Ανεζινιώ Σταμούλη: «Ό,τι ανάγκη προκύπτει στο νοσοκομείο Ικαρίας, προσπαθούμε να την καλύπτουμε»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Η Ανεζινιώ Σταμούλη προσωρινή Αναπληρώτρια Διοικήτρια στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας

Στο Radio Café 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ικαρίας κ. Ανεζινιώ Σταμούλη για τα προβλήματα στο νοσηλευτικό ίδρυμα αλλά και τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Η κ. Σταμούλη ανέφερε ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου αριθμεί 130 εργαζόμενους και σημείωσε ότι την τελευταία διετία έχουν γίνει αρκετές προσλήψεις σε διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό και η μεγαλύτερη προσπάθεια γίνεται για την κάλυψη αναγκών σε ιατρικό προσωπικό.

Είπε ότι με την  τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας τοποθετούνται δύο νέοι γιατροί ειδικότητας αναισθησιολογίας και παιδιατρικής. Σημείωσε ότι η απουσία αναισθησιολόγου ήταν ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, ενώ τόνισε  ότι το δίκαιο αίτημα των Ικαριωτών ήταν η πρόσληψη δεύτερου παιδιάτρου. «Καταλαβαίνετε ότι με μία παιδίατρο ήταν ανέφικτο να καλυφθεί όλο το πρόγραμμα εφημεριών γιατί πρέπει να παίρνουν και τις άδειες και να ξεκουράζονται, οπότε αυτό λύθηκε και περιμένουμε το ΦΕΚ με το νέο έτος και θα έχουμε και τις δύο νέες γιατρούς» είπε.

Σε σχέση με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είπε ότι υπάρχουν τέσσερις ασθενείς και η Μονάδα ενισχύεται όλο και περισσότερο. Σημείωσε ότι έχει ολοκληρωθεί ένα έτος από την ανάληψη των καθηκόντων της, το Νοέμβριο του 2021, ενώ η μονάδα ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2022. Τόνισε ότι υπάρχει μόνιμος νεφρολόγος ενώ έχει ζητηθεί η πρόσληψη και δεύτερου προκειμένου να ενισχυθεί η μονάδα και να μπορεί να ανοίξει δεύτερη βάρδια προκειμένου να εξυπηρετούνται και ασθενείς που θέλουν να έρθουν για διακοπές στο νησί  και οι οποίοι έτσι θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν την θεραπεία τους όσο βρίσκονται στην Ικαρία ή στους Φούρνους.  Πρόσθεσε  ότι  εκπαιδεύεται επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό και στόχος είναι τον Μάιο του 2023 η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού να είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει και επισκέπτες του νησιού.

Ανεζινιώ Σταμούλη: «Ό,τι ανάγκη προκύπτει στο νοσοκομείο Ικαρίας, προσπαθούμε να την καλύπτουμε»

Ακόμη είπε  ότι έως 15 Δεκεμβρίου θα έρθει και ένας επικουρικός ορθοπεδικός ιατρός καθώς από τους δύο που υπήρχαν στο νοσοκομείο, ο ένας έκλεισε πενταετία και ζήτησε μετάθεση, κάτι που δικαιούται με βάση τον νόμο,  και τώρα καλύπτεται το κενό με σύμβαση 36 μηνών μέχρι να προκηρυχθεί η θέση για πρόσληψη μόνιμου ιατρού.

«Αυτό που ετοιμάζουμε είναι η δημιουργία ενός οφθαλμολογικού ιατρείου. Βρίσκεται σε εξέλιξη η αγορά των μηχανημάτων, υπάρχει ο γιατρός που θα τον έχουμε το πρώτο τρίμηνο του 2023 και μας έχει βοηθήσει σημαντικά στο να βγάλουμε τον διαγωνισμό για την αγορά των μηχανημάτων» είπε και σημείωσε ότι ο εξοπλισμός θα είναι με τις τελευταίες τεχνικές προδιαγραφές με στόχο να είναι έτοιμο το ιατρείο στις αρχές του επόμενου έτους σημειώνοντας, ωστόσο, ότι υπάρχει πρόβλημα χώρου μετά την δημιουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού και του αξονικού τομογράφου αλλά δήλωσε αισιόδοξη ότι θα βρεθεί τρόπος να στηθεί το ιατρείο έστω και παραχωρώντας το δικό της γραφείο. «Είναι το προσωπικό μου στοίχημα, δεν φεύγω από την Ικαρία αν δεν το καταφέρω αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Σύλλογος των εργαζομένων διεκδικεί μαζί με μας, μαζί με την διοίκηση. Ό,τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο για το νοσοκομείο, θα το κάνουμε. Κι αν έχουμε και την στήριξη των εργαζομένων, είναι ακόμη καλύτερα» είπε.

«Προσπαθούμε να έχουμε μια καλή συνεργασία. Δεν τα καταφέρνουμε πάντα. Όπου υπάρχουν εργαζόμενοι υπάρχουν προβλήματα, αλλά προσπαθούμε να τα λύνουμε» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά ανάγκες εξοπλισμού ανέφερε ότι δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα και ότι έχουν γίνει σημαντικές προμήθειες στο ακτινολογικό και στην μονάδα παροχής οξυγόνου αλλά και στο χειρουργείο με αναβάθμιση του αναισθησιολογικού μηχανήματος, ενώ υπάρχει σκέψη για αγορά πιο σύγχρονου μηχανήματος αφού θα έρθει καινούριος αναισθησιολόγος.

«Για όσο χρόνο θα βρίσκομαι εδώ, θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις και μακάρι για όλα αυτά που θέλω, να υπάρξει η δυνατότητα και να έχω τον χρόνο να δημιουργήσω μια μονάδα αυξημένης φροντίδας, έστω και με δύο κρεβάτια, να μπορούμε να παρέχουμε κάτι παραπάνω στους ασθενείς μας» είπε κλείνοντας και σημείωσε ότι ενώ είχε δρομολογηθεί η πρόσληψη παθολόγου σημειώνοντας ότι για προσωπικούς λόγους η γιατρός δεν κατάφερε να έρθει και ελπίζει ότι με την επαναπροκήρυξη να καλυφθεί αυτή η θέση.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ