολόγηση πλοίου με μικρότερη μεταφορική ικανότητα και χαμηλότερη ταχύτητα για όλο το καλοκαίρι.

Με το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου αποσύρεται από τις άγονες γραμμές του Βορείου Αιγαίου το «Blue Star Myconos» και στην θέση του μπαίνει το «Διαγόρας». Δηλαδή την περίοδο που αναμένεται αύξηση της επιβατικής κίνησης από την Βόρειο Ελλάδα προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου δρομολογείται στις γραμμές ένα πλοίο χαμηλότερης ταχύτητας και με μικρότερη μεταφορική ικανότητα. Η αντικατάσταση γίνεται με έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας που δόθηκε μόλις σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα το «Διαγόρας»  θα αντικαταστήσει το «Blue Star Myconos» στις άγονες γραμμές του Βορείου Αιγαίου από αύριο 7 Ιουνίου ως και τις 5 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα το «Διαγόρας» θα εκτελεί τα δρομολόγια:

– Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Άγιος Κήρυκος και επιστροφή.
– Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου  και επιστροφή.

Το «Διαγόρας» είναι μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 21,1 κόμβων και έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 1.462 επιβάτες. Έχει μήκος 141,5 μέτρα και πλάτος 23 μέτρα, κι είναι κατασκευασμένο το 1990.

Το «Blue Star Myconos» μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 26,5 κόμβων έχει μήκος 141 μέτρα και πλάτος 21. Η μεταφορική του ικανότητα ανέρχεται στα 1.915 επιβάτες. Είναι κατασκευασμένο το 2005.

stonisi.gr

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

  1. Την αντικατάσταση του Ε/Γ-Ο/Γ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΜΥΚΟΝΟΣ Ν.Π.10882 από το Ε/Γ-Ο/Γ ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ν.Π. 12520 για το χρονικό διάστημα από 07/06/2022 έως και 05/09/2022 στις γραμμές των υπό στοιχεία (δ) και (ε) συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας του προοιμίου της παρούσας, με μισθώματα
  2. i) €72.065,67 για την υπό στοιχείο (δ) σύμβαση και
  3. ii) €64.352,96 για το (α) σκέλος της υπό στοιχείο (ε) σύμβασης και €85.970,76 για το (β) σκέλος της υπό στοιχείο (ε) σύμβασης, ανά πλήρες δρομολόγιο.

2.Πρόσδεση, παραμονή και αγκυροβολία σε λιμένες προσέγγισης πραγματοποιείται σύμφωνα με υποδείξεις οικείων Λιμενικών Αρχών.

3.Δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ν.Π. 12520 εκτελεστούν σύμφωνα με επισυναπτόμενο πίνακα, υπό την προϋπόθεση έγκαιρης και ευρείας ενημέρωσης επιβατικού κοινού με μέριμνα και ευθύνη πλοιοκτήτριας εταιρείας καθώς και ανάληψης υποχρεώσεών της που απορρέουν από τις διατάξεις του υπό στοιχείου (β) νόμου της παρούσας.

Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναφερόμενα στις εν λόγω συμβάσεις και στην (θ) σχετική.

4.Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί για εκτέλεση.

Ο Γενικός Γραμματέας Λ.Λ.Π.Ν.Ε.

Ευάγγελος ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ